Filtreaza ofertele
Transport
Plecare
Interval de pret:

De ce sa alegi Agentia
Cardinal Travel Bucuresti?
  • Experienta de 20 ani in turism
  • Pachete fara costuri ascunse
  • Gama foarte variata de oferte, pentru toate bugetele
  • Peste 40 de destinatii vizitate de noi pana in prezent
  • 95% dintre clientii care au calatorit cu noi si ne-au trimis feedback s-au declarat multumiti de calitatea serviciilor
Curs valutar

Vacante in Elvetia - Informatii generale despre destinatie

Vacante Elvetia

Capitala: Berna
Cel mai mare oras: Zurich
Limba oficiala: germana, franceza, italiana, retoromana
Moneda: Franc elvetian
Fus orar: UTC + 1
Prefix telefonic: 41
Populatie: 8.902.308 locuitori (estimare 2023)
Suprafata: 41.285 km²
Ziua nationala: 1 august (unirea statelor Unterwalden, Uri si Schwyz, in 1291)

 

Excursii in Elvetia - Stiati ca?

Atunci cand ne planificam o vacanta in Elvetia, ne gandim invariabil la ciocolata, branza, drumetii si cainii Saint Bernard. Cu doua treimi din suprafata acoperita de munti, Elvetia este vizitata atat de iubitorii de schi si de aer curat, dar si de turistii in cautare de orase elegante, cu muzee, biserici vechi si magazine de lux. Iata cateva detalii interesante despre aceasta destinatie unica in peisajul european :

  •  Elvetia se bucura de autostrazi impecabile si de o retea de mijloace de transport care ajunge pana in cele mai indepartate catune, insa frumusetile ei uimitoare pot fi descoperite cel mai bine cu mocanita, telecabina sau metroul alpin. Vitznau – RigiBahn, terminata in 1871 de catre inginerul Riggenbach, este cea mai veche cale ferata pentru mocanita din Europa, in timp ce Pilatus (Lucerna) functioneaza din 1889 si calatoreste pe cele mai abrupte sine din lume. Elvetia se mandreste si cu cea mai inalta linie de telecabina de pe continent, care leaga Zermatt de Matterhorn la peste 3800 m altitudine, dar si cu Metro Alpin, care circula de la statia de telecabina Felskinn (3000 m) pana la Mittelallalin (3500 m). O experienta cu adevarat memorabila este plimbarea cu Glacier Express, trenul cu ferestre panoramice care trece prin 91 tuneluri si peste 291 de poduri, din faimoasa statiune Saint Moritz pana la Zermatt.
  • Berna, capitala Confederatiei elvetiene din 1848, este unul din cele mai bine conservate orase medievale europene. Majoritatea strazilor din orasul vechi sunt strajuite de arcade acoperite, iar la tot pasul veti admira fantani arteziene, cele mai multe datand din secolul al XVI-lea. Intemeietorul Bernei este ducele Berchtold V de Zahringen, care a decis sa numeasca asezarea dupa primul animal pe care urma sa il aduca de la vanatoare. Iar acesta a fost un urs – Bär in germana, devenit intre timp un simbol omniprezent in oras, sub forma de statuie, pe steag si chiar in persoana, in Pestera Ursului. Turnul cu Ceas (Zeitglockenturm), cel mai vechi monument din Berna, se pare ca l-a inspirat pe Albert Einstein atunci cand se gandea la legatura dintre lumina si timp pentru teoria relativitatii. Pe atunci, Einstein lucra la Oficiul Elvetian de Brevete din Berna si locuia alaturi de sotia si fiul sau pe Kramgasse la nr 49.
  •  Cel mai mare centru urban din Elvetia este Zurich, oras care s-a bucurat de prosperitate o data cu dezvoltarea industriei matasii si lanii. In partea veche, strabatuta de raul Limmat, se pastreaza multe din fostele cladiri ale breslelor, precum Zunftaus zur Waag – candva sediul ghildei tesatorilor si a palarierilor, transformat in prezent in restaurant. Cea mai eleganta artera comerciala, Bahnhofstrasse, se intinde de la gara pana la malul lacului si atrage vizitatori din lumea intreaga, pasionati de ceasuri, bijuterii si haine de lux, obiecte de arta si antichitati. Biserica Fraumunster se mandreste cu vitraliile create de Marc Chagall, in timp ce Grossmunster, catedrala aflata de partea celalalta a raului se distinge prin turnurile gemene construite in secolul al XV-lea si cupolele adaugate in secoul al XVIII-lea. Nu trebuie sa ratati Muzeul de Arta, cu lucrari semnate de Monet, Cezanne, Van Gogh, Picasso si cea mai mare colectie Edvard Munch din afara Scandinaviei.
  • In inima Elvetiei se afla superba Lucerna, odinioara un sat de pescari modest, dar care ajunsese in secolul al XVIII-lea cel mai mare oras din tara si un bastion al catolicismului impotriva Reformei. Podul Capelei, construit in secolul al XIV-lea peste raul Reuss a ars din pacate in 1993, dar a fost redeschis un an mai tarziu. Grinzile tavanului sunt decorate cu scene din viata sfintilor protectori ai orasului dar si din istoria Elvetiei. In Piata Vinului va vor incanta fatadele pictate ale caselor si magazinelor vechi, ca de pilda Weinmarktapotheke, farmacia ce dateaza din 1530. De la Reuss puteti urca spre Museggmauer - o parte din cele mai lungi si mai bine conservate fortificatii din Europa. In perioada dintre Paste si luna octombrie, o sectiune din ziduri si trei dintre turnuri sunt deschise publicului spre vizitare. Pe timp de vara puteti face o plimbare deosebit de agreabila cu barca cu aburi pe lacul Lucerna, in timpul careia veti admira poalele muntilor Alpi si cateva sate extrem de pitoresti precum Weggis ori Vitznau.
  • Geneva, centru bancar dar si al orlogeriei de lux, este totodata si locul unde isi au sediul Liga Natiunilor si numeroase agentii internationale, precum Comitetul International al Crucii Rosii, Organizatia Mondiala a Sanatatii si Organizatia Mondiala a Comertului. Orasul este divizat in doua parti, conectate prin podul Mont Blanc, locul ideal pentru a admira in voie celebrul Jet d’Eau de pe lacul Leman. In orasul vechi nu ratati Primaria, cu o curte eleganta renascentista, unde in sezonul estival au loc concerte. Plimbati-va apoi pe Grand-Rue, cu cladiri din secolele XV-XVIII, apoi pe rue des Granges, strada paralela, cu case superbe in stil Ludovic al XVI-lea. Pentru relaxare mergeti in Gradina Engleza aflata pe malul stang al lacului, renumita in special pentru ceasul floral urias, cu un diametru de 5 m. Pe malul drept nu ratati mausoleul ducelui de Brunswick, un artistocrat german care si-a petrecut ultimii ani din viata in exil la Geneva si si-a lasat averea orasului, in schimbul unui monument ce urma sa fie ridicat in memoria sa.


De vazut, de incercat, de gustat

  • Carnavalul din Basel, un eveniment plin de culoare care incepe in lunea de dupa Miercurea Cenusii si dureaza trei zile. Atmosfera de veselie este intretinuta de tobe, fluiere si masti, confetti, costume si felinare uriase; restaurantele si cafenelele se umplu de clienti, in piete se organizeaza concerte si nimeni nu mai are chef sa munceasca.
  • plimbare cu Trenul de Ciocolata, care porneste de la Montreux, opreste la Gruyeres pentru turul unei fabrici de branzeturi, apoi la Broc pentru vizita si degustare la fabrica de ciocolata Nestle - Cailler.
  • relaxare in baile de la Leukerbad, zona cu cea mai mare cantitate de apa termala din Europa (cca 3.9 milioane de litri de apa calda naturala curg zilnic in baile publice si private de aici).
  • vizita la Muzeul Transportului din Geneva, cel mai mare si mai complex muzeul de acest fel din Europa. Aici veti gasi zeci de aeronave de la inceputul aviatiei, caspule spatiale de la primele zboruri in cosmos si peste 60 de locomotive adevarate.
Vacanta placuta in Elvetia!