De ce sa alegi Agentia
Cardinal Travel Bucuresti?
  • Experienta de 20 ani in turism
  • Pachete fara costuri ascunse
  • Gama foarte variata de oferte, pentru toate bugetele
  • Peste 40 de destinatii vizitate de noi pana in prezent
  • 95% dintre clientii care au calatorit cu noi si ne-au trimis feedback s-au declarat multumiti de calitatea serviciilor
Curs valutar

Situat in Nordul Africii, pe tarmul Mediteranei, Regatul Marocului imbina armonios urmele vechii civilizatii berbere a desertului cu exemple stralucite de arhitectura islamica. Un circuit in Maroc este o incursiune pe un taram cu fatete contrastante, unde infrastructura si constructiile moderne coexista cu medine traditionale, moschei grandioase si palate de poveste, iar relieful trece de la munti semeti cu creste acoperite de zapada la dune de nisip si vai spectaculoase. Varietatea conditiilor climatice face posibila in aceeasi zi o partida de schi pe pantele Atlasului si o baie in Oceanul Atlantic, la Agadir.

Peste 200 de circuite cu autocarul sau cu avionul.
Descoperiti oferta noastra de circuite turistice pentru toate gusturile si buzunarele!
Tururi de calitate pe trasee turistice clasice sau inedite.

Marocul a fost inima vastelor imperii ale berberilor almoravizi, almohazi sau marinizi, care timp de mai multe secole si-au extins influenta asupra intregului Magreb si a unei parti semnificative din Spania. Fiecare dinastie si-a stabilit capitala in cate un oras, iar astazi Marrakesh, Fez, Meknes si Rabat sunt incluse in traseul oricarui circuit in Maroc.

Intemeiat in secolul al IX-lea, Fez, cel mai vechi oras islamic de pe mapamond, este cunoscut pentru Moscheea Al Qaraouiyyine, veche de 11 secole si impresionanta prin dimensiuni, care poate primi simultan 20.000 de persoane. Medina medievala din Fez face parte din patrimoniul UNESCO si consituie cea mai mare zona pietonala din lume. Vizitatorii pot admira aici ateliere de vopsit pielea care folosesc tehnici neschimbate de sute de ani, Fantana Neijarine, cu frumoasele sale decoratiuni de stuc si ceramica, dar si poarta monumentala a Palatului Regal, una din resedintele actualului suveran al Marocului.

Marrakech, al carui nume inseamna in traducere “Pamantul lui Dumnezeu”, este faimos pentru gradinile sale. Dintre acestea, Gradinile Majorelle au fost minunat restaurate de celebrul creator de moda Yves Saint Laurent si reprezinta o adevarata oaza de racoare in arsita orasului, cu un lac micut, plin de nuferi, mai mult de 15 specii de pasari rare si sute de varietati de plante si copaci din intreaga lume. Piata Djemma El Fna, intinsa pe 8 ha, este un loc uimitor si plin de culoare, unde puteti gasi muzicanti, acrobati, prezicatori si imblanzitori de serpi, dar si restaurante cu mancare traditionala marocana.

Meknes este strans legat de perioada domniei sultanului Moulay Ismail, care in secolul al XVII-lea si-a propus sa transforme asezarea in cea mai spectaculoasa dintre capitalele imperiale, construind aici o serie de palate, moschei si gradini. Din pacate, proiectul a ramas neterminat, insa medina orasului Meknes este inclusa in patrimoniul UNESCO, ca si medinele din Fes, Marrakech, Tetouan si Essaouira.

Cea mai “noua” capitala imperiala, orasul Rabat este cunoscut inca din vremea romanilor. Astazi ,Rabat prezinta un mix de arhitectura maura cu constructii in stil european din perioada protectoratului francez. Intrarea in oras se face prin cinci porti decorate cu arcade gigantice si basoreliefuri cu motive florale, dintre care cea mai rafinata este Poarta Vanturilor. Turnul lui Hassan din secolul al XII-lea a fost ridicat de almohazi, la fel ca Giralda din Sevilla sau moscheea Koutoubia din Marrakech. Alaturi de turn se afla mausoleul Regelui Mohammed al V-lea.

Din itinerariul unui circuit in Maroc nu poate lipsi Casablanca, capitala economica a tarii si important port la Oceanul Atlantic. Casablanca este astazi o metropola moderna, cu bulevarde largi, strajuite de palmieri gigantici, cu hoteluri de lux si restaurante cochete. Principalele sale obiective turistice sunt Moscheea Hassan al II-lea, cea mai mare din Maroc si a treia din lume, Palatul Mohammed al V-lea, cunoscut si sub numele de Palatul Natiunilor Unite, piata centrala si zona de promenada Ain Diab.

Totusi, nu puteti spune ca ati cunoscut Marocul daca nu ati mers in vizita la satele berbere. In vechile locuinte fortificate numite kasbah sau ksour, localnicii isi primesc oaspetii la o cana de ceai de menta sau la o portie de cous cous, iar daca sunteti suficient de norocosi, puteti chiar sa va intalniti cu tuaregii, oamenii albastri ai desertului. Punctul de pornire in explorarea oazelor si satelor fortificate din sudul Marocului este localitatea Ouazarzate, care in luna mai gazduieste Festivalul Florilor, manifestare cu cantece si dansuri traditionale si caravane prin desert.

Va invitam asadar in Maroc, o lume fantastica desprinsa parca din povestea celor 1001 de nopti!