De ce sa alegi Agentia
Cardinal Travel Bucuresti?
 • Experienta de 20 ani in turism
 • Pachete fara costuri ascunse
 • Gama foarte variata de oferte, pentru toate bugetele
 • Peste 40 de destinatii vizitate de noi pana in prezent
 • 95% dintre clientii care au calatorit cu noi si ne-au trimis feedback s-au declarat multumiti de calitatea serviciilor
Curs valutar

Excursii in Atena - Stiati ca?

Vacante Atena

O excursie la Atena este un bun prilej pentru a a vizita templele de pe colina Acropole, dar si pentru a face cumparaturi la magazinele de pe Strada Ermou sau a va desfata cu delicioasele preparate grecesti la una din nenumaratele taverne din Plaka. Va recomandam sa vizitati capitala Greciei primavara, toamna sau iarna, pentru a va bucura de temperaturile mai blande. Iata cateva detalii interesante despre aceasta destinatie :

 • Stanca Acropolei este situata in zona cea mai inalta a orasului, iar operele de arta aflate aici au avut o importanta covarsitoare asupra arhitecturii lumii. Create la sfarsitul secolului al V-lea i. Hr, in timpul domniei lui Pericle, templele au fost dedicate in marea majoritate zeitei Atena, patroana orasului. Daca Partenonul este inchinat Fecioarei Atena, reprezentata in interior printr-o imensa sculptura din aur si fildes, Erehteionul uneste doua temple separate, inchinate Atenei si lui Poseidon, care s-au luptat pentru suprematia asupra cetatii. Tot pe Acropole se afla si Teatrul lui Dionysos, cu 15000 locuri, unde se desfasurau concursurile dramatice clasice grecesti. Aici au fost puse in scena tragediile si comediile lui Eschil, Sofocle sau Euripide.
 • Cel mai important muzeu al Greciei este Muzeul National de Arheologie din Atena, cu o colectie atat de bogata incat o singura vizita nu este de ajuns. Veti gasi aici sculpturi din bronz reprezentandu-i pe Poseidon sau pe Zeus, fresce din Akrotiri (Santorini) care au fost ingropate sub cenusa timp de mai multe secole, dupa eruptia vulcanica din secolul al XVI – lea i. Hr, koroi antice (statui aflate in temple si pe morminte reprezentand nuduri de tineri), dar si o vasta colectie de vase care ofera o imagine cuprinzatoare asupra artei olaritului. Piesele de rezistenta ale muzeului raman, fara indoiala, sculpturile de marmura din perioada clasica.
 • Un alt muzeu deosebit de interesant este Muzeul Benaki, care realizeaza practic o incursiune in istoria Greciei, incepand cu Epoca de Piatra si pana in secolul al XX-lea, trecand prin perioada Imperiului Bizantin si Otoman. Antonis Benakis s-a nascut in Egipt, fiind fiul unui negustor bogat, devenit mai tarziu primarul Atenei. Pe cand locuia in Alexandria, Benakis a inceput sa colectioneze obiecte de arta islamica, iar dupa ce s-a mutat la Atena, a continuat sa stranga obiecte de arta populara greaca si bizantina. In 1931 a donat intreaga sa colectie statului elen. Printre exponate se remarca trei potire provenite din Evia si datand din anii 3000 – 2800 i. Hr, bijuterii miceniene din aur, dar si doua picturi mai vechi ale lui El Greco, finalizate pe cand artistul locuia in insula Creta.
 • Inima orasului antic a fost reprezentata de Agora, centrul tuturor activitatilor, de la politica la filozofie, comert, arta sau atletism. In Agora Socrate se adresa poporului, iar Sf. Pavel tinea predici si ii convertea pe primii atenieni la crestinism. Aici se afla si cel mai bine conservat templu clasic din Grecia, dedicat lui Hefaistos, a carui friza fantastica prezinta faptele lui Teseu si ale lui Hercule. Prin contrast cu torida colina Acropole, zona Agorei este verde si foarte potrivita pentru promenada.
 • Vechile ziduri exterioare ale Atenei trec prin Kerameikos, regiunea vechilor olari. Zidurile au fost inaltate de Temistocle, in anul 478 i. Hr., si pentru ca au fost construite foarte repede, in ele au fost incorporate materiale provenite din tot orasul, precum marmura de pe morminte, din temple si case. Intrarea principala in Atena era cea mai mare poarta din Grecia antica, iar spre ea duceau caile principale de la Teba, Corint si Peloponez. Multe ceremonii care marcau venirile si plecarile au fost organizate aici. Prin Poarta Sacra trecea Calea Sacra, rezervata pelerinilor si preoteselor. Calea era strajuita de tumuli funerari inalti si rotunzi, construiti in cinstea marilor razboinici.
 • Centrul Atenei moderne se afla in Plateia Syntagma, dominata de cladirea impunatoare, in stil neoclasic, a Parlamentului. La intrare veti vedea evzonii, soldatii imbracati in costume traditionale, cu fuste scurte albe si pantofi rosii cu pampoane, care se deplaseaza in pas solemn inainte si inapoi. Dincolo de Syntagma se afla elegantul cartier Kolonaki, locuit de ambasadori si vedete, iar deasupra tuturor se inalta colina Lykavittos, la care se poate ajunge pe jos (daca sunteti in forma) ori cu funicularul. In varful colinei se gaseste un teatru in aer liber, unde au concertat artisti faimosi din intreaga lume, precum Bob Dylan.

 

Vacante la Atena - De incercat, de vazut, de gustat

 • O vacanta in Atena nu poate fi completa fara a gusta bunatatile locale, precum pittes - placintele cu spanac, branza, verdeturi, musaca, souvlaki de pui, porc sau miel ori caracatita proaspata fripta la gratar cu carbuni incinsi. Nu uitati de ouzo, bautura cu aroma de anason si nici de retsina - vinul cu rasina de pin.
 • o excursie la Delfi, cel mai frumos site arheologic din Grecia, loc asociat in antichitate cu puteri magice. Peisajul din Delfi contribuie din plin la crearea unei atmosfere speciale, cu munti care se inalta brusc, hauri ametitoare si izvoare. Aici preotesele comunicau cu celebrul Oracol, care transmitea prin intermediul lor profetii renumite, dar in acelasi timp absconse. Pentru ca zeul Apollo a castigat stapanirea asupra Oracolului, zona a fost impanzita de temple dedicate lui. La Delfi se afla si unul din cele mai bine pastrate temple din Grecia antica, datand din secolul al IV- lea i. Hr.
 • o excursie in Peloponez, provincie cu o istorie fabuloasa, legata de Grecia continentala prin istmul Corint. Veti putea admira teatrul din Epidauros, foarte bine conservat si renumit pentru acustica sa, dar si ruinele de la Micene, oras despre care Homer scria ca era " bogat in aur si construit temeinic". Strabatand campiile Peloponezului, ne vom aminti de legendele despre Hercule, care s-a luptat cu leul la Nemeea, si de locurile unde se adunau marile armate in vremurile stravechi.

Vacanta placuta in Atena!