De ce sa alegi Agentia
Cardinal Travel Bucuresti?
  • Experienta de 20 ani in turism
  • Pachete fara costuri ascunse
  • Gama foarte variata de oferte, pentru toate bugetele
  • Peste 40 de destinatii vizitate de noi pana in prezent
  • 95% dintre clientii care au calatorit cu noi si ne-au trimis feedback s-au declarat multumiti de calitatea serviciilor
Curs valutar

Limba engleza a avut o influenta covarsitoare asupra civilizatiei universale. De aceea, daca veti merge intr-un circuit in Anglia nu doar ca veti descoperi frumusetea dealurilor si a pasunilor verzi, locul unde s-a nascut Shakespeare sau cel in care a debutat formatia Beatles, ci veti simti o conexiune profunda la nivel cultural cu aceste insule si cu locuitorii lor. Veti vedea ca englezii sunt foarte mandri de mostenirea lor culturala, de poetii si scritorii lor, de ganditorii, de oamenii de stiinta si creatorii de reforme sociale care s-au nascut pe aceste meleaguri. Britanicii au o deosebita pretuire fata de trecut, iubesc casele vechi, manifesta un puternic patriotism local si sunt inzestrati cu un fin simt al umorului, ale carui nuante difera de la un comitat la altul.

Peste 200 de programe turistice cu avionul sau autocarul.
Circuite turistice in Europa pe trasee clasice sau inedite.
Rezervati chiar acum turul preferat!

 

Incepem circuitul in Anglia cu Londra, unul dintre cele mai frumoase orase ale lumii, deopotriva vechi si modern. Inima Londrei turistice este Westminster, pe malul de vest al Tamisei, unde se afla cladirea Parlamentului, Big Ben, Westminster Abbey, Palatul  Buckingham, Trafalgar Square si National Gallery.

Daca Westminster este resedinta monarhilor, locul unde regii si reginele au fost incoronati, casatoriti si inmormantati de 1000 de ani incoace, cartierul “City” este centrul financiar al Londrei, in care se afla sediile Bancii Angliei si London Stock Exchange - cea mai importanta Bursa din Europa si una dintre cele mai vechi din lume. Catedrala baroca St. Paul, odinioara un simbol al rezistentei in vreme de razboi, a gazduit evenimente precum funeraliile Lordului Nelson, ale lui Winston Churchill, nunta Printesei Diana cu Printul Charles sau Jubileul de Diamant al Reginei Elisabeta a II-a.

Londra este insa si orasul parcurilor bine ingrijite, unde ne putem plimba in voie sau putem iesi la un picnic, al magazinelor celebre precum Harrod’s sau Harvey Nichols, dar si al teatrelor din Covent Garden sau West End care pun in scena reprezentatii memorabile.

Excursiile in Anglia includ insa si alte atractii interesante in afara Londrei, precum Oxford cu faimoasele colegii, misteriosul Stonehenge sau Castelul Warwick, cu aspectul sumbru de fortareata medievala clasica. In nord vestul tarii se afla o regiune cu un relief impresionant – Lake District si cu doua orase importante: Liverpool, cu celebrele docuri intinse pe o lungime de 13 km, si Manchester, de al carui nume se leaga una dintre cele mai faimoase echipe de fotbal din lume si o viata de noapte trepidanta.

Daca ne dorim o excursie mai lunga, putem alege un circuit in Anglia si Scotia sau Anglia si Irlanda. Scotia este un taram foarte variat si pitoresc, cu puzderia sa de manastiri si castele fortificate. Capitala sa este Edinburgh, un oras uluitor, gratie arhitecturii monumentale si a superbei asezari pe roci vulcanice. Glasgow a reusit sa isi depaseasca reputatia sumbra de altadata (pana dupa cel de-al doilea razboi mondial aici se afla una dintre cele mai sarace mahalele din Europa) si a ajuns sa fie desemnat drept Orasul Arhitecturii si Designului in Marea Britanie in 1999. Glasgow detine si cea mai frumoasa colectie individuala de arta din Scotia, care i-a apartinut lui Sir William Burrel.

Atunci cand vizitati Anglia, nu ezitati sa intrati intr-un pub si sa incercati cateva din preparatele traditionale, precum placinta de rinichi, fazanul la cuptor cu sos de paine sau budinca servita fierbinte cu stafide. Si neaparat sa gustati unul din sortimentele locale de bere, renumite pentru combinatia subtila intre maltul dulce si hameiul amar.