Articole Unde poti merge de Craciun si Revelion daca ai un buget mai...

Unde poti merge de Craciun si Revelion daca ai un buget mai redus

Piata de Craciun din fata Primariei din Viena

Craciunul si Revelionul sunt prilej de sarbatoare si petrecere a timpului liber alaturi de cei dragi. Desi la noi romanii s-a incetatenit ideea ca sarbatorile de iarna se petrec in familie, iar Revelionul cu prietenii, daca dispui de o suma nu foarte mare de bani, poti alege sa mergi intr-o vacanta peste hotare in aceasta perioada festiva. Pentru ca, nu-i asa, cu totii meritam sa ne relaxam si sa ne rasfatam putin la finalul unui an incarcat. Si tocmai in aceasta idee, agentiile lanseaza pe piata numeroase propuneri pentru circuite turistice de iarna.

Si cum tarile europene sunt cele mai accesibile pentru turistii romani, atat din punct de vedere geografic, cat si financiar, iti sugeram doua dintre destinatiile clasice ale sezonului, care, pe langa faptul ca se afla la doar 1200-1400 de km de granitele tarii noastre, au un farmec aparte si dispun de atractii turistice de neratat pentru oricine iubitor de istorie si arta.

Asadar, de ce sa nu ai parte de o atmosfera romantica, sa fii tratat si servit regeste la restaurante de calitate, sa fii cazat la hoteluri confortabile si sa scapi de grija pregatirii preparatelor traditionale pentru cele două zile importante din an?

Stand cu decoratiuni de CraciunPrima dintre aceste destinatii « clasice » pentru sezonul de iarna, accesibila chiar si persoanelor ce dispun de un buget mai redus, este capitala Austriei. Daca vei alege oferta de Craciun la Viena cu autocarul, la un pret de 549 euro de persoana, vei beneficia de urmatoarele servicii : transport cu un autocar modern,  5 nopti de cazare la hoteluri de 3 sau 4 stele in Budapesta si Viena, cina festiva in Ajun de Craciun, cina pe 25 decembrie,  precum si biletul de intrare la Concertul Extraordinar de Craciun al Wiener Hofburg Orchester de la Palatul Imperial Hofburg.

 Viena este un oras aristocratic, extrem de elegant si cu oameni civilizati si primitori, care te va incanta cu faimoasele sale atractii turistice, precum celebrul Palat Schönbrunn sau Catedrala Sfantul Stefan.

Viena – un oras fascinant, indiferent de anotimp

Acum, pentru ca tot am adus in discutie frumoasa capitala a Austriei, ar fi interesant sa mentionam cateva date istorice despre acest oras. Viena, orașul valsului, situat pe cursul mijlociu al Dunarii (cu siguranta va este cunoscut renumitul vals al lui Johann Strauss « Dunarea Albastra »), a fost intemeiat in perioada Evului Mediu si a fost, pe rand, capitala Sfantului Imperiu Roman de Natiune Germana (secolele X-XII), a Imperiului Austriac (secolele XIV-XVIII), iar, intre 1867 si 1918 a fost centrul administrativ al Imperiului Austro-Ungar, deci cea mai importanta urbe din centrul Europei timp de multe secole la randul.

Desi in anul 1683 Imperiul Otoman a incercat sa cucereasca aceasta minunata capitala, actiunea turcilor a fost respinsa de catre armatele ruso-austriece, orasul rezistand cu un succes remarcabil si dezvoltandu-se in continuare.

Cele mai insemnate puncte de interes ale orasului sunt, pe langa Palatele Imperiale Schönbrunn si Hofburg, catedrala Sfantul Stefan, construita in secolul al XII de catre ducele de Habsburg Rudolf al IV-lea, care i-a pus piatra de temelie in anul 1359. Aceasta este cea mai impozantă constructie in stil gotic din Austria, are 107 metri lungime si 34 de metri latime. Domul este prevazut cu 4 turle, cea mai inalta fiind cea sudică, ce masoara 136,44 metri. Poti accede direct pe acoperis, parcurgand  cele 343 de trepte, iar imaginea care ti se va arata este realmente impresionanta.

Gustati din plin farmecul Austriei in Turul Pietelor de Craciun

Daca insa iti doresti o excursie cu un program mai aparte, in care sa ocazia sa exploreziLocalitatea Saint Johann din Tirol, Austria mai multe orase incantatoare ale Austriei, poti opta pentru Turul Pietelor de Craciun din Austria. Vei avea incluse, cazarea, masa, transportul cu avionul si turul panoramic al oraselor Innsbruck, Salzburg si Munchen (capitala Bavariei).

Iar, pentru ca distractia sa fie maxima, vei avea posibilitatea efectuarii unei excursii de o zi la Kitzbuehel si Zell am See, doua dintre cele mai renumite statiuni turistice din aceasta tara si considerate a fi ”perlele Alpilor Austrieci”, datorita infrastructurii si faptului ca aici se desfasoara, anual, cele mai mari concursuri organizate de Federația Internațională de Schi.

Excursie va va purta prin Innsbruck, capitala Tirolului, situat in partea de sud-vest a Austriei, cu o populatie de aproximativ 140000 de locuitori, dar si prin Salzburg, oras din vestul Austriei, cu o populatie de 150000 de locuitori, situat la granita cu Germania. Salzburg este si locul de bastina al lui Mozart si un important centru cultural al Austriei.

Revelion la pret accesibil la Praga

Imagine de iarna din Praga, cu acoperisurile caselor inzapeziteDaca dispui de un buget suficient pentru a petrece noaptea dintre ani in afara tarii, dar, in acelasi timp, nu doresti sa cheltui o suma foarte mare de bani, iti recomandam, cu cea mai mare caldura, programul de Revelion la Praga cu autocarul.

Vei beneficia de 6 nopți de cazare cu mic dejun la hoteluri  de 3 si 4 stele,  tururi de oras la Praga, Viena si Brno, excursie la Karlovy Vary si cina festiva de Revelion, totul la pretul de 699 euro de persoana.

Praga, denumit ”orasul de aur”, are o populatie de aproximativ 1,6 milioane de locuitori si este situat pe malul raului Vltava, in Boemia Centrala. Este un oras captivant, cu constructii in stil gotic si baroc, care te va captiva cu mixul de arta, muzica, opera, film, istorie si multa cultura. Din anul 1966, nucleul central al orasului a fost inclus in Patrimoniul International UNESCO. Strazile micute si intortocheate, Piata Vechiului Oras, Castelul din Praga, Podul Carol, « Ulita de Aur » si Catedrala Sf. Vit se numara printre cele mai importante puncte de interes ale acestei urbe medievale.

Daca nu am fost suficienti de convingatori, va mai spunem doar că circuitele turistice de iarna va readuc acasa mai plini de viata, mai energici si mai bine pregatiti pentru trecerea in viitorul an.

 

Sursa imagini: pixabay.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here