Anul acesta am vizitat insula Corfu, o insula verde cu paduri de maslini seculari si peisaje minunate, cu munti care « cad in apa », ca la Paleokastritsa.

La sfatul pretios al drei Iulia, am ales hotelul Delfinia din sitatiunea Moraitika (la 20 km de Kerkyra), hotel linistit,  ideal pentru seniori si familii cu copii. Plaja de nisip este mica, dar continua cu o peluza de arbori mediteraneeni, iar apa este clara, cu adancime mica pe o distanta de 50 m (ca la Mamaia).

Am avut regim de demipensiune, iar mancarea a fost foarte buna. La pranz, frecventam taverna de pe plaja, unde un meniu costa 9 euro, iar o gyro pita – 2.5 euro.

Cu o agentie din Moraitika am fost intr-o excursie interesanta (cu doar 34 euro si ghid local) care a cuprins cele mai importante obiective de pe insula :

 

  • -orasul Kerkyra (capitala mica, dar eleganta, in care partea venetiana se distinge prin stradute labirintice, partea franceza prin al ei “Liston ‘, copie a strazii Rivoli din Paris, iar cea engleza prin terenul mic de crichet). Cele aproximativ 50 de bisericute mici si Catedrala Sf. Spiridon cu turnul rosu confera un farmec deosebit orasului.

     

  • statiunea Paleokastritsa cu peisaje superbe si manastirea Paleokastritsa cu o gradina minunata. Am avut timp pentru vizitarea manastirii, inot sau vizitarea pesterilor din jur (in total, 50 minute libere). Am urcat la Bella Vista, descrisa de Lawrence Durell drept cea mai frumoasa panorama a Marii Mediterane, trecand prin doua sate mici – Lakones si Makrades si am ajuns in pasul Trumpetta, unde ne-am bucurat de privelistea din nordul si centrul insulei.

     

  • Palatul Achillion, construit de Imparateasa Elisabeta a Austriei (Sissi) si cumparat apoi de Imparatul Wilhelm al II – lea, impresioneaza prin arhitectura clasica (statui de zei, zeite, muze). Interiorul are o scara spectaculoasa, insa muzeul nu contine decat cateva lucruri personale ale imparatilor si cateva tablouri. Gradina canda splendida lasa de dorit. Sissi a comandat o statuie a lui Achile murind (de altfel, foarte reusita), iar imparatul Wilhelm o statuie imensa numita « Achile glorios », care strajuieste intrarea in gradina palatului.

 

In concluzie, insula Corfu chiar merita vizitata !