Circuite turistice - Mexic
Alte destinatii America Centrala si de Nord
De ce sa alegi Agentia
Cardinal Travel Bucuresti?
  • Experienta de 20 ani in turism
  • Pachete fara costuri ascunse
  • Gama foarte variata de oferte, pentru toate bugetele
  • Peste 40 de destinatii vizitate de noi pana in prezent
  • 95% dintre clientii care au calatorit cu noi si ne-au trimis feedback s-au declarat multumiti de calitatea serviciilor
Curs valutar

Circuite turistice in Mexic

Primul lucru pe care il veti remarca daca veti merge intr-un circuit in Mexic este diversitatea. Invadatorii spanioli, imigrantii europeni si populatia bastinasa au contribuit la formarea unui caracter national complex si a unei culturi la fel de variata ca si peisajul acestei tari, inconjurata de mari tropicale la est si vest. Mexicul este un magnet pentru turisti datorita comorilor sale istorice si arhitecturale, dar si gratie statiunilor de litoral, printre care se numara faimoasele Cancun si Riviera Maya.

Putem incepe traseul prin Mexic in Ciudad de Mexico, care este de altfel si destinatia majoritatii zborurilor internationale. Capitala tarii este un oras supraaglomerat, cu foarte multe lucruri de oferit. Nucleul centrului istoric este Piata de la Constitucion, piata centrala - a doua ca marime din lume, care este strajuita in partea de nord de Catedrala Metropolitana. In partea de est a pietei (numita si zocalo) se afla Palacio Nacional, odinioara resedinta viceregilor coloniali, care in prezent gazduieste diverse departamente de stat. Aici puteti admira picturi reprezentative pentru istoria si cultura Mexicului semnate de Diego Rivera, Un alt obiectiv pe care nu trebuie sa il ratati in capitala este Muzeul National de Antropologie, a carui piesa de rezistenta este calendarul solar al aztecilor, expus in sala dedicata populatiei Mexica.

Imprejurimile orasului Ciudad de Mexico sunt si ele foarte interesante. Printre acestea, Teotihuacan, cea mai mare asezare prehispanica din Mexic. In enigmaticul site arheologic de la Teotihuacan se distinge Piramida Soarelui, cea de a treia dintre cele mai intinse piramide din lume. Sub uriasa structura serpuieste o retea de tuneluri si hrube, pe care aztecii o considerau locul de nasterii a lumii.

La 450 km sud de capitala si la o altitudine de 1550 m se afla minunatul oras Oaxaca. Aici puteti admira bisericile baroce cladite din piatra locala, stralucitoare in amurgul tropical, si puteti cumpara obiecte artizanale create de mesteri populari. Iglesia y Ex-Convento de Santo Domingo va va coplesi cu puterea si bogatia sa arhitectonica. De la Oaxaca puteti merge la orasul zapotec Monte Alban, cetate infloritoare cu un mileniu inainte de sosirea spaniolilor in 1521. Dintre mormintele descoperite aici, cel mai bogat, Tumba 7, adapostea mai mult de 500 de piese din aur, chihlimbar si bijuterii de turcoaz.

Regiunea Chiapas este leaganul civilizatiei mayase, cel mai mare grup de nativi americani de la nord de Peru. In Tuxla Guttierez puteti face o plimbare pe marginea Canionului Sumidero, cu peretii sai stancosi care se ridica la 1000 m de apele verzui ale raului Grijalva. Un alt mare oras din zona este San Cristobal de las Casas, o localitate coloniala fermecatoare.

Palenque reprezinta mai mult decat un uimitor site arheologic, fiind una dintre ultimele ramasite ale padurii tropicale din regiune. Ruinele geometrice de la Palenque contrasteaza puternic cu jungla inconjuratoare, unde se adapostesc papagali vorbitori sau maimute urlatoare.

Peninsula Yucatan este faimoasa pentru plajele incantatoare, dar si pentru uimitoarele ruine mayase de la Campeche. Merida – capitala peninsulei – se numea T’Ho (al cincilea loc) in maya si a indeplinit un important rol ceremonial. Chichen Itza ramane unul dintre cele mai studiate site-uri din Yucatan, cu piramidele in trepte acoperite de basoreliefuri, o cenota de sacrificiu si cel mai mare teren de sport din Mesoamerica. La concurenta cu Chitchen Itza este Uxmal, capitala a regiunii Puuc, unde puteti vedea Casa Broastelor Testoase, Casa Pasarilor si magnificul Palat al Guvernatorului.

Nu putem sa incheiem circuitul nostru in Mexic altfel decat cu cateva zile petrecute pe plajele imaculate din Cancun, unde zilele toride se transforma in seri caldute, iar briza adiind printre frunzele cocotierilor ne va mangaia pielea arsa de soare.