De ce sa alegi Agentia
Cardinal Travel Bucuresti?
  • Experienta de 20 ani in turism
  • Pachete fara costuri ascunse
  • Gama foarte variata de oferte, pentru toate bugetele
  • Peste 40 de destinatii vizitate de noi pana in prezent
  • 95% dintre clientii care au calatorit cu noi si ne-au trimis feedback s-au declarat multumiti de calitatea serviciilor
Curs valutar

Olanda, tara lalelelor, a sabotilor de lemn si a morilor de vant, se viziteaza de regula in programele de circuit in Benelux, impreuna cu Belgia si Luxemburg.

Vom incepe excursia noastra in Olanda in mod firesc cu Amsterdam, un oras fascinant, cu 900 de ani de istorie pe parcursul carora a fost capitala unui imens imperiu colonial. Astazi, Amsterdam este o metropola moderna si toleranta, cu o faimoasa retea de canale, muzee celebre in toata lumea, dar si cafenele, cluburi si sali de spectacole care gazduiesc artisti de renume mondial.

Piata Dam este inima Amsterdamului si marcheaza locul unde, in secolul al XIII-lea, se afla barajul Dam de pe raul Amstel. In secolul al XVII – lea aici se gaseau sediile Primariei si Bursei, asa ca zona a devenit centrul vietii politice si comerciale a orasului. In Dam se afla si Nieuwe Kerk, in prezent loc de desfasurare pentru diverse expozitii, dar care in trecut a fost folosit pentru ceremonii regale. Muzeul Madame Tussauds cu faimoasele figuri de ceara, dar si hotelul de lux Grand Hotel Krasnapolsky se gasesc tot in Piata Dam, unde se organizeaza in mod regulat si numeroase manifestari culturale stradale, precum targuri de carte, scamatorii, fanfare sau concerte.

Un tur cu vaporasul al canalelor din Amsterdam ofera o priveliste incantatoare asupra podurilor (1703 in total) si caselor pitoresti cu acoperisuri in trepte. In anul 2010 inelul canalului - ansamblu de case impunatoare construite in secolul al XVII-lea pentru negustorii bogati - a fost inclus in patrimoniul cultural UNESCO.

Daca iubiti arta, este obligatoriu sa faceti o vizita la Rijksmuseum – cel mai mare muzeu national, cu o colectie inegalabila de pictura flamanda, intre ale carui capodopere se remarca « Laptareasa » de Vermeer si « Rondul de noapte » de Rembrandt. Muzeul Van Gogh gazduieste cea mai mare colectie de lucrari ale artistului olandez, printre care se numara tabloul « Floarea Soarelui » si autoportretul pictorului cu paleta si sevalet.

Cel mai vechi monument din Amsterdam este Oude Kerk, prima biserica parohiala, ridicata pe locul  unei capele de lemn din secolul al XIII-lea care a fost distrusa intr-un incendiu. In timp, a devenit o bazilica gotica impunatoare, care, desi a fost deposedata de comorile sale catolice in epoca iconoclasta, mai pastreaza inca o orga renumita, cateva vitralii frumoase si un tavan pictat.

Alte atractii ale Amsterdamului sunt Piata de Flori, Gara Centrala, a carei fatada din caramida descrie teme din istoria orasului, si Cartierul Felinarul Rosu, celebru pentru vitrinele cu prostituate.

Inca din secolul al XVI-lea, orasul Amsterdam a fost un centru al taierii, slefuirii si comertului cu diamante, iar daca sunteti interesati de acest mestesug nobil puteti vizita Coster Diamonds, fabrica care a slefuit in 1852 diamantul Koh-i-Noor pentru Casa Regala britanica.

Olanda este o tara mica, astfel ca puteti vedea principalele sale obiective turistice in doar cateva zile. Circuitele de Benelux includ, pe langa Amsterdam, si alte orase importante. Haga – capitala politica a tarii, este un oras cu multe cladiri si parcuri frumoase, aici aflandu-se Parlamentul, Curtea Internationala de Justitie si Mauritshuis, gazda Galeriei Regale de Pictura.  Delft este o localitate linistita, renumita pentru ceramica sa albastra, in timp ce modernul Rotterdam este cel mai mare port al Europei si unul din cele mai aglomerate ale lumii.

Ar fi pacat sa mergeti intr-o excursie in Olanda si sa nu incercati specialitatile locale de branza sau bautura nationala – berea. Puteti chiar imprumuta obiceiul olandezilor de a bea berea blonda (pils) din pahare mici, pentru ca lichidul sa ramana rece ca gheata pana la ultima picatura.