De ce sa alegi Agentia
Cardinal Travel Bucuresti?
  • Experienta de 20 ani in turism
  • Pachete fara costuri ascunse
  • Gama foarte variata de oferte, pentru toate bugetele
  • Peste 40 de destinatii vizitate de noi pana in prezent
  • 95% dintre clientii care au calatorit cu noi si ne-au trimis feedback s-au declarat multumiti de calitatea serviciilor
Curs valutar

Circuite turistice in Thailanda

Una dintre destinatiile cele mai populare din Asia, Thailanda ofera turistilor o varietate de experiente, de la vizitarea templelor maiestuoase la degustarea delicioaselor preparate locale.

Va propunem un itinerariu de circuit in Thailanda care incepe cu cateva zile petrecute in capitala Bangkok, oras cosmopolit, cu trafic intens si un adevarat paradis al cumparaturilor. Cu titlu de curiozitate, va spunem ca numele intreg al Bangkokului este cel mai lung nume de oras din lume si inseamna, in traducere, “Orasul Ingerilor, Marele Oras al Nemuritorilor, Magnficul Oras al Celor Noua Pietre, Tronul Regelui, Orasul Palatelor Regale, Casa Zeilor Reincarnati, Construit de Visvakarman la porunca Indrei”. Metropola cu aproape 8 milioane de locuitori va va impresiona prin  aspectul sau haotic: aici puteti gasi zgarie nori stralucitori, dar si stradute linistite cu case de lemn, cluburi de noapte sofisticate dar si baruri vulgare, gradini tropicale luxuriante, dar si imense conace coloniale neatinse inca de frenezia dezvoltarii.

Centrul istoric si cultural al Bangkokului este Insula Rattanakosin, asezamantul vechiului oras regal, unde se afla Marele Palat, templele Wat Mahathat, Wat Suthat si Wat Phra Keo, universitati de top, Muzeul si Galeria Nationala. Wat Phra Keo – templul regal – adaposteste cea mai sfanta statuie a poporului thailandez, Buddha de Smarald, simbol al puterii, divinitatii si iluminarii tarii lor.

La vest si la nord de Bangkok veti vedea si alte locuri incarcate de semnificatie istorica, precum Ayutthaya, veche capitala a Thailandei sau Nakhon Pathom, localitate in care se afla Phra Pathom Chedi, cladirea budista cu turn, inalta de 120 m si cu acoperis aurit.

Nu putem sa nu includem in circuitul nostru prin Thailanda si o vizita la una din faimoasele pietele plutitoare, cum ar fi cea din Damnoen Saduak. Cel mai indicat ar fi sa mergem la piata dimineata devreme, cand locul este mai putin aglomerat. “Tarabele” comerciantilor sunt chiar barcile lor deschise, cu care se deplaseaza de-a lungul canalelor inguste, imbiindu-ne sa cumparam  fructe si legume proaspete.

Dupa zilele petrecute in Bangkok, ne putem relaxa pe plajele din Pattaya, una dintre cele mai populare destinatii de vacanta din Thailanda. Printre atractiile statiunii se numara discotecile si cluburile de noapte, spectacolele de cabaret, facilitatile pentru practicarea sporturilor de apa dar si cluburile de golf.

Daca am pornit la drum cu gandul sa gasim in Thailanda un loc cat mai apropiat de imaginea paradisului tropical, atunci trebuie sa mergem la Phuket, “ Perla Marii Andaman”, la Krabi (statiune faimoasa pentru inaltul perete de stanca de pe tarm, locul perfect pentru a invata sa faci alpinism) sau la Ko Phi Phi, insula a carei frumusete extraordinara il va dezarma pana si pe cel mai sceptic turist.

Iar daca ne-am propus sa descoperim o lume cu totul deosebita si mai putin turistica, am putea alege un circuit in Thailanda de Nord, un taram incantator, cu peisaje montane si vai fantastice si doua orase din vremea vechiului regal Lanna: Chiang Mai si Chiang Rai.