De ce sa alegi Agentia
Cardinal Travel Bucuresti?
  • Experienta de 20 ani in turism
  • Pachete fara costuri ascunse
  • Gama foarte variata de oferte, pentru toate bugetele
  • Peste 40 de destinatii vizitate de noi pana in prezent
  • 95% dintre clientii care au calatorit cu noi si ne-au trimis feedback s-au declarat multumiti de calitatea serviciilor
Curs valutar

Un circuit in Rusia este o experienta de neuitat pentru orice pasionat de calatorii, mai ales daca are loc in perioada magica a “Noptilor Albe”. Inca din luna mai si pana la inceputul lui iulie, soarele pare ca nu mai coboara sub lina orizontului, iar amurgul dureaza pana spre ora 3 dimineata, cand astrul zilei incepe din nou sa straluceasca. Desi fenomenul se petrece si in alte zone, parca nimic nu se compara cu farmecul unei plimbari prin Sankt Petersburg in timpul unei “nopti albe”. Orasul pare ca nu are nevoie de nici o clipa de odihna si traieste intr-un ritm frenetic, la care turistii adera cu entuziasm. Astfel putem incheia o zi plina de vizite la muzee cu o cina la un restaurant in aer liber sau pe un vas ancorat pe cheiurile fluviului, cu un dans intr-unul din cluburile de pe strada Dumskaia si mai tarziu, spre ora 2 dimineata, cu spectacolul ridicarii podurilor peste Neva.

In perioada “Noptilor Albe” Sankt Petersburgul atrage artisti valorosi din intreaga lume, pentru concerte, reprezentantii de balet si de circ si chiar parade de carnaval, care reproduc scene din viata lui Petru cel Mare. Numele orasului este strans legat de cel al fondatorului sau, care, in 1703, l-a conceput ca o “fereastra spre Europa”, transformandu-l in cea de a doua capitala a Imperiului Rus, rol indeplinit pana in 1918.

Aspectul maiestuos al “Capitalei Nordului” este conferit de bulevardele largi, de numeroasele parcuri si gradini, de gardurile din fier forjat, de canalele navigabile, dar mai ales de splendidele palate. Probabil cel mai faimos dintre palatele imperiale este cel de iarna, urias, cu interioare de un lux orbitor, care adaposteste astazi Muzeul Ermitaj, unde se poate admira una dintre cele mai bogate colectii de arta vest europeana.

Dintre bisericile Sankt Petersburgului se remarca Catedrala Sfantul Isaac, cu una dintre cele mai mari cupole din lume, si Catedrala Petru si Pavel, emblema a orasului, care adaposteste mormantul lui Petru cel Mare si pe cele ale altor tari. Statuia ecvestra a imparatului, aflata in Piata Senatului, apare in multe opere din literatura rusa sub numele de “Calaretul de arama”.

In jurul Sankt Petersburgului graviteaza o serie de alte resedinte imperiale, pe care le putem vizita intr-un circuit in Rusia. Printre ele se numara Marele Palat de la Peterhof, Puskin (fostul Tsarskoe Selo) cu palatul baroc Ecaterina, si Pavlovsk, unde se afla palatul imparatului Pavel I si una dintre cele mai vaste gradini amenajate in stil englezesc.

Din traseul nostru prin Rusia nu poate lipsi Moscova, devenita capitala tarii dupa revolutia din octombrie 1917. Centrul Moscovei este Kremlinul, complex fortificat care domina Piata Rosie si care include, printre altele, Catedrala Adormirii – biserica de incoronare a tarilor rusi, Catedrala Arhanghelului Mihai – necropola a peste 50 membri din familia imperiala, Turnul cu clopot al lui Ivan cel Mare – care dadea alarma in caz de primejdie, Palatul Fatetelor – ctitorie a lui Ivan cel Groaznic, unde se pastreaza tronurile imperiale, si Marele Palat al Kremlinului – cu sali de receptie, scari monumentale si apartamente private. In zilele noastre Kremlinul este si resedinta oficiala a presedintelui Rusiei.

Printre atractiile Moscovei se numara si Galeria de Arta Tretyakov, Teatrul Bolsoi, dar si statiile de metrou, vestite pentru bogatia si varietatea arhitecturala.

Rusia este o destinatie extrem de ofertanta, astfel incat un circuit de o saptamana poate doar sa ne deschida apetitul pentru explorarea uneia dintre cele mai importante culturi ale lumii. Cu siguranta, la sfarsitul calatoriei multi dintre noi isi vor propune sa revina cat de curand in aceasta tara, pe care ne-am imaginat-o inca din anii de scoala, cand citeam romanele marilor scriitori clasici - Tolstoi, Dostoievski sau Gogol.