JAPONIA – ARTĂ ȘI TRADIȚIE CULINARĂ
22 iunie – 08 iulie 2024 (16 zile)
3.890 Euro (taxe de aeroport incluse)
Descoperiți Japonia într-o călătorie captivantă, dedicată artei și tradiției culinare! Vom face o incursiune în istoria și cultura țării și vom degusta delicii culinare care vă vor fascina.
EXPERIENȚE CULINARE:
Ceremonia ceaiului;
Workshop pentru prepararea wagashi, prăjituri tradiționale japoneze;
Dejun alături de o Maiko, ucenică de geishă;
Plimbare printr-o plantație de ceai, cu degustare de diferite feluri de ceai;
Dejun cu vita Kobe în orașul Kobe;
Experiență într-un restaurant de Yakiniku, unde vom prepara singuri carnea;
Workshop de preparare a Okonomiyaki, mâncare simbol pentru orașului Osaka;
Dejun la templu cu preparate vegetariene călugărești (Shojin ryori);
Degustare de sake în Takayama;
Degustare vită Hida și tempura;
Sushi Experience, despre sushi de la alegerea peștelui până la preparare;
Vizită la Muzeul Ramen
S 22.06. BUCUREȘTI – DOHA
D 23.06. DOHA – OSAKA – KYOTO
L 24.06. KYOTO
M 25.06. KYOTO
M 26.06. KYOTO – NARA – UJI – KYOTO
J 27.06. KYOTO – KOBE – OSAKA
V 28.06. OSAKA
S 29.06. OSAKA – KOYASAN – OSAKA
D 30.06. KANAZAWA
L 01.07. KANAZAWA – TAKAYAMA – SHIRAKAWAGO – KANAZAWA
M 02.07. KANAZAWA – TOKYO
M 03.07. TOKYO
J 04.07. TOKYO
V 05.07. TOKYO – YOKOHAMA – TOKYO
S 07.07. TOKYO – DOHA
D 08.07. DOHA – BUCUREȘTI
Ziua 1 (sâmbătă, 22.06.2024). BUCUREȘTI – DOHA
• Ne întâlnim cu însoțitorul de grup la ora 15:30 în Aeroportul Henri Coandă și plecăm spre Doha cu zborul QR 222(18:45 – 23:15).
• Escală în Doha până după miezul nopții.
Ziua 2 (duminică, 23.06.2024). DOHA – OSAKA – KYOTO, sosire (transfer cu autocarul)
• Continuăm apoi spre Osaka la ora 01:20 cu QR 802.
• Sosim în Aeroportul Kansai din Osaka la ora 16:30, după care vom fi transferați la hotelul din Kyoto cu autocarul, check-in și timp de odihnă.
• Cazare în Kyoto la hotel de 4* (Daiwa Roynet Karasuma Shijo sau similar).
• Mese: mic dejun la hotel.
• Mese: -
• Transport: privat (autocar).
Ziua 3 (luni, 24.06.2024). KYOTO, tur de oraș
• Începem ziua de azi explorând Japonia cu partea ei tradițională, istorică la Kyoto, orașul care are 17 obiective înscrise în patrimoniul UNESCO. Ne adaptăm încet la stilul de viață al localnicilor în timp ce vizităm:
• Palatul Nijo-joUNESCO WH, fostă reședință a shogunului Tokugawa Ieyasu și a urmașilor săi.
• Templul Pavilionului de Aur Kinkaku-ji UNESCO WH, actualmente templu ZEN.
• Mergem apoi la faimosa piață Nishiki, cunoscută și sub numele de "Bucătăria din Kyoto". Este un loc plin de culoare, adesea vizitat de localnici și turiști în căutare de experiențe culinare autentice. Piața este situată în centrul orașului Kyoto și este alcătuită dintr-un lung coridor acoperit, plin de magazine și tarabe care vând o varietate de produse alimentare proaspete și delicatese locale. Ceea ce face Piața Nishiki specială este diversitatea sa gastronomică. Aici puțem găsi o gamă largă de produse, de la pește proaspăt și fructe de mare la legume și fructe de sezon, produse tradiționale japoneze, cum ar fi tofu-ul și produsele din soia, dulciuri și prăjituri.
• Experimentăm ceremonia ceaiului: „Chanoyu” sau „Sado”, o tradiție japoneză străveche și profund respectată, care implică prepararea și servirea ceremonială a ceaiului verde (matcha). Aceste ceremonii ale ceaiurilor au o semnificație culturală și spirituală profundă și sunt practicate de secole în Japonia;
• Mergem apoi la un workshop de pregătire a prăjiturilor tradiționale japoneze wagashi. Deseori asociate cu ceremonia ceaiului, wagashi sunt dulciuri tradiționale japoneze, care au o istorie bogată și o importanță culturală profundă în Japonia. Aceste dulciuri sunt cunoscute pentru frumusețea lor estetică, aromele subtile și texturile delicate.
• Cazare în Kyoto la hotel de 4* (Daiwa Roynet Karasuma Shijo sau similar).
• Mese: mic dejun la hotel.
• Transport: privat (autocar).
Ziua 4 (marți 25.06.2024). KYOTO
• Continuăm decoperirea orașului Kyoto și vizităm:
• Templul Kiyomizu-dera UNESCO WH, Templul Apei Pure, fondat în 778, una din cele mai impresionante structuri de lemn din Japonia.
• Dejunul îl vom lua în compania unei Maiko, o tânără ucenică Geishă, o experiență autentică și fascinantă ce vă introduce în lumea tradițiilor japoneze. Maiko, îmbrăcată într-un chimono elegant, își va păstra grația și politețea japoneză, aducând un zâmbet fermecător pe chipul său. O putem admira, asculta povestirile despre viața ei și despre cum a devenit Maiko.
• După dejun, vom îmbrăca frumoasele chimonouri și ne vom plimba pe aleile din Kyoto.
• După amiază veți avea timp liber. Vă recomandăm Strada Ramen din incinta gării din Tokyo. Cunoscută sub numele de "Ramen Koji" în japoneză, este o stradă acoperită, situată în interiorul gării și este dedicată exclusiv restaurantelor ce servesc Ramen. De la tonkotsu (ramen cu supă de oase de porc) la shoyu (ramen cu sos de soia), de la miso (ramen cu pastă de soia fermentată) la ramen vegetarian sau alte variante regionale, există ceva pentru fiecare gust.
• Cazare în Kyoto la hotel de 4* (Daiwa Roynet Karasuma Shijo sau similar).
• Mese: mic dejun la hotel, dejun cu Maiko. • Transport: public.
Ziua 5 (miercuri, 26.06.2024). KYOTO – NARA – zona UJI – KYOTO
• Plecăm cu trenul către Nara, prima capitală a Japoniei, oraș pitoresc, situat la 30 de minute de Osaka. Vizităm:
• Templul Todaiji UNESCO WH, cea mai mare clădire de lemn din lume ce adăpostește cel mai mare Buddha de bronz din Japonia, Daibutsu;
• Parcul Nara, cu peste 1.200 de căprioare, mult mai blânde decât ale noastre, considerate mesagere ale zeilor Shinto.
• Continuăm apoi către zona Uji, cunoscută pentru moștenirea sa istorică, peisajele pitorești și pentru faptul că este locul de origine al ceremoniei japoneze a ceaiului. Vizităm o plantație de ceai unde putem vedea rândurile ordonate de arbuști de ceai care se întind pe dealuri. Ghidul local ne va explica diferitele etape ale cultivării și recoltării ceaiului și ne va învăța despre varietățile locale de plante de ceai. Pentru că este perioada de recoltare a ceaiului, vom avea posibilitatea să participăm la această activitate. Următorul pas al turului este să vedem cum se procesează plantele de ceai. Vom fi conduși într-o mică fabrică unde frunzele de ceai sunt uscate, rulate și fermentate pentru a produce diferitele tipuri de ceai. Vom putea observa mașinile moderne folosite în procesul de fabricație, dar și metodele tradiționale care sunt păstrate încă în unele ferme. Vizita se încheie cu o degustare de ceai, unde vom avea ocazia să încercăm diferite sortimente de ceai verde, inclusiv ceaiurile proaspete și cele mai rare.
• Cazare în Kyoto la hotel de 4* (Daiwa Roynet Karasuma Shijo sau similar).
• Mese: mic dejun la hotel.
• Transport: privat (autocar).
Ziua 6 (joi, 27.06.2024). KYOTO – KOBE – OSAKA
» Exact ce trebuie să știți: Bagajele mari vor fi trimise de la Kyoto la Osaka, prin curier rapid (maximum un bagaj de persoană), unde vor ajunge în aceeași zi.
• Mergem astăzi în Kobe, oraș faimos în toată lumea pentru carnea de vită, renumită pentru calitatea sa extraordinară, marmorarea bogată și gustul său inconfundabil. Vom merge la un restaurant Teppanyaki cu vită Kobe pentru dejun. Bucătarii vă vor pregăti mâncarea chiar în fața dumneavoastră, pe o placă fierbinte. Acesta este un mod minunat de a experimenta bucatele japoneze proaspete și delicioase, inclusiv fructe de mare proaspete, legume și carne de vită Kobe.
• Ne întoarcem apoi în Osaka, unde veți avea timp liber.
• Seara ne vom plimba prin Shinsaibashi, Dotonbori și Namba, cartiere vibrante, pline de magazine, restaurante, cafenele, zona cunoscută și pentru faimoasele sale reclame luminoase și atmosferă vibrantă.
• Cazare în Osaka la hotel de 4* (Joytel Namba Dotonbori sau similar).
• Mese: mic dejun la hotel, dejun la un restaurant local cu vită Kobe.
• Transport: public.
Ziua 7 (vineri, 28.06.2024). OSAKA
• Osaka este un oraș cunoscut pentru amestecul său distinct de tradiție și modernitate, ce oferă o gamă largă de experiențe culturale, culinare și de divertisment. De asemenea Osaka este un paradis pentru cumpărături, veți găsi aici o gamă variată de magazine, de la branduri internaționale de modă până la buticuri tradiționale și magazine de suveniruri. Bucătăria japoneză din Osaka este caracterizată de preparatele gustoase și inovatoare, precum okonomiyaki (clătite japoneze cu varză și alte ingrediente la alegere, prăjite pe grătar), takoyaki (bulete de aluat cu bucăți de caracatiță), kushikatsu (frigărui din carne, pește sau legume învelite în aluat și prăjite) și multe altele. Multe dintre aceste specialități sunt disponibile la standurile de stradă și în restaurantele locale. În Osaka, se spune că oamenii mănâncă până cad, ceea ce reflectă generozitatea porțiilor și cultura bucătăriei japoneze de a împărtăși mesele cu prietenii și familia într-o atmosferă plină de veselie și savoare.
• Vom merge să vizităm:
• Castelul Osaka, un simbol istoric al orașului. Castelul, o adevărată fortăreață cu multiple etaje oferă o perspectivă asupra istoriei Japoniei. Din castel se poate admira panorama orașului și înțelege mai bine moștenirea culturală a regiunii.
• Mergem apoi la un workshop de okonomiyaki, o experiență interactivă și delicioasă. Învățăm să pregătim acest fel japonez de mâncare într-un mod distractiv și educativ. Învățăm despre despre istoria și tradițiile okonomiyaki-ului, explorăm ingrediente specifice și vom înțeleage tehnicile de gătit necesare pentru a obține această delicatesă japoneză, totul culminând cu gustarea preparatelor!
• Cazare în Osaka la hotel de 4* (Joytel Namba Dotonbori sau similar).
• Mese: mic dejun la hotel, dejun la un restaurant local.
• Transport: public.
Ziua 8 (sâmbătă, 29.06.2024). OSAKA – KOYASAN – OSAKA
• Plecăm azi cu autocarul către Muntele Koya. Regiunea a fost timp de generații locul sfânt de pelerinaj pentru adepții sectei budiste Shingon, iar templele sunt adăpostite de o pădure cu arbori seculari. Frumusețea solemnă a naturii completează experiența spirituală. La capătul unui drum prin munți de două ore ajungem la Koyasan, unde vizităm:
• Templul Kongobuji cu superba sa grădină de piatră și picturile elaborate în stil japonez
• Okunoin, cimitirul, unul dintre locurile sfinte din Japonia.
• Vom participa la un dejun tipic pentru un templu budist, shojin ryori vegetarian. Consumul de Shojin Ryori la Koyasan nu este doar o experiență gastronomică, ci și o experiență spirituală și culturală. Oamenii se bucură de aceste mâncăruri într-un cadru liniștit și reverent, ceea ce le permite să se conecteze cu ele însele și cu natura în timp ce savurează fiecare gust. Mâncarea Shojin Ryori de la Koyasan este gătită cu atenție și respect pentru ingredientele naturale și de sezon. Aceasta include o varietate de legume proaspete, tofu, ciuperci, alge marine și orez integral. Fiecare fel de mâncare este pregătit cu mare grijă pentru a conserva aromele naturale și pentru a promova echilibrul nutrițional. Gustul subtil al ingredientelor este complementat de tehnici de gătit simple, precum aburirea, prăjirea și fierberea, care păstrează integritatea nutrițională a alimentelor. Prezentarea mâncării este de obicei simplă, dar elegantă, reflectând estetica japoneză minimalistă și respectul pentru natură.
• Părăsim apoi această oază de liniște și ne întoarcem în orașul Osaka.
• Mese: mic dejun la hotel, dejun la templu cu shojin ryori (mâncare vegetariană).
• Cazare în Osaka la hotel de 4* (Joytel Namba Dotonbori sau similar).
• Mese: mic dejun la hotel și dejun la un restaurant local.
• Transport: privat (autocar).
Ziua 9 (duminică, 30.06.2024). OSAKA – KANAZAWA
• Plecăm azi din Osaka spre Kanazawa sau “Orașul de Aur”, numit astfel datorită artizanilor care lucrau exclusiv cu foiță de aur, este o bijuterie culturală, cu numeroase grădini tradiționale japoneze, temple și clădiri istorice. Kanzawa este faimoasă pentru peștele și fructele de mare. Datorită proximității la Oceanul Pacific, Kanazawa beneficiază de acces la pește proaspăt și de înaltă calitate. Astfel, sushi și sashimi sunt populare în bucătăria locală, iar restaurantele din oraș servesc o varietate de specialități de pește și fructe de mare preparate cu măiestrie. Odată ajunși, lăsăm bagajele la hotel și mergem direct la piață.
• Piața Omicho este un renumit târg de produse proaspete și delicatese locale. Piața este un loc minunat pentru a experimenta cultura culinară japoneză și pentru a observa viața de zi cu zi a localnicilor. Ambianța vibrantă și mirosurile delicioase fac din Omicho o destinație deosebită pentru cei care doresc să exploreze bogăția culinară a orașului Kanazawa și să se bucure de autenticitatea tradițiilor japoneze. Vă recomandăm să încercați Kaisen-don, una din specialitățile locale, un bol cu orez acoperit cu o varietate de fructe de mare proaspete, cum ar fi tonul, somonul, creveții, calmarul și țiparul de mare. Acest fel de mâncare este un mod popular de a savura diversitatea fructelor de mare din Kanazawa.
• Cazare în Kanazawa la hotel de 4* (Hotel Forza Kanazawa sau similar).
• Mese: mic dejun la hotel.
• Transport: public.
Ziua 10 (luni, 01.07.2024). KANAZAWA – TAKAYAMA – SHIRAKAWAGO – KANAZAWA
• Astăzi explorăm împrejurimile orașului Kanazawa, bogate în cultură și tradiții. Dimineața plecăm apoi spre munți, într-un sat cu o arhitectură și cultură aparte, Shirakawa-go, declarat obiectiv UNESCO, este un sat pitoresc cu case țărănești, construite în stilul inconfundabil Gassho-zukuri. Este un paradis rural cu câmpuri verzi și izvoare cu apă proaspătă, înconjurat de munți, unde oamenii au un stil de viață deloc ușor. După vizita la una dintre reședințele familiilor Nagase sau Wada, ne îndreptăm spre nord-vest și ne întoarcem la Kanazawa.
• Plecăm cu autocarul către Takayama, spre Alpii Japonezi, într-un peisaj de vis, prin păduri și peste râuri. Takayama este un mic oraș ce și-a păstrat amprenta tradițională, cum puține alte orașe japoneze au reușit.
• Odată ajunși, mergem șă gustăm faimoasa vită Hida, pentru care regiunea este atât de cunoscută, la un restaurant local.
• Vizităm orașul vechi, în care s-au conservat străzi întregi cu case din perioada Edo (1600-1868), perioadă când Takayama prospera datorită negustorilor locali înstăriți;
• Mergem apoi la o distilărie de sake unde vom degusta această băutură atât de răspândită în această zonă.
• Întoarcere si cazare în Kanazawa la hotel de 4* (Hotel Forza Kanazawa sau similar).
• Mese: mic dejun la hotel, dejun cu vită Hida la un restaurant local.
• Transport: privat (autocar).
Ziua 11 (marți, 02.07.2024). KANAZAWA – TOKYO
• Kanazawa, oraș de pe coasta de vest a Japoniei este renumit pentru frumusețea sa istorică și pentru tradițiile sale culturale bogate. Orașul este faimos pentru grădinile sale japoneze frumoase, pentru arhitectura sa tradițională bine conservată și pentru bucătăria sa rafinată, în special fructele de mare proaspete. Vizităm
• Kenrokuen, una dintre cele mai frumoase trei grădini japoneze;
• Nagamachi, cartierul samurailor, zonă situată la baza vechiului Castel Kanazawa, ce păstrează atmosfera istorică, cu ziduri de lut, alei înguste și canale pitorești. Ne putem imagina o vreme când samuraii erau prosperi aici.
• Dejun la un restaurant local și plecare apoi cu trenul Shinkansen către Tokyo.
• Cazare în Tokyo la hotel de de 4* (Koko Hotel Nihonbashi Premier sau similar).
• Mese: mic dejun la hotel, dejun la un restaurant local.
• Transport: public (autobuz, tren).
Ziua 12 (miercuri, 03.07.2024). TOKYO, tur de oraș (pe jos și folosind transportul în comun)
» Exact ce trebuie să știți: Distanța parcursă pe jos în această zi este de 10 - 12 km.
• Începem explorarea Tokyo cu un tur de oraș și intrăm în ritmul locuitorilor și al orașului pentru o zi, într-o experiență de neuitat, în stilul de viață al japonezilor de rând, în contact direct cu ei. Vizităm:
• Ginza, cea mai cunoscută zonă de restaurante și shopping, cu toate marile firme prezente, unde un metru pătrat poate să ajungă și la 500,000 dolari!
• Koukyo Gaien, adică parcul din fața Palatului Imperial, de unde se vede podul de la intrarea în palat, Nijubashi.
• Asakusa, cu Templul Senso-ji, mai cunoscut sub numele de Kannon-sama printre localnici, unul dintre cele mai vechi și populare temple din Tokyo, cu Nakamise, o zonă comercială din preajma templului, plină de magazine tradiționale cu prăjituri, evantaie, kimonouri, ce redau atmosfera unui Tokyo de odinioară.
• Plecăm cu vaporașul pe Râul Sumida, vom trece pe lângă Grădinile Hamarikyu, pe care le putem admira de pe vapor.
• După amiază mergem în Odaiba, cea mai nouă zonă din Tokyo, construită pe o insulă artificială de unde privim apusul soarelui și Rainbow Bridge ce se reflectă în Golful Tokyo (Tokyo Bay).
• Cazare în Tokyo la hotel de de 4* (Koko Hotel Nihonbashi Premier sau similar).
• Mese: mic dejun la hotel, dejun la un restaurant local (tempura)
• Transport: public (metrou).
Ziua 13 (joi, 04.07.2024). TOKYO, Sushi Experience
•Astăzi pătrundem într-o lume a aromelor excepționale și a măiestriei culinare, în care descoperim secretele din spatele unuia dintre cele mai iubite feluri de mâncare din Japonia, sushi.
• Mergem la o piață din Tokyo (undeva unde sunt doar localnici), și unde vom fi martori la agitația dinamică, pe măsură ce pescarii și vânzătorii își expun captura proaspătă a zilei. Ghidul nostru ne va prezenta o varietate de fructe de mare folosite în mod obișnuit în sushi, explicând importanța calității și prospețimii, în crearea unei experiențe de sushi perfecte.
• În momentul în care vom păși în piață, vom fi întâmpinați de o explozie de mirosuri delicioase și de o varietate de standuri pline cu bunătăți proaspete. Prima oprire ar putea fi la un magazin specializat în fructe de mare proaspete, unde puteți admira somonul roșu strălucitor și caracatiță tentantă, expuse pe gheață. Aici puteți gusta și niște sashimi proaspăt tăiat, pentru a vă începe experiența cu o notă rafinată.
• Apoi ne vom îndrepta către un restaurant de sushi renumit, selectat cu grijă de ghidul nostru pentru un dejun sushi. Ne așezăm la barul de sushi sau la masă, iar bucătarul de sushi “itamae”, ne întâmpină și începe să creeze o varietate de sushi „nigiri” chiar sub ochii noștri. Vom fi uimiți în timp ce fiecare bucată este modelată delicat, arătând precizia și priceperea bucătarului.
• După amiază veți avea timp liber în Tokyo, pentru a explora acest oraș fascinant pe cont propriu, iar seara mergem în Shinjuku, cu peisajul său dominat de clădiri înalte și străzi aglomerate este, în același timp, locul unde se îmbină cultura modernă și tradițională japoneză. Diversele sale cartiere oferă o varietate de experiențe pentru turiști și localnici deopotrivă. "Pisica 3D" (Piața din Est a Shinjuku) este o zonă emblematică din Shinjuku, renumită pentru numeroasele sale panouri publicitare și lumini strălucitoare. Noaptea, zona devine un spectacol luminescent uimitor, cu reclamele gigantice care transformă această parte într-o adevărată "pădure de neon".
• Cazare în Tokyo la hotel de 4* (Koko Hotel Nihonbashi Premier sau similar).
• Mese: mic dejun la hotel, dejun sushi.
• Transport: public.
Ziua 14 (vineri, 05.07.2024). TOKYO – YOKOHAMA – TOKYO (cu autocarul)
• Mergem astăzi cu autocarul către Yokohama. Întâi mergem la ocean oprind pe platforma artificială suspendată, construită în mijlocul Golfului Tokyo, numită:
• Umihotaru, literalmente tradus ca "Podul Mării", este o structură impresionantă ce atrage atenția imediat ce te apropii de ea. Pe măsură ce te apropii, poți observa traficul intens care traversează podul subteran care leagă cele două maluri. Ne vom bucura de panorama spectaculoasă a apei albastre, a insulelor din apropiere și a orașelor Yokohama și Tokyo în depărtare. Este un loc ideal pentru a face fotografii impresionante și pentru a contempla frumusețea naturală a zonei.
• Plecăm mai departe spre Yokohama, al doilea cel mai mare oraș din Japonia și un important centru portuar, cu arhitectură modernă și atracții variate. Odată ajunși vizităm:
• Muzeul Ramen, o destinație gastronomică impresionantă care atrage pasionații de Ramen din întreaga lume. Intrând în muzeu, suntem întâmpinați de o atmosferă vibrantă, cu aroma îmbietoare a Ramenului care plutește în aer. Prima oprire este la "Ramen Stadium", o zonă vastă care reunește o selecție impresionantă de restaurante de Ramen autentice, fiecare reprezentând un stil regional diferit din Japonia. De la Ramenul Hokkaido cu unt și porc, la Ramenul Kyushu cu supă de porc și pastă de chilli, puteți degusta o varietate uimitoare de arome și texturi într-un singur loc.
• Yokohama Chinatown, cel mai mare cartier chinezesc din Japonia. Străzile sale sunt pline de tarabe cu delicii culinare și suveniruri care ne deschid poarta către cultura și bucatele exotice ale Chinei.
• Portul Yokohama, care a fost în trecut o poartă comercială importantă pentru Japonia. Aici ne oprim pentru a admira emblematicul Landmark Tower, unul dintre cele mai înalte zgârie-nori din Japonia, care se ridică până la cer, în mijlocul peisajului portuar.
• Cazare în Tokyo la hotel de de 4* (Koko Hotel Nihonbashi Premier sau similar).
• Mese: mic dejun la hotel.
• Transport: autocar privat.
Ziua 15 (sâmbătă, 06.07.2024). TOKYO – DOHA (cu autocarul)
• Periplul nostru în Țara Soarelui Răsare se încheie în această zi și spunem ”Sayonara!”.
• Eliberăm camerele de la hotel până la ora 11:00. Timp liber până seara pentru ultimele cumpărături.
• La ora 18:00 plecăm către Aeroportul NARITA, iar la ora 22:30 ne îmbarcăm la cursa QR 807 spre Doha.
• Mese: mic dejun la hotel.
• Transport: privat (autocar).
Ziua 16 (duminică, 07.07.2024). DOHA – BUCUREȘTI
• Sosim la Doha la ora 04:05 și plecăm mai departe la ora 08:15 spre București cu QR 221.
• La ora 13:15 aterizăm pe Aeroportul Henri Coandă din București.
PERIOADĂ PROGRAM
|
TARIF
|
22 iunie – 8 iulie 2024
|
3.890 Euro/persoană
|
|
TAXE de AEROPORT INCLUSE
|
Note: *Tariful este calculat pe persoană, loc în cameră dublă/ twin.
**Suplimentul de cameră single este de 790 €/persoană.
Însoțitor român vorbitor de limba japoneză, bun cunoscător al culturii și tradițiilor locale;
Transport cu avionul București – Osaka / Tokyo – București;
Taxele de aeroport;
13 nopți cazare la hoteluri de 4 stele, cu mic dejunuri incluse;
8 dejunuri (zilele 4, 6, 7, 8, 10, 11, 12, 13);
Intrările la toate obiectivele turistice, conform programului;
Bilete de tren în zilele 4-8, ce includ trenurile super expres Shinkansen;
Autocar pentru transferuri aeroport - hotel în Kyoto și Tokyo - aeroport și în zilele 3, 8 conform programului;
Transportul bagajelor de la Kyoto la Osaka și de la Osaka la Kyoto (maximum un bagaj de persoană; pentru mai mult de un bagaj se percepe o taxă de aproximativ 20 € pentru fiecare bagaj suplimentar).