De ce sa alegi Agentia
Cardinal Travel Bucuresti?
  • Experienta de 20 ani in turism
  • Pachete fara costuri ascunse
  • Gama foarte variata de oferte, pentru toate bugetele
  • Peste 40 de destinatii vizitate de noi pana in prezent
  • 95% dintre clientii care au calatorit cu noi si ne-au trimis feedback s-au declarat multumiti de calitatea serviciilor
Curs valutar

Imaginea cea mai raspandita pe care o avem despre Japonia este cea a muntelui Fuji cu piscul acoperit de zapada la vremea cand ciresii infloresc si (poate) cu o fata imbracata intr-un chimono de matase in prim plan. De altfel, toti stim cate ceva despre templele budiste, ikebana, sushi, karaoke sau artele martiale si folosim in viata cotidiana multe din produsele si componentele japoneze din domeniul comunicatiilor. Si acesta este de fapt paradoxul Tarii Soarelui Rasare: felul in care vechile arte, meserii si traditii coexista in armonie cu cele mai noi descoperiri tehnologice.

Daca va decideti sa mergeti intr-un circuit in Japonia, veti avea ocazia sa descoperiti una dintre cele mai fascinante tari si culturi din lume. De la cosmopolitul Tokyo la traditionalul Kyoto, de la balaceala in izvoarele fierbinti la schiul practicat in zonele montane, Japonia isi onoreaza cu naturalete caracterizarea de “pamant al contrastelor”.

Cea mai frumoasa perioada pentru a vizita aceasta tara este primavara, cand are loc “Hanami” – “Privitul Florilor”. Colina Hueno (acum Parcul Ueno – Koen) era locul favorit al artistocratilor din perioada Edo, care, imbracati dupa ultima moda, veneau aici la picnic, in timp ce admirau petalele roz de flori de cires care cadeau deasupra lor. Si astazi spectacolul florilor atrage vizitatori din toata lumea, care sunt deseori invitati sa se alature localnicilor la un picnic stropit cu sushi sau cu bere. De altfel, vizitarea gradinilor este o forma de relaxare pe care japonezii o practica indiferent de vreme.

Numele Tokyo inseamna “capitala estica”. Familiar si in acelasi timp strain pentru vizitatorii din alte tari, Tokyo are o multitudine de fatete, este plin de culoare, cu un ritm frenetic si poate parea chiar coplesitor. In zona centrala predomina cladirile inalte de birouri, pe care oamenii le parasesc la ora pranzului pentru o plimbare placuta in parcul din apropierea Palatului Imperial. Printre arhitectii celebri care au lucrat la constructiile din Tokyo se numara Le Corbusier, Frank Lloyd Wright sau Norman Foster. La sfarsitul secolului al XIX –lea, Ginza a devenit avanpostul dezvoltarii in stil occidental, fiind comparata adesea cu 5th Avenue din New York. In prezent, Ginza reprezinta un veritabil paradis pentru amatorii de shopping si de distractii nocturne. In partea de nord vest a orasului se afla Altarul Meiji – jingo, cel mai mare loc sfant din Tokyo, ridicat in memoria imparatului Meiji, a carui domnie a marcat trecerea de la epoca feudala la cea moderna.

Din Tokyo puteti merge la Nikko, renumit centru spiritual shintoist si budist, si la Kamakura, oras al templelor si fortareata a samurailor, unde puteti admira statuia Marelui Buddha, senin in fata razboaielor si dezastrelor naturale care au marcat tara de-a lungul secolelor.

Cu o istorie milenara, Kyoto reprezinta centrul culturii traditionale si nu poate lipsi din traseul nici unui circuit in Japonia. Kyoto ofera tot ce isi poate dori un calator avizat, adica peste 1800 de temple, sute de altare, cladiri istorice, faimosul cartier al gheiselor si minunate gradini.

Nara este considerata leaganul civilizatiei japoneze, pentru ca aici se gasesc unele dintre cele mai vechi cladiri de lemn de pe Pamant. Daca ajungeti in Nara, puteti nu doar sa sa admirati vestigiile trecutului, ci si sa petreceti cateva clipe placute in Parcul Caprioarelor, hranind docilele animale.

Dincolo de componenta culturala, un circuit in Japonia poate constitui si o buna ocazie pentru a gusta renumitele preparatele locale. Bucataria japoneza ofera si un spectacol vizual aparte: felurile de mancare sunt servite pe tavi lucioase, in vase de ceramica, iar prospetimea este respectata cu religiozitate, japonezii spunand ca intre mare si cerul gurii nu trebuie sa fie decat bucatarul, expert in a-si manui cutitul.