Circuite turistice - Franta
Destinatii Circuite turistice - Franta
Filtreaza ofertele
Transport
Plecare


Destinatie
Tip de vacanta
Interval de pret:
De ce sa alegi Agentia
Cardinal Travel Bucuresti?
  • Experienta de 20 ani in turism
  • Pachete fara costuri ascunse
  • Gama foarte variata de oferte, pentru toate bugetele
  • Peste 40 de destinatii vizitate de noi pana in prezent
  • 95% dintre clientii care au calatorit cu noi si ne-au trimis feedback s-au declarat multumiti de calitatea serviciilor
Curs valutar

Parisul cu farmecul sau boem si nealterat de trecerea timpului, magnificele castele care domina Valea Loirei sau zonele de vacanta stilate de pe Coasta de Azur sunt doar cateva dintre atuurile cu care Franta atrage milioane de vizitatori an de an. Daca visati sa va petreceti concediul in patria bucatariei de inalta clasa (« haute cuisine »), a vinurilor rafinate, a creatiei vestimentare de lux si a parfumurilor celebre in intreaga lume, va recomandam un program de circuit in Franta.

Explorarea acestei tari incepe de regula cu vizitarea Parisului. Inca din cele mai vechi timpuri, capitala Frantei a fost o veritabila Mecca pentru artistii si scriitori aspiranti la glorie, pentru filozofi si aventurieri. Strazile din cartierul Montmartre pastreaza si azi urmele artistilor celebri, care isi aveau aici atelierele sau locuiau in casele cu chirii mici. Cafenelele si cluburile celebre precum Le Chat Noir sau Au Lapin Agile erau mai mult decat spatii de socializare, devenind locuri de intalnire si schimb de idei pentru intelectualii vremii. Moulin Rouge si-a deschis portile pe Boulevard de Clichy in 1889, iar atmosfera sa boema a fost cel mai bine redata in schitele si afisele lui Toulouse Lautrec, un obisnuit al salonului.

Intr-o plimbare prin Paris, veti descoperi stradute inguste si intortocheate din perioada medievala, dar si bulevarde intinse, strajuite de copaci – rezultat al eforturilor de modernizare a orasului intreprinse de baronul Haussmann in secolul al XIX-lea, palate renascentiste din secolul al XVII-lea, dar si monumente de inspiratie clasica din vremea lui Napoleon. Parisul concentreaza si cele mai importante muzee ale lumii (dintre care amintim doar celebrele Louvre si Musee d’Orsay), parcuri elegante si magazine ale caror vitrine pot fi considerate adevarate opere de arta.

Cand veti dori sa incetiniti putin ritmul vizitelor puteti adopa obiceiul parizienilor de a zabovi pe terasa unei cafenele, in fata unei cesti de « grand creme » acompaniata de un croissant proaspat scos din cuptor. Fara indoiala, cafenelele reprezinta locul cel mai bun pentru a privi spectacolul strazii si a savura aerul Parisului.

Dar, pentru ca Franta este caracterizata in primul rand de o mare diversitate regionala, excursiile in tara lui Voltaire nu se reduc doar la vizita capitalei si a imprejurimilor sale (Versailles, Fontainebleau), ci includ si alte zone interesante.
Una dintre ele este Valea Loirei, care se bucura de o clima blanda, o lumina delicata si peisaje fascinante pe fundalul carora se profileaza palate si castele somptuoase inconjurate de gradini splendide. Valea Loirei este leaganul exploziei artistice din perioada Renasterii Franceze.

Unele programe de circuit Franta exploreaza si zona de Nord, spatiul marilor catedrale gotice, precum cele de la Reims sau Amiens. Alsacia si Lorena impartasesc o istorie si o identitate culturala unice in Franta, datorita influentelor germane. Cele doua regiuni sunt si colosii gastronomici ai nordului ( locul de provenienta pentru quiche lorraine, foie gras, purcelul de lapte si unele preparate din gasca), iar Route du Vin traverseaza unele din cele mai frumoase sate viticole din Franta. Daca Strasbourgul se mandreste cu una dintre cele mai vechi universitati, fondata in 1566, si cu sediile unor importante institutii europene, orasele mai mici precum Colmar atrag vizitatorii cu centrul medieval bine pastrat si cu vechile sale biserici.

Normandia si Bretania se disting prin peisajul extrem de variat si prin lunga zona costiera care abunda in peste si fructe de mare. Batuta de vanturi aspre si biciuita de valuri, inconjurata de nisipuri miscatoare si accesibila numai de pe un drum ingust, Abatia Mont St Michel se inalta pe un varf de stanca, ca « o gigantica bijuterie de granit, delicata ca o dantela, cu multe turnuri si clopotnite subtiri », asa cum inspirat o descria Guy de Maupassant.

Franta are atat de multe de oferit vizitatorilor, incat este aproape imposibil sa faci o selectie a locurilor care merita vizitate. De aceea, unele programe de circuit in Franta se concentreaza doar pe anumite zone, cum ar fi Muntii Alpi sau Coasta de Azur. De la Lacul Geneva si pana aproape de Mediterana, crestele inzapezite ale Alpilor Francezi ofera peisaje montane spectaculoase. Mont Blanc este cel mai inalt varf din Europa, cu cei 4807 m, iar la poalele sale se afla statiunea Chamonix, capitala montaniarzilor. Situat intre Italia si Spania si cuprinzand Coasta de Azur, Provence si Languedoc Roussillon, Sudul Frantei exceleaza in locuri populare de vacanta. Clima calda in cea mai mare parte a anului si plajele umbrite de pini, porturile pline de yachturi, cluburile de noapte si cazinourile au facut din Riviera Franceza unul din locurile frecventate de turistii bogati din America si Europa, unii dintre ei construindu-si aici case de vacanta. Lumina speciala si culorile vii ale sudului au inspirat si multi artisti, ceea ce a dus la aparitia unor curente precum cubismul si fauvismul, iar daca sunteti interesati sa aprofundati subiectul, puteti face un tur al muzeelor din regiune.