De ce sa alegi Agentia
Cardinal Travel Bucuresti?
  • Experienta de 20 ani in turism
  • Pachete fara costuri ascunse
  • Gama foarte variata de oferte, pentru toate bugetele
  • Peste 40 de destinatii vizitate de noi pana in prezent
  • 95% dintre clientii care au calatorit cu noi si ne-au trimis feedback s-au declarat multumiti de calitatea serviciilor
Curs valutar

Circuite turistice in India

Un circuit in India este o calatorie fascinanta printr-o tara a marilor contraste, care sunt evidente din prima clipa in care ati pasit pe acest pamant. Nu trebuie sa va mirati daca pe un drum din afara capitalei New Delhi veti vedea circuland in acelasi timp o caruta, o turma de capre, o masina eleganta de ultima generatie si chiar un elefant. In India saracia extrema coexista cu marile bogatii; de altfel, in aceasta tara se inregistreaza cea mai accelerata crestere a numarului de milionari.

O excursie in India se adreseaza in primul rand simturilor, care vor fi de-a dreptul coplesite de culorile vibrante, de gusturile puternic condimentate, de mirosurile imbatatoare. Muzica religioasa va va induce o stare de relaxare profunda, iar pielea se va infiora atunci cand veti pasi cu talpile goale pe pardoseala din piatra a templelor.

Majoritatea programelor turistice de vizitare a Indiei se concentreaza pe asa numitul Triunghi de Aur, format din orasele Delhi, Agra si Jaipur. Unele oferte includ si Varanasi, orasul sfant al hindusilor, care este in permanenta invadat de pelerini si de turisti. Alte variante ofera cateva zile de relaxare pe plajele din Goa.

Indiferent de formula aleasa, sunt cateva experiente pe care nu trebuie sa le ratati atunci cand decideti sa va petreceti vacanta in India. In primul rand, o vizita la Taj Mahal, construit de sahul Shah Jahan intre 1631 si 1648 in memoria sotiei sale Mumtaz Mahal (Cea Aleasa a Palatului), care ii fusese alaturi cu devotament timp de 17 ani, jucand rolul de iubita, prieten si sfatuitor. Mausoleul este cu atat mai impresionant cu cat lumina in diferite momente ale zilei face ca marmura sa straluceasca in tot felul de nuante, oferind privitorului un spectacol memorabil. Calatorii care intra pe marea poarta a complexului sunt pregatiti pentru atmosfera de pace pe care o vor gasi inauntru printr-un citat din Coran incrustat in piatra, care se incheie astfel: “O, Suflete ce te odihnesti. Intoarce-te la Dumnezeu, fii in pace cu El si El fie in pace cu tine. Intra deci ca unul din slujitorii Lui. Si intra in gradina Sa”. Iar gradina luxurianta in care vizitatorii patrund, inconjurata de ziduri si brazdata de canale cu apa, este insasi imaginea paradisului, asa cum este descris in cartea sfanta a musulmanilor. Taj Mahal este un simbol al deliciilor regale, al dragostei nepieritoare, dar si a slavei islamului intrupate in atotputernicii conducatori moguli.

In afara de Taj Mahal, la Agra puteti vedea si Fortul, cu zidurile sale duble, masive, construit pentru a face fata asediilor indelungate. La 35 km de Agra se afla Fatehpur Sikri, supranumit “orasul fantoma”, un complex de cladiri misterioase conceput de imparatul Akbar in ideea de a fi capitala sa ideala, in a doua jumatate a secolului al XVI-lea. Din pacate, asezarea a fost abandonata dupa numai 14 ani, cand Akbar a fost chemat sa apere granitele nord vestice ale imperiului sau. Totusi, pavilioanele si palatele grandioase din gresie rosie continua sa vorbeasca pana in zilele noastre despre maretia acestui proiect, fiind incluse in patrimoniul UNESCO.

O buna idee ca sa incepeti explorarea Jaipurului  este sa faceti o plimbare pe spatele unui elefant bland, pana la Amer Fort, constructie care aminteste de bogatia si prestigiul maharajahilor. Dupa aceasta experienta extrem de placuta, mergeti prin “Orasul Roz”, capitala Rajahstanului, intr-un tur care include intrarea la City Palace (colectie de tesaturi, arme impodobite, pictori si covoare) si Jantar Mantar, un set curios de instrumente astronomice de mari dimensiuni concepute pentru masurarea timpului cu inalta precizie.

In Delhi veti descoperi o adevarata metropola, in plin avant al dezvoltarii, dar cu monumente stravechi care provin din perioada carmuitorilor hindusi, musulmani si britanici. In Old Delhi turistul isi poate imagina marele oras musulman pe care Shah Jahan (ramas vaduv) l-a ridicat pentru a fi noua capitala a imperiului sau, dupa ce a parasit Agra. Aici se afla Red Fort, dar si Jama Masjid, cea mai mare moschee din India, care dateaza din 1656 si la care vin sa se roage si in prezent o multime de credinciosi. In schimb, New Delhi este evocator pentru perioada Indiei Britanice, cand regele George al V-leaa transferat aici capitala coloniei de la Calcutta. 

Un circuit in India este cu siguranta o experienta provocatoare, pentru ca aceasta tara te surprinde, iti ofera noi teme de reflectie si iti poate chiar transforma in totalitate conceptiile despre viata.