De ce sa alegi Agentia
Cardinal Travel Bucuresti?
  • Experienta de 20 ani in turism
  • Pachete fara costuri ascunse
  • Gama foarte variata de oferte, pentru toate bugetele
  • Peste 40 de destinatii vizitate de noi pana in prezent
  • 95% dintre clientii care au calatorit cu noi si ne-au trimis feedback s-au declarat multumiti de calitatea serviciilor
Curs valutar

Belgia este o tara de mici dimensiuni, astfel incat poate fi cu usurinta explorata intr-un program de circuit in Benelux, alaturi de Olanda si Luxemburg. Traseul unui astfel de circuit trece de obicei prin cele patru mari orase din nordul Belgiei – Bruxelles, Bruges (Brugge), Gent si Antwerpen.

Peste 200 de programe turistice cu avionul sau autocarul.
Circuite turistice in Europa pe trasee clasice sau inedite.
Rezervati chiar acum turul preferat!

 

Desi toate aceste burguri au in comun o bogata mostenire culturala din perioada Evului Mediu, cand Belgia era una din cele mai importante puteri economice ale lumii,  fiecare are specificul sau bine definit. Daca Bruxelles gazduieste cele importante institutii europene, Brugge este una din cele mai bine conservate asezari medievale. Gent este un oras universitar, in timp ce Antwerpen continua sa aiba structura unui mare centru industrial.

Inima Bruxelles–ului este Grand Place, piata centrala, inconjurata de fostele case ale breslelor, decorate cu sculpturi simbolice poleite cu aur. Timp de secole, in aceasta zona se organizau targuri, spectacole, turniruri, dar si executii publice. Primaria a fost prima cladire din Grand Place, care, desi restaurata inca de la inceputul secolului al XV-lea, pastreaza pana in prezent turla originala, strajuita de o statuie a Sf Mihail omorand diavolul. In apropiere de Grand Place se gasesc micuta statuie din bronz Manneken - Pis, devenita simbol al orasului Bruxelles, dar si Galeries Royales de Saint - Hubert, primul centru comercial acoperit din Europa, construit in 1847, care ramane si astazi la fel de elegant. In turul de Bruxelles mai putem vedea Palais Royal, care cuprinde si un muzeu al istoriei Belgiei de dupa 1830, Palais de Justice, cladire in stil neoclasic de dimensiuni impresionante, ori Catedrala des Saints Michel et Gudule, cu frumoasele sale vitralii din secolul al XVI-lea si un superb amvon baroc.

Dincolo de zidurile vechiului oras putem merge la  Parcul Jubileului, un complex expozitional din vremea regelui Leopold II, care in 1880 a organizat aici un mare targ international pentru a marca a cincisprezecea aniversare de la aparitia natiunii sale. Un alt simbol bine cunoscut al Bruxelles-ului este Atomium, o macheta metalica infatisand un cristal de fier, care a reprezentat Belgia la expozitia universala din 1958.

Bruges (Brugge) a fost intemeiat in secolul al X-lea, sub forma unui castel ridicat pe o insula aflata in mlastina formata de raul Reie. Castelul a disparut, dar piata care s-a format pe locul sau, Burg, a ramas centrul istoric al orasului de-a lungul veacurilor. Cea mai impresionanta cladire este Primaria (Stadhuis), construita in stil gotic flamboyant in perioada in care Bruges era centrul comertului international. Pe straduta Breidelstraat care leaga piata principala – Markt – de oras se gasesc numeroase magazine de suveniruri si dantele, pentru care Bruges a devenit faimos in intreaga lume. In partea de vest a urbei se afla Bazilica Sangelui Sfant, cu pretioasa fiola in care se presupune ca se gaseste sangele Mantuitorului. Biserica Onze - Lieve - Vrouwekerk se mandreste cu celebra lucrare a lui Michelangelo “Fecioara cu pruncul”, in timp ce muzeele din oras prezinta o selectie minunata de lucrari ale unor artisti precum Jan van Eyck si Hans Memling.

In Catedrala Sf Bavo din Gent gasim  una din cele mai renumite comori culturale din nordul Europei, Polipticul Mielul Mistic, capodopera fratilor Hubrecht si Jan van Eyck. Tabloul este format din douasprezece panouri : randul de jos ilustreaza spiritualitatea lumii si poporul ales de Dumnezeu, in timp ce randul de sus prezinta imparatia cerului, cu Adam si Eva la extremitati. Emblema orasului Gent este clopotnita Belfort, inalta de 91 m, cu balaurul aurit din varf. Timp de secole, ea a indeplinit functiile de turn de veghe, ceas si alarma.

Cea mai mare biserica gotica din Belgia este catedrala din Antwerpen, a carei constructie a durat 170 de ani si tot nu a fost finalizata. Catedrala gazduieste opere de arta renumite, printre care doua triptice grandioase semnate de Rubens, pictor de curte care a trait si lucrat in acest oras, dupa o o perioada de opt ani petrecuta in Italia.

Acestea sunt doar cateva dintre atractiile turistice pe care le puteti vedea intr-un circuit in Belgia (Benelux), dar nu puteti parasi aceasta tara fara a gusta macar cateva din delicatesele locale. Printre ele, cei mai buni cartofi prajiti (« frites »), midiile, vafele (« gaufres ») si evident ciocolata fina, pentru care producatorii folosesc boabe de cacao de calitate superioara, la care adauga cantitati generoase de unt de cacao.