Circuite turistice ✈️ 🚌 - Cuba
Alte destinatii America Centrala si de Nord
De ce sa alegi Agentia
Cardinal Travel Bucuresti?
  • Experienta de 20 ani in turism
  • Pachete fara costuri ascunse
  • Gama foarte variata de oferte, pentru toate bugetele
  • Peste 40 de destinatii vizitate de noi pana in prezent
  • 95% dintre clientii care au calatorit cu noi si ne-au trimis feedback s-au declarat multumiti de calitatea serviciilor
Curs valutar

Circuite turistice in Cuba

Cuba este insula palmierilor, a campurilor stralucitoare de trestie de zahar, a muzicii senzuale si a celor mai bune trabucuri din lume. Eterica si romantica, insula atrage vizitatori din toata lumea, impresionati mai ales de senzatia reintoarcerii in timp, caci Havana le aminteste tuturor de anii 1950, cand orasul era “un loc insorit pentru oameni dubiosi”, asa cum se exprima deosebit de plastic scriitorul Somerset Maugham.

Vechea eleganta a Cubei se regaseste mai ales in masinile pe care le vezi circuland pe strazile capitalei, de la Chryslere cu aspect masiv la Cadillacuri ornamentate cu crom, dar si in hotelul emblematic Nacional care domina faleza Malecon sau in in cel mai spectaculos club de noapte, celebrul Tropicana.

Desi multi turisti merg in Cuba doar pentru a petrece un sejur all inclusive in binecunoscuta statiune Varadero, un circuit in Cuba este o formula mult mai potrivita daca vreti sa simtiti pe deplin spiritul locului.

Orasele coloniale precum Remedios, Trinidad sau Santiago de Cuba pastreaza comori arhitecturale care dateaza de secole si se mandresc cu un amestec de stiluri. Catedrale spaniole din secolul al XVIII - lea coexista cu resedinte frantuzesti rococo de secol XIX, iar teatre art deco din secolul al XX - lea se invecineaza cu palate in stil mudejar.

Havana va va seduce cu centrul sau istoric fermecator, asemenea unei scene abandonate care inca mai asteapta sa se ridice cortina si sa inceapa o noua reprezentatie. Habana Vieja este o aglomerare de atractii culturale si istorice, inclusa in patrimoniul universal UNESCO inca din 1982. Cladirile in culori pastelate sub albastrul stralucitor al cerului, ca si conacele splendide impodobite cu portales gratioase alcatuiesc o imagine fascinanta. Cea mai veche piata din aceasta zona este Plaza de Armas, inima vietii citadine si sediul guvernului pe durata celor 383 de ani de carmuire spaniola, iar cea mai noua este Plaza de la Catedral, unde intre 1748 si 1777 a fost ridicata catedrala orasului, in memoria lui Cristofor Columb. In Plaza Vieja se tineau odinioara targurile de sclavi si fiestele, in timp ce Plaza de San Francisco este dominata de cladirea cu cinci etaje a Bursei de Marfuri – Lonja del Comercio.

Daca ajungeti in Havana, mergeti sa vizitati si fabricile de trabucuri, Muzeul dedicat Revolutiei gazduit in fostul palat prezidential sau localul El Floridita, impregnat de amintirea lui Hemingway care isi sorbea aici obisnuitul sau daiquiri dublu fara zahar.

Indrazniti sa va aventurati si in afara capitalei? Daca da, alegeti Valle de Vinales, cu privelistile sale uimitoare. Vaile sunt impanzite de ferme de tutun, iar carele trase de boi ara campurile argiloase, de culoare rosie, incadrate de muntii conici numiti mogotes, compunand o imagine desprinsa parca din Vestul Salbatic.

Incheiati circuitul in Cuba cu cateva zile de relaxare in paradisul de la Varadero. Atractiile localitatii sunt cei 17 km de plaja si hotelurile de toate categoriile, de la cele ieftine pana la cele care fac parte din lanturi internationale. Daca pana in anii 1950 la Varadero veneau chiar si vedete de la Holywood, acum statiunea este frecventata de turisti canadieni si europeni, fiind din pacate inaccesibila localnicilor.