Filtreaza ofertele
Transport
Plecare
Tip de vacanta
Interval de pret:
De ce sa alegi Agentia
Cardinal Travel Bucuresti?
  • Experienta de 20 ani in turism
  • Pachete fara costuri ascunse
  • Gama foarte variata de oferte, pentru toate bugetele
  • Peste 40 de destinatii vizitate de noi pana in prezent
  • 95% dintre clientii care au calatorit cu noi si ne-au trimis feedback s-au declarat multumiti de calitatea serviciilor
Curs valutar

Circuite turistice in Cehia

Cehia a devenit una dintre tarile europene cele mai vizitate in ultimii ani, iar in prim planul oricarui program de circuit in Cehia se afla Praga, una dintre cele mai frumoase capitale ale batranului continent.

Aflata chiar in inima Europei, Praga are nu numai o istorie bogata, un numar impresionant de monumente istorice si toate atractiile unei adevarate metropole, dar si ceva in plus: atmosfera unica a unui oras magic. Iar « misterul este un abis ale carui adancimi teribile incita permanent curiozitatea noastra », dupa cum spunea un intelept odata. Orice tur de Praga include obligatoriu o oprire in fata faimosului orologiu al primariei (numit si « Ceasul Apostolilor »), care masoara scurgerea timpului inca din secolul al 15-lea, dar si o plimbare pe Ulita de Aur, unde odinioara locuiau alchimistii, cei care promisesera imparatului Rudolf al II-lea gasirea pietrei filosofale, a elixirului vietii si obtinerea aurului din plumb. Nu puteti rata nici o plimbare romantica pe podul Carol - o adevarata galerie de arta in aer liber, unde statuile sfintilor par ca ne spun povesti despre iubire si credinta. Daca doriti sa va delectati cu privelistea celor « 100 de turnuri » ale Pragai, cel mai bine ar fi sa urcati la Castelul Regal (Hrad), cel mai mare complex medieval din Europa. Iar o croaziera pe raul Vltava dupa turul de oras va reprezenta o experienta foarte placuta, mai ales pe inserat, cand luminile orasului va vor oferi o perspectiva diferita asupra cladirilor vechi.

La 30 km de « Orasul de Aur » se gaseste castelul Karlstejn, construit in secolul al XIV-lea in stil gotic de catre Carol al IV-lea, rege al Germaniei si al Boemiei si imparat al Sfantul Imperiu Roman. Lucrarile au durat 17 ani, iar principala atractie a castelului este Capela Sfintei Cruci, aflata in turnul principal, unde se pastrau si bijuteriile Coroanei in vremuri de razboi.

Daca optati pentru un circuit in Cehia, puteti merge si la Karlovy Vary, statiune balneara foarte cunoscuta, situata in nordul vestul tarii, la cca 130 km de capitala. Vechea denumire Karlsbad aminteste de acelasi Carol al IV-lea, imparatul catolic ce isi avea scaunul la Praga si care a descoperit izvoarele termale din aceasta zona. Pavilioanele cu margini dantelate au devenit un simbol al statiunii, conferindu-i un aer aristocratic, fermecator. De-a lungul vremii, la Karlovy Vary au venit personalitati din intreaga lume, de la Beethoven, Brahms, Bach si Chopin la Goethe, Dostoievski si Petru cel Mare. In luna iulie a fiecarui an, statiunea gazduieste unul dintre cele mai vechi festivaluri de film – The Karlovy Vary International Film Festival.

Tinand cont de pozitia sa geografica, Cehia poate fi vizitata si impreuna cu alte tari din Europa Centrala, intr-un circuit combinat Cehia – Polonia - Germania. Traseul unei astfel de excursii incepe si se sfarseste in Praga, dar include si vizite la Cracovia, Varsovia, Berlin, Potsdam si Dresda. O alta varianta interesanta este circuitul Europa Imperiala, cu un itinerariu care trece prin Budapesta, Bratislava, Praga, Regensburg, Munchen, Salzburg si Viena.