De ce sa alegi Agentia
Cardinal Travel Bucuresti?
  • Experienta de 20 ani in turism
  • Pachete fara costuri ascunse
  • Gama foarte variata de oferte, pentru toate bugetele
  • Peste 40 de destinatii vizitate de noi pana in prezent
  • 95% dintre clientii care au calatorit cu noi si ne-au trimis feedback s-au declarat multumiti de calitatea serviciilor

Vacante in Thailanda - Informatii generale despre destinatie

Vacante Thailanda

 


Capitala:
Bangkok
Limba oficiala:
thailandeza
Moneda:
Baht
Fus orar:
UTC + 7
Prefix telefonic:
66
Populatie: 
66.188.503 locuitori (estimare 2017)
Suprafata:
514.000 km²
Ziua nationala:
5 decembrie

Excursii in Thailanda - Stiati ca?

Visati la o vacanta exotica in Thailanda? Iata cateva lucruri interesante despre aceasta destinatie:

  • Locuitorii Thailandei considera capul ca fiind cea mai sacra parte a corpului, in timp ce picioarele sunt cel mai pu. Tineti cont de aceste conceptii si nu atingeti capul nimanui (nici chiar al unui copil) si nu puneti picioarele pe masa sau pe scaune. Atunci cand mergeti in vizita la un localnic, este politicos sa va scoateti incaltamintea si sa aduceti un cadou (de pilda, fructe). Nu intrati niciodata intr-un templu cu umerii sau genunchii goi ; de asemenea, este indicat sa nu va afisati afectiunea in public, thailandezii fiind destul de conservatori.
  • Spre deosebire de alte tari din sud-estul Asiei, Thailanda nu a fost niciodata colonizata si pe teritoriul ei nu au avut loc razboaie civile sau conflicte de natura rasiala. Tocmai de aceea Thailanda mai este denumita si Prathet Thai – « tara oamenilor liberi », lucru de care locuitorii sai sunt foarte mandri. In Thailanda veti gasi un mix ametitor de cultura straveche cu un prezent dinamic si modern, o capitala vibranta si foarte aglomerata, plaje paradisiace, golfuri cu ape limpezi si o gastronomie fantastica.
  • « Taramul celor liberi » nu este singurul pseudonim al Thailandei ; ea este cunoscuta si drept « Tara Zambetelor ». Foarte interesant este ca zambetul are conotatii mult mai complexe decat in alte culturi, el exprimand si alte emotii precum tristetea sau chiar disperarea. Printre cele treisprezece tipuri de zambete identificate de thailandezi se numara (paradoxal) si grimasa care spune « nu zambesc » sau « as vrea sa zambesc, dar nu pot ». Localnicilor le place sa se distreze chiar si atunci cand muncesc, de aceea canta sau flirteaza. Majoritatea dintre ei sunt budisti si pun pret pe respect, pace interioara si un anume rafinament in relatiile sociale. Atunci cand veti fi salutat cu traditionalul « wai », este recomandat sa raspundeti cu un zambet si o clatinare usoara a capului sau ati putea sa strangeti mana persoanei respective.
  • In timpul excursiei in Thailanda, veti vedea afisate in multe locuri fotografii ale regelui, de aceea ar trebui sa stiti ca thailandezii venereaza familia regala, iar critica la adresa acesteia nu numai ca nu este acceptata, dar este chiar interzisa de lege. Seara si dimineata din difuzoare rasuna imnul national, prilej pentru localnici sa inceteze orice activitate si sa stea nemiscati, in semn de adanc respect. In 2006, la sarbatorirea a 60 de ani de domnie a regelui, thailandezii au purtat camasi galbene in ziua de luni (ziua cand s-a nascut regele), in timp ce martea ei obisnuiesc sa poarte roz, aceasta culoare fiind considerata benefica pentru sanatatea monarhului.
  • La prima vedere, probabil ca Bangkokul vi se va parea o metropola coplesitoare, desi suntem siguri ca veti fi cuceriti de templele si palatele superbe, de restaurantele elegante si de privelistea canalelor raului Phray la ceasurile rasaritului. Asa ca, dupa doua sau trei zile petrecute in capitala, va recomandam sa va indreptati catre zona rurala linistita , care va va intampina cu luxuriante campuri de orez, plantatii de arbori de cauciuc, cocotieri si banani si elefanti impodobiti pentru parada. De altfel, vechile asezari Ayutthaya si Sukhothai se afla in fertilele campii thailandeze. La nord de bazinul central se gaseseste cel mai inalt munte al tarii, Doi Inthanon (2565 m), peisajul fiind marcat de cascade spectaculoase si pesteri de calcar. Forma Thailandei se aseamana cu capul unui elefant, trompa fiind reprezentata de peninsula Malacca. In largul coastei marine veti gasi sute de insule, dintre care cea mai mare este Phuket (810 km2). Aici veti putea face drumetii, scufundari la diferite adancimi, ascensiuni sau puteti practica golful. Inainte de dezvoltarea turismului, Phuket a fost cunoscut pentru minele de cositor pe care le-au deschis aici portughezii, inca din 1518. La mijlocul veacului al XIX-lea, multi chinezi au emigrat la Phuket pentru a lucra in industria cositorului , iar in 1876, au inceput a se lupte intre ei si mai apoi cu localnicii, scaldand intr-o baie de sange intreaga insula.
  • In vacanta dvs in Thailanda, veti intalni la tot pasul exoticele orhidee, climatul secetos al acestei tari fiind foarte potrivit pentru cultivarea faimoaselor flori. In primul weekend din luna februarie, are loc festivalul anual Chiang Mai Flower Festival, unde veti putea asista la o adevarata etalare de frumusete si culoare. Tot in Thailanda, dar in parcul national Khao Sok, se gasesc cele mai rare si mai mari flori din lume, printre care bua poot si lotusul salbatic, o floare parazit care isi extrage hrana din interiorul radacinii lianelor. In lunile ianuarie si februarie, florile maro cu rosu ajung pana la 82 cm in diametru.
  • Mitul sirenei este legat de niste anumale marine stranii, dugongii, in prezent pe cale de disparitie. Ele au fete triste, coprul lipsit de par, in timp ce labele din fata se termina cu palme si degete. Coada franjurata le serveste drept carma. Dugongii traiesc aproape de Trang, insa numarul lor scade dramatic de la an la an.
  • Arta masajului este la mare cinste in Thailanda. Inventat cel mai probabil in India in urma cu 2500 de ani, masajul a patruns si in Thailanda, unde s-a amestecat cu medicina traditionala chineza. Sunt multe locuri in care masajul poate fi studiat, precum cea mai veche universitate thailandeza, Wat Pho, Scoala Internationala de Masaj din Chiang Mai ori Academia de Masaj Tamarind, situata in jungla tropicala de pe dealurile din Ko Samui. Tehnicile combina manevre de intindere si presare profunda, comprese calde cu diverse ierburi, masajul cu pietre fierbinti si tok sen facut cu o placa si un ciocan de lemn.
  • Cu la fel de multa seriozitate sunt priviti in Thailanda si prezicatorii sau « doctorii care vad ». Ei se bazeaza pe cunostinte din astrologie, chiromantie, arta citirii fetei si datul in carti si sunt consultati atunci cand localnicii vor sa se casatoreasca sau sa faca o investitie financiara. Chiar si la universitatile Wat Pho si Wat Rachanda este predata astrologia. Cei mai apreciati prezicatori (mor doo) au birouri, aidoma medicilor din sistemul privat, iar preturile practicate de ei variaza in functie de experienta si calificare.
  • Orice excursie in Thailanda nu poate fi completa fara a gusta bucataria locala. Printre felurile cel mai des intalnite se numara orezul fiert sau prajit, taiteii, supa dulce picanta de creveti (tom yum goong), tocana de proc si ghimbir, sau puiul picant cu curry. Sa nu uitam nici de fructele de tot soiul si mai ales de sculptura in fructe, thailandezii transformand morcovul, chilli sau pepenele in verde in veritabile opere de arta cu ajutorul cutitului.

De vazut, de incercat, de gustat

  • o vizita la Templul si Marele Palat de Smarald al lui Buddha de langa Bangkok, una din cele mai mari minuni arhitecturale ale Asiei. Statuia lui Buddha de Smarald este un simbol sfant pentru poporul thailandez, reprezentand puterea, divinitatea si iluminarea.
  • o excursie la Ayutthaya, vechea capitala a unui imperiu care a dominat Asia de Sud Est vreme de aproape patru secole. La sfarsitul secolulul al XVII-lea, un calator european povestea ca Ayutthaya avea o populatie de peste un milion de locuitori si adapostea 1700 temple, 30.000 de preoti si peste 4000 d eimagini ale lui Buddha, turnate sau poleite cu aur.
  • spectacolul elefantilor domesticiti; turistii pot merge calare pe un elefant prin jungla, pot privi animalele cum se imbaiaza in apele raurilor sau pot chiar picta alaturi de el pentru a crea un suvenir memorabil.
  • excursie de o zi cu barca in Golful Phangnga, pentru a admira sutele de stanci de calcar care se ridica din mare. Cele mai impresionante sunt pesterile sapate in maruntaiele acestor stanci, asa numitele hong.
  • o portie de som tarn - salata de papaya tocata cu rosii, fasole, usturoi, creveti uscati, sos de peste, suc de lamaie si miere. 

 

Vacanta placuta in Thailanda !