Filtreaza ofertele
Plecare
Confort
Tip de masa
Tip de vacanta
Interval de pret:

De ce sa alegi Agentia
Cardinal Travel Bucuresti?
  • Experienta de 20 ani in turism
  • Pachete fara costuri ascunse
  • Gama foarte variata de oferte, pentru toate bugetele
  • Peste 40 de destinatii vizitate de noi pana in prezent
  • 95% dintre clientii care au calatorit cu noi si ne-au trimis feedback s-au declarat multumiti de calitatea serviciilor

Vacante in Sardinia - Stiati ca?

Vacante Sardinia

Va pregatiti de o vacanta in Sardinia, insula muntoasa din centrul Mediteranei, cu natura salbatica si pura, traditii vechi de secole, dar si resorturi moderne si luxoase, cu preturi pe masura? Iata cateva lucruri interesante despre aceasta destinatie:

  • Daca Sicilia atrage turistii prin extraordinara bogatie artistica si culturala, atuul principal al Sardiniei este zona de coasta, cu plaje de nisip alb si ape turcoaz. Statiunile de pe Costa Smeralda  sunt preferate de celebritati si bogatasi din intreaga lume, care vin aici pentru yachting si scufundari. Totul a inceput in 1960, cand printul Aga Khan a constuit la Porto Cervo o locatie exclusivista, careia i-au urmat si alte statiuni precum Baia Sardinia, Porto Rotondo sau Portisco.
  • Costa Smeralda se afla in partea de nord est a insulei, in Gallura, si este usor accesibila daca aterizati la Alghero. Daca va permiteti sa va cazati aici, in drumul spre hotel puteti vizita cel mai frumos lacas de cult din Sardinia, Santissima Trinita di Saccargia, si puteti trece prin uimitoarea Valle dei Nuraghi. Inaintea sosirii fenicienilor si cartaginezilor, in mileniul I i. Hr, insula era locuita de o populatie bastinasa, de la care au ramas o serie de monumente funerare din piatra (Domus de janas), precum si cca 7000 de nuraghi, care serveau drept locuinte sau ziduri fortificate. Majoritatea acestor structuri sunt conice, iar in interior etajele sunt unite prin holuri de acces. Cele mai faimoase dintre ele se gasesc la Su Nuraxi, Losa si Sant Antine.
  • Daca hotelurile din Porto Cervo si Cala di Volpe va vor intimida cu preturile prohibitive, o alternativa mai putin pretentioasa si mai accesibila este Baia Sardinia, aflata la nord de Costa Smeralda. Restul coastei din Gallura merita vizitat pentru Santa Teresa di Gallura, un vis in roz, si pentru Capo Testa, un promontoriu din blocuri enorme de granit, in apropierea caruia se afla doua plaje mari.
  • Alghero, important port de pescari, s-a aflat timp de 400 de ani sub dominatia spaniolilor, mai precis a catalanilor. De aceea, intr-o vreme, orasul era cunoscut si drept "Barceloneta" sau "Mica Barcelona". Influenta lingvistica este prezenta pana astazi, caci locuitorii din Alghero spun, de pilda, "iglesia" in loc de "chiesa". Si multe dintre cladiri sunt in stil spaniol: Catedrala si Biserica San Francesco sunt doua exemple de constructii catalano gotice. In partea de nord a orasului puteti merge cu barca la Grota lui Neptun, un sistem de pesteri de la capatul unei stanci inclinate, cu formatiuni de piatra memorabile. Alghero este faimos si pentru fructele de mare, pe care le puteti savura fie la piata din Via Sassari, fie la unul din restaurantele locale. La 5 minute de mers cu masina catre interior, ajungeti la al doilea oras al Sardiniei, Sassari, unde puteti hoinari pe strazile frumoase dintre Piazza d'Italia si catedrala baroca sau puteti face o vizita la muzeul arheologic, care, dupa cel din Cagliari, este cel mai bun loc de documentare asupra culturii nuraghice.
  • Daca iubiti natura, atunci ar trebui sa va cazati in micuta statiunea Cala Gonone, aflata intr-un peisaj spectaculos, in apropiere de canionul Gola su Goruppu. Luati o barca pana la golfuletele din sud, Cala di Luna si Cala Sisine si admirati stancile care faceau parte odinioara din muntii care astazi se vad pe fundal. Tot cu barca puteti ajunge la Grotta del Bue Marino, o pestera fantastica cu stalagmite si stalactite.
  • Muntii din interiorul Sardiniei, Gennargentu, au reprezentat de-a lungul istoriei un scut natural in fata invadatorilor, ceea ce a permis ca locuitorii din aceasta zona sa-si pastreze nealterate traditiile si modul de viata. Numele muntilor inalti de pana la 1834 m inseamna Poarta de Argint si se refera la zapada care le acopera crestele iarna. Peisajul este aici de o frumusete salbatica si poate fi explorat intr-o calatorie cu masina, pornind de la Arbatax la Dorgali ori de la Aritzo la satele Arcu Guddetorgiu, Seui sau Fonni.
  • Desi mai putin ofertanta la prima vedere din punct de vedere turistic, capitala Sardiniei, Cagliari, are un centru vechi splendid, cu Bastionul San Remy de unde se deschide o panorama superba asupra orasului si unde duminicile se organizeaza o vestita piata. Tot la Cagliari puteti vedea Muzeul National de Arheologie , cu cateva statuete din bronz si barci votive ce dateaza din perioada nuraghi.
  • Asa cum probabil v-ati dat deja seama, Sardinia are putine in comun cu restul Italiei, iar acest lucru este evident si in ceea ce priveste bucataria de pe insula. Aici, mancarea sanatoasa de tara ia forma branzei pecorino facuta din lapte de oaie, a mielului sau purcelului prajit, seadas sau produse de patiserie cu branza, servite cu miere de albina si carta de musica, o paine subtire crocanta asemanatoare cu o partitura muzicala.

Excursii in Sardinia -De incercat, de vazut, de gustat

  • malloreddus - paste tipice sarde, al caror nume de origine latina se traduce prin "moluste mici". Sunt paste lungi de 2 cm. facute din gris si sofra si se servesc acompaniate de diverse sosuri.
  • relaxare in Parcul National La Maddalena, aflat in nordul Sardiniei, renumit pentru natura paradisiaca si panoramele superbe. In zilele senine, de pe cea mai nordica insula a arhipelagului La Maddalena se poate zari tarmul Corsicii. 
  • windsurfing si kite surfing pe Isola dei Gabbiani, aproape de Palau.
  • vizita in satele cu traditie miniera incluse in Patrimoniul Unesco: la Ingurtoso si Montevecchio veti gasi vechi mine restaurate si deschise pentru public, unele fiind transformate in hotel (le Dune).

Nu ne ramane decat sa va dorim vacanta placuta in Sardinia!