De ce sa alegi Agentia
Cardinal Travel Bucuresti?
  • Experienta de 20 ani in turism
  • Pachete fara costuri ascunse
  • Gama foarte variata de oferte, pentru toate bugetele
  • Peste 40 de destinatii vizitate de noi pana in prezent
  • 95% dintre clientii care au calatorit cu noi si ne-au trimis feedback s-au declarat multumiti de calitatea serviciilor
Curs valutar

Deorece Polonia suscita interesul unui numar din ce in ce mai mare de turisti romani in ultimii ani, numarul programelor pentru aceasta destinatie a crescut semnificativ. Va invitam asadar intr-un circuit in Polonia, pentru a descoperi cele mai importante doua orase ale acestei tari, Varsovia si Cracovia.

Peste 200 de circuite cu autocarul sau cu avionul.
Descoperiti oferta noastra de circuite turistice pentru toate gusturile si buzunarele!
Tururi de calitate pe trasee turistice clasice sau inedite.


Cracovia este al doilea oras ca marime din Polonia si unul dintre cele mai vechi, datand din secolul al VII-lea. De-a lungul vremii, a jucat rolul de centru cultural, academic si artistic si chiar de capitala intre anii 1038 și 1569. Din 1999 este reședința unei regiuni administrative numita voievodatul Polonia Mică.

De numele Cracoviei se leaga Universitatea Jagiellonă, cea mai veche din Polonia, si un numar impresionant de biserici, care i-au conferit in trecut supranumele de “Roma a Nordului”. Catedrala Wawel, locul de incoronare si inmormantare a regilor polonezi, este considerata un sanctuar national. In cripta catedralei, Papa Ioan Paul al II-lea si-a tinut prima liturghie in calitate de preot, in anul 1946.

Centrul istoric al Cracoviei, care cuprinde Orașul Vechi, Kazimierzul (fostul cartier evreiesc) și Castelul Wawel (unul dintre cele mai fascinante castele din Europa) a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în 1978. Centrul este impartit in doua de Drumul Regal, ruta parcursa de monarhii Poloniei la momentul incoronarii si care începe la biserica Sf Florian, trece pe langa Barbacana – turnul de paza construit în 1499, si intra in Stare Miasto pe Poarta Florian. Ruta continua de-a lungul strazii Florianska prin Piata Principala si apoi pe strada Grodzka catre Wawel, fosta resedinta regala, de unde putem admira o frumoasa panorama a fluviului Vistula. Cu siguranta vom fi impresionati de cele circa sase mii de monumente istorice si de cele peste doua milioane de opere de arta care se gasesc in centrul istoric al Cracoviei, mai ales ca arhitectura zonei si-a pastrat forma initiala de Ev Mediu in ciuda tuturor cataclismelor care au afectat-o.

De la Cracovia putem merge la doua dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din Polonia: Kalwaria Zebrzydowska (care recreeaza cu fidelitate Drumul Crucii de la Ierusalim) si Manastirea Jasna Gora din Czestochowa, unde este pastrata binecunoscuta icoana a Madonei Negre.

Un alt punct de interes pe traseul oricarui circuit in Polonia este Memorialul Auschwitz Birkenau, care ne va trezi amintiri coplesitoare legate de victimele celui de-al doilea razboi mondial.

Varsovia, capitala a Poloniei din 1956, a avut un destin zbuciumat, dar a reusit sa renasca de fiecare data, asemenea legendarei pasari phoenix. Cca 85% din oras a fost distrus din temelii la comanda lui Hitler, astfel incat centrul istoric a trebuit ulterior reconstruit cu ajutorul planurilor originale si al unor picturi din secolele XVII – XVIII. Astazi, majoritatea turistilor isi iau ca punct de reper Palatul Culturii si al Stiintei, care, desi nu este cea mai frumoasa cladire din oras, este totusi cea mai inalta.

Si pentru ca unul dintre cei mai importanti compozitori romantici, Chopin, este polonez, putem face o oprire pe traseul nostru la Zelazowa Wola, locul natal al muzicianului. Aici vom vizita conacul situat in mijlocul unui parc superb si vom admira unele din obiectele personale ale compozitorului, devenit un adevarat erou national.

Va asteptam sa ne insotiti pentru a vizita Polonia separat sau impreuna cu alte tari din Europa Centrala, precum Cehia sau Germania, in circuite cu autocarul sau cu avionul.