Filtreaza ofertele
Plecare
Destinatie
Tip de vacanta



Interval de pret:
De ce sa alegi Agentia
Cardinal Travel Bucuresti?
  • Experienta de 20 ani in turism
  • Pachete fara costuri ascunse
  • Gama foarte variata de oferte, pentru toate bugetele
  • Peste 40 de destinatii vizitate de noi pana in prezent
  • 95% dintre clientii care au calatorit cu noi si ne-au trimis feedback s-au declarat multumiti de calitatea serviciilor

Excursii in SUA - Informatii generale despre destinatie

Excursii SUA

Capitala: Washington D.C.
Cel mai mare oras: New York
Limba oficiala: nu este specificata la nivel federal. Limbi recunoscute: engleza, spaniola, hawaiana
Moneda: Dolar American
Fus orar: UTC - 5 la - 10, Ora de vara UTC - 4 la -10
Prefix telefonic: 1
Populatie:  331.449.281 locuitori (estimare 2020)
Suprafata: 9.629.091 km²
Ziua nationala: 4 iulie (Ziua Independentei)

Vacante in SUA - Stiati ca?

O excursie in SUA nu mai este doar un vis inaccesibil pentru turistii romani, in ultimii ani ofertele pentru aceasta destinatie devenind din ce in ce mai numeroase si mai variate. Avand in vedere vasta intindere a teritoriului american, programele turistice se concentreaza de regula asupra unei singure zone, asa incat puteti opta pentru un circuit pe Coasta de Est, un tur pe Coasta de Vest sau pentru un sejur la New York, orasul plin de posibilitati, care nu doarme niciodata. In cele ce urmeaza va propunem sa descoperim impreuna cateva lucruri interesante despre capitala Statelor Unite, Washington DC, dar si despre The Big Apple, metropola unde totul este la superlativ. Iar daca cumva va intrebati de unde vine porecla de "Marele Mar" atribuita New Yorkului, ei bine, ea a aparut pentru prima oara in 1909 intr-o carte scrisa de Edward S. Martin si a devenit populara gratie lui John J. FitzGerald, cronicar sportiv din anii 1920, care a folosit-o in articolele sale publicate in The Morning Telegraph.

  • Construit pe locul unde odinioara se afla o mlastina, Washington DC a fost proiectat in arcuri de cerc, avand in centru Capitoliul, cladire simbol pentru spiritul democratiei americane. Cupola centrala a grandiosului edificiu a fost adaugata intre anii 1855 si 1866, impreuna cu Statuia Libertatii, care are o inaltime de 6 m si cantareste cca 6800 kg. Interiorul cupolei este decorat cu o fresca de 430 mp, intitulata "Apoteoza lui Washington", care il prezinta pe primul presedinte american inaltandu-se la cer. Alte opere de arta care imbogatesc colectia Capitoliului sunt Portile lui Columb, care infatiseaza in basoreliefuri viata exploratorului si descoperirea Americii, mozaicul Minton si lucrarile din Sala Statuilor, printre care Libertatea si vulturul de Enrico Causici.
  • Casa Alba, constructie in stil neoclasic care indeplineste de peste 200 de ani rolul de resedinta a familiei prezidentiale, este situata la cea mai cunoscuta adresa din tara, Pennsylvania Avenue nr 1600. Desi a supravegheat personal proiectul si lucrarile de realizare a Casei Albe, George Washington nu a locuit niciodata in cladire. Primii rezidenti au fost John si Abigail Adams, In 1800. In acelasi timp, a fost mutat si sediul guvernului din orasul Philadelphia la Washington DC. De-a lungul veacurilor, fiecare presedinte si-a adus o tusa personala in decorarea resedintei: in incaperea numita Dormitorul Lincoln, sotia lui Abraham Lincoln a adus, de pilda, un impunator pat victorian sculptat in lemn de trandafir, in timp ce Barack Obama a decorat Biroul Oval cu un bust al ui Martin Luther King Jr si cu obiecte ceramice amerindiene.
  • O alta atractie de top a Washingtonului este Muzeul National al Aerului si Spatiului, care elogiaza unele din cele mai frumoase aeronave din istorie, printre care primul avion cu motor din lume, pilotat de Orville Wright pe 17 decembrie 1903 sau avionul cu care Charles Lindbergh a efectuat primul zbor transatlantic solitar in 1927, parcurgand ruta de la Long Island la Paris in 33 de ore. Nu lipsesc nici modulul de comanda al navetei Apollo 11 si nici avioanele de lupta din Primul si Al Doilea Razboi Mondial, precum Messerschmitt Bf 109 sau Supermarine Spitfire.
  • Cei interesati de cultura americana vor fi incantati de vizita la Muzeul National de Istorie, unde vor putea sa admire Drapelul de stat, conceput in 1813 de Mary Pickersgill din Baltimore, cea mai veche locomotiva cu autopropulsie din lume, construita in Anglia si adusa in America in 1831, biroul portabil pe care Thomas Jefferson a scris celebra Declaratie de Independenta, jobenul pe care il purta Lincoln in seara cand a fost asasinat ori spectaculoasele tinute purtate de Jackie Kennedy si Nancy Reagan la diverse evenimente.
  • Iar daca iubiti arta, merita sa alocati cateva ore din programul dvs pentru un tur al Galeriei Nationale, unde, pe langa opere ale artistilor americani, veti gasi si lucrari valoroase europene, precum Alba Madonna a lui Rafael, Fata cu palarie rosie a lui Vermeer sau Ginevra de’ Benci a lui Da Vinci.
  • Cand ne gandim la New York, in minte ne vin imediat imaginea zgarie – norilor dar si fabuloasele lumini de pe Broadway. Cel mai celebru dintre zgarie nori este fara indoiala Empire State Building, proiectat in anii 20 in stil Art Deco clasic. Constructia acestui edificiu cu 102 etaje a durat doar 410 zile, media fiind de patru etaje si jumatate adaugate in fiecare saptamana. Empire State Building a aparut in numeroase filme si este si un loc ravnit de multe cupluri de indragostiti care vor sa isi celebreze aici nunta – in fiecare an, pe 14 februarie, 14 perechi norocoase sunt alese pentru a-si uni destinele in faimoasa cladire simbol al New Yorkului. Daca ajungeti aici, nu ezitati sa urcati la etajul 86, unde veti gasi un superb observator de sticla ; privelistea de care va veti bucura este incredibila.
  • Cel mai cunoscut bulevard al orasului este Fifth Avenue. Initial, aici locuiau cele mai bogate familii din New York, insa, in anii 1900, cand comerciantii au inceput sa se extinda spre nord, inalta societate a parasit artera. Singurul palat ramas este cel al bancherului Morton F. Plant, care in 1917, l-a vandut lui Cartier pentru un sirag de perle. O plimbare pe Fifth Avenue este un prilej de a admira Hotelul Plaza, vitrinele magazinelor de bijuterii Tiffany si Cartier, Cladirea General Motors si eleganta Biblioteca Publica.
  • Rockefeller Center constituie inima zonei centrale new – yorkeze. Inceput in anii 1930, acest proiect comercial inglobeaza spatii cu diverse destinatii – birouri, magazine, gradini si restaurante. Piesa de rezistenta este G. E. Building – un turn cu 70 etaje, construit in trepte, pentru ca nici un birou sa nu se afle la mai mult de 8 metri de o fereastra. In holul turnului veti gasi o expozitie care trece in revista istoria centrului, dar si mai multe magazine, printre care si o sucursala a magazinului Muzeului Metropolitan. Dupa tururile pe care le puteti face la studiourile NBC si la Radio City Music Hall, va puteti relaxa la Sunken Garden, care este patinoar pe timpul iernii si cafenea in aer liber in sezonul estival.
  • Portul New York este dominat de Statuia Libertatii, a carei denumire oficiala este « Libertatea luminand lumea ». Statuia a reprezentat un dar oferit Statelor Unite de catre Franta, in 1876, pentru a marca 100 de ani de la Declaratia de Independenta, insa lipsa fondurilor necesare a amanat dezvelirea monumentului cu 10 ani. Soclul pe care a fost asezata statuia a fost proiectat de catre unul din cei mai faimosi arhitecti americani, Richard Morris Hunt, si are o inaltime de 27 m. Pe soclu, dar si pe coroana au fost amenajate platforme de observatie, de unde se poate admira Manhattanul in toata splendoarea sa.
  • Intersectia lumii, dar si locul unde se sarbatoreste venirea Noului An in aplauzele a milioane de oameni, este Times Square. De la standurile din Times Square puteti cumpara bilete la faimoasele spectacole de pe Broadway. Tot aici puteti vedea sediul Nasdaq, MTV, dar si legendara cladire Brill, unde au inregistrat hituri cantareti celebri precum Cole Porter ori Phil Spector. Nu ratati nici Muzeul Madame Tussauds, aflat pe strada 42, unde va asteapta statuile de ceara ale lui George Washington, Fergie si Madonna.
  • Despre Muzeul Metropolitan se pot scrie carti intregi ; in prezent, in colectia sa se gasesc peste doua milioane de exponate. Totusi, nu veti avea timp sa vizitati tot muzeul, asa incat va sugeram sa vedeti macar pictura europeana (panze de Rembrandt, Vermeer, Pieter Bruegel cel Batran, Claude Monet, Paul Cezanne, Van Gogh), arta egipteana (una din cele mai mari colectii in afara celei din Cairo) si aripa americana.
  • Iar dupa acest maraton cultural ce poate fi mai potrivit decat o plimbare prin Central Park, un spatiu verde de 340 ha, proiectat de Frederick Law Olmsted si de Calvert Vaux in 1858. Vara, pe marea peluza, au loc concerte gratuite oferite de Metropolitan Opera si de Filarmonica din New York, iar langa statuia lui Hans Christian Andersen se citesc povesti pentru copii. Lacul Reservoir, cel mai mare dintre cele cinci lacuri aflate in parc, este marginit de o pista de jogging lunga de 5 km, timp ce pasionatii de roller skating executa cascadorii pe aleea de langa terasa Betsheda. Nu ratati Gradina Zoologica, unde veti gasi peste 100 de specii de animale, inclusiv foci, maimute si pinguini.

De vazut, de incercat, de gustat la New York:

  • plimbare cu trasura prin Central Park, o experienta ca in filme.
  • un concert la Carnegie Hall, sala istorica inaugurata in 1891, cand insusi Ceaikovski s-a aflat la pupitrul dirijoral. Cladirea a fost la un pas de a fi demolata in anii 60, insa a supravietuit datorita unei campanii conduse de violonistul Isaac Stern.
  • ceremonia aprinderii beculetelor colorate care impodobesc cel mai inalt pom de Craciun din America, inaltat langa patinoarul din Rockefeller Center.
  • daca sunteti insotiti de copii in excursia dvs, mergeti neaparat la Muzeul de Istorie Naturala si admirati  expozitiile de dinozauri, canoea gigantica din vremea amerindienilor si meteoritii enormi.
  • o sesiune de cumparaturi la prestigioasele magazine Bergdorf Goodman, Saks Fifth Avenue sau Bloomingdales.
  • dintre preparatele culinare care au fost inventate la New York, va recomandam sa incercati ouale Benedict, salata Waldorf, friptura Delmonico si cronut (o combinatie intre gogoasa si croissant, creata in 2013 de patisierul chef Dominique Ansel).

Vacanta placuta in SUA!