De ce sa alegi Agentia
Cardinal Travel Bucuresti?
  • Experienta de 20 ani in turism
  • Pachete fara costuri ascunse
  • Gama foarte variata de oferte, pentru toate bugetele
  • Peste 40 de destinatii vizitate de noi pana in prezent
  • 95% dintre clientii care au calatorit cu noi si ne-au trimis feedback s-au declarat multumiti de calitatea serviciilor
Curs valutar

Circuite turistice in Cambodgia

Cambodgia este cunoscuta mai ales datorita maretelor temple antice de la Angkor, dar, mai mult decat atat, ea este un regat agrar cu provincii frumoase si locuitori prietenosi, in ciuda teribilelor evenimente care le-au marcat existenta in istoria recenta.

Putem incepe circuitul in Cambodgia cu o vizita in capitala Phnom Penh, centrul politic, economic si comercial al tarii. Orasul se afla in punctul de intalnire a trei rauri – Bassac, Mekong si Tonle Sap (sursa importanta a vietii pentru cambodgieni) si reprezinta un amestec de vechi farmec asiatic si colonial. Templele (“wats”) pitoresti cu varfuri ascutite domina cladirile de doar cateva etaje din jur, conferindu-le un aspect miniatural. Phnom Penh te va coplesi cu energia sa: motoscutere care circula cu mare viteza, sfidand regulile de circulatie, calugari in sutane portocalii care colinda strazile ori vanzatori ambulanti care imping tonete cu gustari exotice – toate fac parte din spectacolul frenetic al vietii cotidiene din acest oras. Punctele turistice esentiale sunt situate la mica distanta unele de altele, astfel incat pot vizitate intr-o singura zi. Nu trebuie sa ratati Palatul Regal, Pagoda de Argint, Muzeul National, Universitatea Regala de Arte Frumoase si templul Wat Phnom. Multi turisti prefera sa faca turul orasului intr-un tuk – tuk, mijloc de transport ideal avand in vedere caldura, traficul aglomerat si lipsa unei delimitari clare a trotuarelor.

Dupa Phnom Penh ne putem continua itinerariul prin Cambodgia cu Siam Reap, oras aflat la 6 km sud de Angkor Wat si la 13 km vest de Roluos - prima capitala a imperiului khmer. Asemenea majoritatii oraselor cambodgiene, si Siam Reap este organizat in jurul unei piete – Old Market, de unde se pot cumpara numeroase produse artizanale: confectii din matase, cutii de argint cu guma de mestecat din frunze de betel si nuca de areca sau obiecte decorative din lemn sau piatra. Desi Siam Reap a fost invadat in ultimii ani de hoteluri si pensiuni, restaurante, baruri si centre de masaj, totusi si-a pastrat nestirbit farmecul conferit de cladirile in stil francez colonial, manastirile budiste si raul cu acelasi nume.

Era Angkor (802 I. H – 1431) a inceput atunci cand Jayavarman al II –lea a fost incoronat chakravartin, monarh universal, dupa ce a cucerit un teritoriu de marimea Cambodgiei de astazi. Multi asociaza Angkorul cu un anumit templu sau oras, dar aceste asocieri au sens numai daca sunt luate impreuna. In limbajul modern khmer, termenul desemneaza ansamblurile vaste de temple sustinute odinioara de comunitati politice si religioase.

Angkor a inceput sa se dezvolte in ceea ce este azi modernul Roluos: Jayavarman al II-lea si-a stabilit  capitala la Hariharalaya, succesorul sau Indravarman I a construit Bakong, Preah Ko si lacul de acumulare Indratataka, Yasovarman I a pus bazele orasului Yasodharapura, avand ca centru Phnom Bakheng, iar in apropierea sa Suryavarman al II –lea a ridicat Angkor Wat.

In traducere literala, Angkor Wat inseamna “oras templu” si este probabil cea mai mare constructie religioasa din lume. Este faimos nu numai prin grandoare, ci si pentru complexitatea elementelor decorative, multe dintre ele necesitand 3-4 ore pentru vizita. Avand in vedere ca majoritatea atractiilor de la Angkor Wat se afla in galerii si spatii acoperite, turistii se aduna aici de la rasaritul soarelui pana la apus, indiferent de vreme. Angkor Thom (literal “marele oras”) este la fel de admirat ca si Angkor Wat. Portile sale fortificate se deschid catre o padure de 203 ha acoperita cu impresionante structuri de piatra, regale si religioase, intre care se distinge templul de stat Bayon, cu multitudinea sa de turnuri cu figuri.

Vizita la Angkor este fara indoiala apogeul unui circuit in Cambodgia, asa incat nu ratati aceasta experienta unica pentru orice indragostit de calatorii.