De ce sa alegi Agentia
Cardinal Travel Bucuresti?
  • Experienta de 20 ani in turism
  • Pachete fara costuri ascunse
  • Gama foarte variata de oferte, pentru toate bugetele
  • Peste 40 de destinatii vizitate de noi pana in prezent
  • 95% dintre clientii care au calatorit cu noi si ne-au trimis feedback s-au declarat multumiti de calitatea serviciilor
Curs valutar
Daca iubesti natura, un circuit in Africa de Sud te va  incanta cu alaturarea dintre savana, muntii acoperiti de paduri luxuriante, platourile semidesertice si plajele superbe de nisip intinse pe kilometri intregi.

In Africa de Sud puteti gasi hoteluri, magazine si restaurante moderne precum cele de pe faimoasa promenada Victoria & Alfred Waterfront din Cape Town, dar si salbaticie pura, in rezervatiile naturale Kruger National Park sau Addo Elephant Park. Desi cresterea economica inregistrata dupa 1994 a avut drept rezultat un sistem bancar avansat, o infrastructura dezvoltata si acces la educatie, locuinte, servicii medicale, electricitate si apa potabila pentru un numar din ce in ce mai mare de oameni, cartierele sarace continua sa coexiste cu amenajarile luxoase in principalele centre urbane ale tarii. Cu toate aceste aspecte paradoxale, in prezent Africa de Sud constituie motorul economic al continentului african si atrage turisti din toata lumea.

Programele de circuit in Africa de Sud incep de regula cu o vizita la Cape Town, un oras binecuvantat cu o clima mediteraneana, agatat de buza golfului Table Bay si la adapostul masivului Table Mountain. Asemenea altor mari asezari portuare, Cape Town reprezinta un mix de influente culturale. Aceste teritorii au fost locuite timp de secole de bosimani, pana la venirea portughezilor, in 1492. In 1652 au sosit olandezii, apoi hughenotii, iar britanicii s-au aflat la conducere din 1806 pana in 1961, cand Africa de Sud si-a castigat independenta. Europenilor li s-au alaturat malaezienii, chinezii si indienii, toate aceste populatii lasandu-si inevitabil amprenta peste arhitectura, muzica si gastronomia locala.

Inima orasului Cape Town este Castelul Bunei Sperante, dar nu trebuie ratate nici Cladirile Parlamentului si nici gradinile publice cu alei strajuite de stejari si o atmosfera tihnita.

Peninsula Capului
este si ea un loc special, care se intinde pana la extremitatea sud vestica a continentului negru - stancosul Cape Point din zona aparent calma pe care Vasco da Gama a numit-o Capul Bunei Sperantei. Daca partea de vest a Peninsulei este biciuita de valurile Atlanticului, plajele din est sunt scaldate de apele calde si linistite din False Bay. Printre atractiile din regiune se numara una dintre cele mai frumoase gradini botanice din lume - Kirstenbosch, dar si colonia de pinguini de pe plaja Boulders.

La mai putin de o ora de mers cu masina de Cape Town se afla zona Winelands, cu unele din cele mai vechi podgorii sud africane. Capitala zonei este oraselul Stellenbosch, intemeiat in 1679 pe malul raului Eerste si renumit pentru pitorestile case in stil Cape Dutch. Capitala gastronomica a Africii de Sud este Franschhoek, care atrage gurmanzii cu vinurile si mancarurile pregatite de cei mai buni maesti bucatari din tara.

In Oudtshoorn va puteti bucura de vizita la una din cele trei ferme-spectacol de struti si puteti explora Cango Caves, monumente nationale alcatuite dintr-o serie de formatiuni calcaroase colorate.

Una din cele mai apreciate experiente dintr-un circuit in Africa de Sud este safari-ul in Kruger National Park, considerat unul din cele mai bune locuri din lume pentru observarea animalelor salbatice (lei, leoparzi, bivoli africani, elefanti si rinoceri). In rezervatie veti simti cu adevarat magia Africii, care i-a vrajit atat de puternic pe primii vanatori si exploratori. La nord vest de Kruger se afla Canionul raului Blyde, al treilea ca adancime dupa Grand Canyon din SUA si Fish Eagle Canyon din Namibia.

Pe fundalul vast si neimblanzit al Africii de Sud se disting orasele Johannesburg si Pretoria. Johannesburg ( « Loc de Aur » in limba sotho) se numara printre cele mai mari 40 de zone metropolitane din lume, fiind un oras cosmpolit, cu un ritm de viata alert. Prin contrast, Pretoria, capitala administrativa a tarii, este eleganta si linistita, cu bulevarde late, marginite de arbori jacaranda. La doua ore de mers cu masina de Johannesburg, Sun City este un adevarat centru al distractiei, in care veti gasi  hoteluri luxoase, cazinouri, doua terenuri de golf cu 18 gauri si un parc acvatic cu valuri artificiale.


Nu ezitati sa alegeti Africa de Sud ca destinatie pentru urmatoarea dvs vacanta, mai ales daca sunteti un spirit liber, aventuros si apreciati diversitatea culturala.