Circuite turistice - Portugalia
Destinatii Circuite turistice - Portugalia
Filtreaza ofertele
Plecare


Destinatie
Tip de vacanta
Interval de pret:

De ce sa alegi Agentia
Cardinal Travel Bucuresti?
  • Experienta de 20 ani in turism
  • Pachete fara costuri ascunse
  • Gama foarte variata de oferte, pentru toate bugetele
  • Peste 40 de destinatii vizitate de noi pana in prezent
  • 95% dintre clientii care au calatorit cu noi si ne-au trimis feedback s-au declarat multumiti de calitatea serviciilor
Curs valutar

Cea mai vestica tara a Europei, patria sfasietorului fado, dar si a dulcelui vin de Porto, Portugalia ne atrage gratie locuitorilor sai prietenosi si ospitalieri, climei placute, mediteraneane, si preturilor accesibile. Desi este o tara de dimensiuni mici, Portugalia ne intampina cu peisaje incredibile, monumente splendide, plaje frumoase, terenuri de golf de prima clasa si o bucatarie savuroasa.

Incepem circuitul in Portugalia cu vizitarea capitalei Lisabona, care se bucura de o asezare de invidiat, peste sapte coline, pe malul raului Tejo. Farmecul Lisabonei este dat de amestecul de bulevarde largi cu stradute inguste si intortocheate, de omniprezentele azulejos (placile de ceramica pictata), de vestitul tramvai galben 28 care circula prin oras inca din 1930 si de numeroasele locuri de belvedere (miradouros) de pe dealuri si din turnuri. O privire panoramica de pe terasa Castelului Sao Jorge ne dezvaluie casele colorate din Alfama, cea mai veche zona a orasului, construita de mauri in secolul al XI-lea.

Padrao dos Descobrimentos din cartierul Belem, opera sculptorului Leopoldo de Almeida, celebreaza epoca de descoperiri a Portugaliei, iar mozaicul de la baza monumentului infatiseaza o busola uriasa care contine o harta a lumii. Tot in acest Belem se afla Mosteiro Dos Jeronimos, magnifica etalare a stilului manuelin, care a fost inceputa in 1501 si a avut nevoie de un secol pentru a fi terminata. Comandata de Manuel I, manastirea a confirmat puterea politica si expansionista a Portugaliei din acel timp, fiind aproape de plaja pe care vasele lui Vasco da Gama si-au facut intoarcerea triumfala din India. In mod miraculos, structura edificiului a supravietuit cutremurului devastator din 1755, iar stilul arhitectural unic si-a castigat clasificarea UNESCO ca loc al Patrimoniului Universal.

Torre de Belem, ridicat in 1519 pentru a proteja orasul de piratii englezi si olandezi , a stat la origini pe o insula din mijlocul curentului. Cutremurul din 1755 a afectat si cursul raului, astfel incat astazi fortul este atasat de mal.  O capodopera de gotic si manuelin, constructia  incorporeaza turnuri de paza in stil maur si loggii venetiene.

Nu putem sa ne plimbam prin Belem fara sa ne oprim la ceainaria faimoasa pentru tartele delicioase cu crema numite Pasteis de Belem. Se presupune ca prajiturile sunt facute dupa o reteta secreta creata de calugarii din apropiere, iar daca presaram deasupra putina scortisoara, savoarea tartelor va fi si mai intensa.

La o distanta relativ mica de Lisabona mergem sa vedem Sintra, resedinta de vara a regilor portughezi, inclusa  in patrimoniul UNESCO), Obidos (cetate medievala foarte bine conservata, cu aer romantic), Nazare (orasel pescaresc cu plaje lungi de nisip), Batalha (cu manastirea sa impresionanta) si Fatima (loc faimos de pelerinaj pentru credinciosii catolici).

Pe langa acestea, in circuitul nostru prin Portugalia mai putem sa vizitam Braga (important centru al crestinismului), Porto (unde putem face o croaziera pe raul Douro, urmata de o degustare de vinuri), Coimbra (prima capitala a tarii, vechi centru universitar) sau Evora (cunoscuta drept Orasul Roman).

Incursiunea noastra in Portugalia nu poate fi completa fara zonele insulare. Madeira este numita si insula gradina sau insula eternei primaveri si ne impresioneaza cu peisajele sale spectaculoase: versanti abrupti, cascade si o vegetatie luxurianta. In Madeira putem face drumetii de-a lungul vechilor canale de irigatii (“levadas)”) sau ascensiuni cu telecabina la inaltimi ametitoare, ne putem plimba prin zecile de parcuri si gradini botanice, putem gusta diverse fructe exotice, preparate delicioase din peste sau faimosul vin de productie locala.

Insulele Azore, probabil mai putin cunoscute noua decat Madeira, se afla tot in Oceanul Atlantic. Arhipelagul este format din 9 insule, dintre care cea mai mare este Sao Miguel. In Insulele Azore putem merge in expeditii pe mare sa observam balenele si delfinii, putem face trekking sau bai in apele termale si putem admira vulcani, lacuri si cratere spectaculoase ori plantatii de ceai si ananas.

Va invitam asadar sa descoperiti Portugalia ca destinatie de sine statatoare sau impreuna cu alte tari apropiate geografic, in programele combinate de circuit Spania – Portugalia sau Spania – Portugalia – Maroc.