De ce sa alegi Agentia
Cardinal Travel Bucuresti?
  • Experienta de 20 ani in turism
  • Pachete fara costuri ascunse
  • Gama foarte variata de oferte, pentru toate bugetele
  • Peste 40 de destinatii vizitate de noi pana in prezent
  • 95% dintre clientii care au calatorit cu noi si ne-au trimis feedback s-au declarat multumiti de calitatea serviciilor
Curs valutar

Circuite turistice 2023

Circuitele sunt produsele pe care le iubim cel mai mult, pentru ca ele ofera posibilitatea de a cunoaste cu adevarat o anumita destinatie. 

Oferta noastra pentru 2023 include circuite turistice pe toate continentele, de la trasee bine cunoscute sau inedite prin Europa pana la tururi in destinatii indepartate (Japonia, Thailanda, Singapore, Malaezia, India, SUA, Cuba, Vietnam, Cambodgia, Argentina, Brazilia, Mauritius). 

Circuitele se organizeaza pe tot timpul anului. Cele mai multe plecari sunt programate, evident, in timpul verii, cand majoritatea dintre noi ne luam concediu, insa avem si excursii de Paste, 1 Mai, Craciun si Revelion.

Programele cu autocarul sunt preferate de turisti pentru pretul mai accesibil, dar numarul de destinatii acoperite este redus. Pe de alta parte,  circuitele cu avionul ofera un grad sporit de confort si posibilitatea de a vizita mai pe indelete o tara sau o anumita zona. Astfel, dupa ce ati facut un tur de forta prin Italia cu autocarul, puteti oricand sa alegeti un circuit cu avionul prin Sicilia sau prin Toscana, in care sa puteti savura cu adevarat farmecul unor regiuni incantatoare.

Sigur ca orice destinatie (chiar si complet noua) poate fi abordata si pe cont propriu, in formula de turism individual. Aceasta varianta este preferata de persoanele independente, care se adapteaza mai greu la rigorile unui program prestabilit, cu multe vizite prevazute in fiecare zi si un orar destul de strict. De asemenea, organizarea unui program de grup depinde de intrunirea unui numar minim de participanti, care este intotdeauna specificat de catre agentia de turism in oferta propusa. In ciuda acestor limitari, circuitele turistice au publicul lor fidel, atras de raportul foarte competitiv dintre pretul si calitatea acestor pachete. Mai ales ca un program "gata facut" te scuteste de ore bune petrecute pe internet pentru a te documenta asupra celor mai importante obiective turistice din destinatia vizata si a cauta cele mai avantajoase oferte de transport si cazare. In plus, odata ajunsi la destinatie, riscati sa pierdeti timp pretios cu orientarea in spatiu, deplasarea cu mijloacele de transport in comun sau gasirea unui loc de parcare, daca mergeti cu masina, timp pe care altfel l-ati fi putut petrece bucurandu-va pur si simplu de calatorie.

 

Circuite turistice - scurta istorie

Putina lume stie ca termenul de turism are la baza notiunea de "the grand tour" - calatoria traditionala pe care o faceau tinerii europeni instariti (sau cei cu mijloace mai modeste, dar care reuseau sa isi gaseasca un sponsor) pentru a-si desavarsi educatia. Turul era echivalentul unui circuit prin Europa, intreprins insa cu scop mai mult educativ decat turistic. Obiceiul a aparut cam pe la 1660 si a durat cam pana la mijlocul secolului al XIX-lea, iar itinerariul era unul standard, avand o valoare initiatica. Tinerii - in principal aristocrati englezi, dar nu numai, mergeau in Italia pentru a cunoaste mostenirea culturala a antichitatii si a Renasterii, in Franta pentru a lua lectii de franceza, bune maniere, dans ori scrima, in Elvetia pentru a admira frumusetile naturii si in Germania pentru a invata diverse mestesuguri. O astfel de calatorie putea dura de la cateva luni la cativa ani si se facea in compania unui tutore bine instruit (un fel de precursor al ghidului de astazi). De altfel, asa cum arata istoricul britanic E. P Thomson, puterea claselor conducatoare din secolul al XVIII - lea era bazata in primul rand pe educatie si cultura si abia in al doilea rand pe superioritatea financiara sau militara. Nobilii tineri mergeau in "the grand tour" ca sa isi comande opere de arta, sa isi exerseze cunostintele de limbi straine si sa stabileasca legaturi de prietenie cu aristocratii de pe continent.

Traditia a intrat in declin in jurul anilor 1840, o data cu raspindirea transportului pe calea ferata. Pe 5 iulie 1841 Thomas Cook a organizat prima excursie de grup din istorie, cu trenul, aranjand cu compania feroviara Midland Counties sa transporte 540 persoane pe ruta Leicester - Loughborough (distanta fiind de 11 mile), contra sumei de 1 siling de persoana. In acest tarif era inclusa si masa la bord. Pe 4 august 1845 Thomas Cook a organizat calatoria unui grup de la Leicester la Liverpool, apoi, in 1846, a dus 350 oameni din Leicester intr-un tur al Scotiei, iar in 1851 a facut aranjamentele necesare pentru deplasarea unui numar de 150.000 persoane la Marea Expozitie din Londra. Patru ani mai tarziu, Thomas Cook organiza prima calatorie in strainatate, pentru doua grupuri care au participat la un tur prin Belgia, Germania si Franta. In 1872 Thomas se asociaza cu fiul sau John Mason Cook si schimba denumirea agentiei in Thomas Cook and Son, deschizand un birou la Londra, pe Fleet Street. 

Aceasta este pe scurt povestea turismului de masa, asa cum il stim astazi. Ceea ce era o data "the grand tour" a devenit un circuit turistic: un program destinat persoanelor care isi doresc o vacanta activa, in care sa viziteze una sau mai multe destinatii intr-un timp relativ scurt. Este bine de stiut ca circuitele nu se adreseaza celor epuizati dupa un an de munca, care viseaza doar la ore lungi petrecute pe o plaja aurie, sub o umbrela de soare, cu un pahar de cocktail in mana. Ritmul de desfasurare a unei calatorii de tip circuit turistic este de regula unul sustinut, asa incat cuvantul cheie este, in primul rand, “explorarea” si mai putin “relaxarea”. In general, circuitele sunt concepute sub forma unor programe de grup cu date de plecare fixe si trasee bine stabilite. Turistii beneficiaza de asistenta unui insotitor de grup roman si in majoritatea cazurilor de serviciile unor ghizi locali in orasele si tarile vizitate.