De ce sa alegi Agentia
Cardinal Travel Bucuresti?
  • Experienta de peste 25 ani in turism
  • Pachete fara costuri ascunse
  • Programe de calitate
  • Peste 40 de destinatii vizitate de noi pana in prezent
  • 95% dintre clientii care au calatorit cu noi si ne-au trimis feedback s-au declarat multumiti de calitatea serviciilor

Excursii in Vietnam - Informatii generale despre destinatie

Vacante Vietnam

 

Capitala: Hanoi
Cel mai mare oras: Ho Chi Minh
Limbi oficiale: vietnameza
Moneda: đồng
Fus orar: UTC + 7
Prefix telefonic: 84
Populatie: 96.208.984 locuitori (estimare 2019)
Suprafata: 331.689 km²
Ziua nationala: 2 septembrie (proclamarea independentei, in 1945)

331,689

Vacante in Vietnam - Stiati ca?

O excursie completa in Vietnam trebuie sa includa o croaziera in Halong Bay, dar si vizite in Hanoi si Ho Chi Min (fostul Saigon). Iata cateva lucruri demne de retinut despre aceasta destinatie asiatica tot mai populara:

  • Avand in vedere ca Vietnamul a fost un stat vasal fata de China din anul 111 I. Hr. pana in 939 d. Hr, influenta culturii chineze este inca destul de pregnanta. Cea mai importanta mostenire este confucianismul – un sistem de norme etice, care prespune o ierarhie a obedientei : fiul se supune tatalui, sotia se supune sotului, cetateanul – regelui, iar discipolul – maestrului. Tot de la chinezi a fost imprumutat sistemul de concursuri – singula cale de a obtine o functie publica in Vietnam, care a fost practicat intre anii 1076 si 1919. Aspirantii la o diploma universitara sau la titlul de doctor emerit trebuiau sa cunoasca foarte bine limba chineza, cu toate cele 5000 de caractere ale sale, si sa aiba cunostinte solide din filosofie, etica, poezie, istorie si stiinte politice. Si in domeniul arhitecturii exista similitudini vizibile intre cele doua culturi : atat in Beijing, cat si in orasul vietnamez Hue se gasesc o Poarta a Zenitului, un Oras Interzis si o Sala a Armoniei Supreme.
  • Principalele simboluri care confera individualitate culturii vietnameze sunt teatrul de papusi pe apa, palaria conica non la, vestmantul femeiesc purtat peste pantaloni ao dai si instrumentul cu o singura coarda dan bau, ale carui sonoritati evoca vocea umana. Teatrul de papusi pe apa este o arta straveche, care isi are originea in orezariile din Raul Rosu. Daca pe vremuri reprezentatiile aveau loc in lanurile de orez din iazurile satelor, in prezent papusarii stau in apa pana la brau, in bazinele amenajate in teatre precum Thang Long din Hanoi, aflat pe malul de est al lacului Hoan. Marionetele sunt manevrate printr-un sistem complex de baghete de bambus si scripeti, iar actiunea este dinamica si o veti putea intelege chiar daca nu cunoasteti limba vietnameza.
  • Orasul Hanoi va va impresiona cu siguranta prin arhitectura coloniala franceza, reprezentata prin edificii precum Ministerul Afacerilor Externe ori Muzeul de Istorie, ambele proiectate de arhitectul Ernest Hebrard. Elegantul hotel Sofitel Metropole a gazduit de-a lungul timpului oaspeti celebri, precum Charlie Chaplin, Graham Greene si Jane Fonda, in timp ce Teatrul de Opera, construit intre 1902 si 1911, este cel mai opulent dintre cele trei teatre municipale care poarta amprenta stilului francez. Fatada gotica a Catedralei Sf. Iosif aminteste de Evul Mediu european si s-a numarat printre primele constructii ridicate in Indochina cu aprobarea guvernului colonial.
  • In sudul Hanoiului veti putea vizita celebra Chua Hong – Pagoda Parfumului, un complex de 16 sali, temple si grote sapate intr-un peisaj stancos. Frumusetea cadrului natural a fost apreciata de insusi regele Le Thanh Tong, care s-a oprit sa ia masa impreuna cu alaiul sau de vanatoare la un mic altar aflat in apropierea locului unde se afla in prezent pagoda. Principala atractie pentru vizitatori este grota mistica Huong Tich, inchinata zeitei Quam Am,  « cea mai frumoasa grota din cerul de sud », dupa cum afirma o inscriptie ramasa de la 1770. Intrarea seamana cu gura unui dragon, iar stalagmita din interior cu limba acestuia. Alte doua stalagmite joaca rolul de altar pentru femeile care se roaga sa ramana insarcinate.
  • Hue, fosta capitala a tarii din 1802 pana in 1945, pastreaza multe monumente din epoca imperiala. Citadela Hue, care cuprinde Orasul Imperial si Orasul interzis violet, este un spatiu legendar plin de palate, pavilioane, temple, gradini si helesteie. Cladirea simbol din oras este turnul de sapte etaje ale Pagodei Thien Mu, care are si o incarcatura mistica. Astfel, in 1601 o femeie a prezis ca acela care va ridica o pagoda pe malul raului Parfumului va deveni fondatorul unei dinastii glorioase, ceea ce s-a si intamplat. In 1802 s-a urcat pe tron Nguyen Anh, primul rege al ultimei dinastii imperiale a Vietnamului, iar reprezentantii acesteia au reusit sa pastreze puterea pana in 1945, cand imparatul Bao Dai a abdicat, la presiunea miscarii conduse de Ho Chi Min.
  • Farmecul Saigonului poate fi cel mai bine savurat in Piata Lam Son si in imprejurimile ei, unde se afla hoteluri celebre si Teatrul Municipal. La hotelul Continental au fost cazati scriitorii englezi Graham Greene si Somerset Maugham, insa faima de odinioara s-a mai stins. In prezent, hotelul Caravelle este emblema acestui district legendar, iar barul de la etajul al zecelea din aripa veche este locul ideal pentru a te bucura de un cocktail delicios si de o panorama superba. In Saigon (inglobat in vastul municipiu Ho Chi Min din 1976) se gaseste si cea mai mare gama de restaurante, baruri si cafenele, bautura cea mai populara in randul localnicilor fiind phe da – o cafea tare cu gheata.
  • Turistii care ajung la Ho Chi Min obisnuiesc sa faca o excursie in afara orasului, pentru a vedea tunelurile Cu Chi. Aici au inceput sa se ascunda soldatii tarani in timpul razboiului francez de la sfarsitul anilor 40, iar pana in 1967 ei au reusit sa sape o retea impresionanta de tuneluri, bucatarii, teatre, dormitoare, depozite pentru arme si tipografii. In perioada razboiului din Vietnam din aceste tuneluri au luptat peste 18000 de sateni si tot de aici Viet Cong a planuit asaltul asupra Saigonului in timpul sarbatoririi Anul Nou Tet din 1968.
  • Numele acestei sarbatori (cea mai importanta din Vietnam) vine de la cuvantul tiet, care desemneaza nodul cu care se leaga gramezile de bete de bambus si face referire la ideea de tranzitie. Pregatirea pentru sarbatoare implica curatarea mormintelor stramosilor si a altarelor familiei, plata datoriilor vechi si pregatirea mesei, de pe care nu lipseste prajitura de orez Banh chung. Casele si templele sunt impodobite cu ramuri de piersic inflorit pentru a alunga spiritele rele, iar pe strazi se executa dansul inorogului, care simbolizeaza belsugul si prosperitatea.

De vazut, de incercat, de gustat :

  •  pho, supa cu taitei de orez, carne de vita si plante aromatice precum menta si coriandru
  •  plimbare cu barca in Delta Mekongului, cunoscuta drept granarul Vietnamului, pentru a vedea pietele plutitoare si viata de zi cu zi a fermierilor si pescarilor
  • o noapte romantica petrecuta pe o ambarcatiune in Ha Long Bay
  •  plaja sau scufundari la Nha Trang, cea mai cunsocuta statiune litorala, pentru a te bucura de nisipul aramiu si apele de azur
  • cumparaturi in magazinele si pietele din Saigon, unde poti vana chilipuri sau cheltui sume impresionante pe obiecte de arta ori tinute exclusiviste.

Vacanta placuta in Vietnam!