De ce sa alegi Agentia
Cardinal Travel Bucuresti?
  • Experienta de 20 ani in turism
  • Pachete fara costuri ascunse
  • Gama foarte variata de oferte, pentru toate bugetele
  • Peste 40 de destinatii vizitate de noi pana in prezent
  • 95% dintre clientii care au calatorit cu noi si ne-au trimis feedback s-au declarat multumiti de calitatea serviciilor
Curs valutar

Circuite turistice in Vietnam

Situat de-a lungul tarmului asiatic al Oceanului Pacific, Vietnamul se distinge printr-o mare varietate a reliefului, climei si traditiilor, De la muntii din nord pana la Delta Mekongului, Vietnamul se intinde pe o lungime de peste 2000 km, iar atractiile turistice sunt atat de multe, incat este greu sa faci o selectie pentru o excursie de 10-14 zile.

Va propunem sa incepem circuitul in Vietnam cu vizita la Ho Chi Minh, cel mai mare oras si destinatia celor mai multe curse aeriene internationale. Aici va veti bucura sa admirati mixul de temple venerabile, arhitectura coloniala si colosi de sticla si otel. Fiind considerat capitala gastronomica a tarii, Ho Chi Minh este si locul cel mai potrivit pentru a experimenta savoarea subtila si textura rafinata a bucatariei locale.

La doua ore de zbor de Ho Chi Minh se afla Hanoi, capitala administrativa a Vietnamului. Ajunsi aici, vom explora stradutele inguste ale Cartierului Francez, vom merge pana la Lacul Hoan Kiem si vom vizita templele si muzeele bine amenajate. Nu putem rata Templul Literaturii, monumentele aflate in Ba Dinh Square si Muzeul de Istorie, pentru a ne incheia programul cu un spectacol de teatru cu papusile pe apa - o experienta unica, cu adevarat memorabila.

In partea centrala a Vietnamului vom vedea orasele Hue si Hoi An, ale caror monumente antice si case au fost incluse in patrimoniul universal UNESCO. De altfel, multi turisti considera Hoi An locul lor preferat din Vietnam, datorita strazilor linistite, pe care circulatia automobilelor este interzisa, cladirilor cu semnificatie istorica si pravaliilor unde se croiesc haine din matase.

Vom continua excursia prin Vietnam cu o vizita in Delta Mekongului, o zona atragatoare, cu vegetatie luxurianta si localnici prietenosi. Dupa un traseu de 4800 km prin platoul tibetan, fluviul Mekong coboara in sudul Vietnamului si se varsa in Marea Chinei de Sud prin noua brate numite Cuu Long (“noua dragoni”). Raurile si canalele iriga un teritoriu egal cu suprafata Olandei, cu aluviuni depuse pe campurile de orez unde se produc trei recolte pe an.

Ha Long Bay, cu imaginea turnurilor carstice care se ridica la sute de metri deasupra apelor de culoarea jadului, este o priveliste fascinanta si o destinatie obligatorie in itinerariul oricarui circuit in Vietnam. O veche legenda spune ca golful s-a format atunci cand un dragon s-a aruncat in mare si si-a trantit coada uriasa, sculptand regiunea intr-un arhipelag. De altfel, numele Ha Long inseamna “dragon in coborare”. Teoria geologilor este insa alta: in ultimele 230 milioane de ani, apa de ploaie si oceanul au erodat peisajul intr-o serie de turnuri (“fenglin”) si stanci conice (“fengcong”), iar fluxul si refluxul au cioplit fasiile crestate in bazele lor carstice, creand impresia de clatinare. Cele 3500 insule de calcar al golfului constituie probabil cea mai cunoscuta imagine a Vietnamului, iar noi va invitam sa explorati acest peisaj fantastic cu ajutorul barcilor de agrement.

Daca v-ati decis sa va petreceti urmatoarea vacanta in Vietnam, trebuie sa stiti ca cea mai buna perioada de calatorie este din noiembrie pana in februarie. Va propunem sa vizitati Vietnamul impreuna cu Laos si Cambogdia (celelalte tari din fosta Indochina franceza) sau cu o parte din Thailanda.