De Revelion, Sicilia va asteapta cu temperaturi blande si vreme primavaratica
Atunci cand vine vorba despre diferite destinatii pentru circuite turistice de iarna, Sicilia este o alegere ideala pentru cei care doresc sa fuga de frigul din Romania si sa petreaca o minivacanta la temperaturi primavaratice…
Cu o suprafata de aproximativ 25700 km2 si o populatie de putin peste 5 milioane de locuitori, Sicilia este una dintre regiunile autonome ale Italiei, dar si cea mai mare insula din Marea Mediterana.
Clima insulei este blanda, astfel ca in ianuarie temperatura medie diurna este de 15-16 grade C, cu minime nocturne de 4-5 grade C, iar in lunile cele mai calduroase ale anului – iulie si august – se inregistreaza temperaturi medii de peste 30 grade pe timp de zi si aproximativ 20 de grade pe timp de noapte. In decembrie, vremea este numai buna pentru a petrece un revelion de poveste, deoarece statisticile ne arata medii diurne de 17 grade C si nocturne de 8 grade C (vreme specifica pentru luna aprilie in Romania), asa ca aveti toate motivele pentru a sarbatori intrarea intr-un nou an la poalele Etnei.
Desi este considerata de catre multi cea mai saraca zona a Italiei, departe de nordul continental dezvoltat si civilizat la standardele europene, Sicilia abunda in locuri frumoase, de la plaje superbe la temple grecesti, orase istorice, natura minunata si oameni calzi si extrem de primitori. Este un loc pe care ar merita sa il vezi macar odata in viata…
Cum se poate ajunge in Sicilia?
Cea mai facila modalitate de transport este cea cu avionul. Zborul Bucuresti – Catania dureaza aproximativ 1h si 30 minute, astfel incat timpul petrecut pe drumul pana la destinatie este unul redus. Iar gratie companiilor low cost care opereaza zboruri catre Sicilia, costul excursiei este unul accesibil, fara a face insa rabat de la calitatea serviciilor.
Pachetele oferite de agentiile de turism cu ocazia Revelionului includ, pe langa transportul cu avionul, cazare si masa de tip mic dejun, cine festive la inceput de an nou, dar si o serie de excursii de o zi in locurile turistice de maxim interes din zona.
Ce poti vedea in aceasta insula?
In primul rand, vulcanul Etna si cele mai importante orase: Catania si Palermo. In al doilea rand, sa nu uitam de anticul oras Siracusa. Dar vom vorbi despre fiecare dintre aceste atractii turistice speciale pe rand.
“Un taram scaldat de mare si de soare”, Sicilia exercita asupra calatorului un famec greu de descris in cuvinte. Zona este un amestec de cladiri in stil gotic si baroc, temple din perioada Antichitatii grecesti si amfiteatre romane. La tot pasul vei intalni numeroase livezi de portocali si lamai, hectare intregi acoperite cu vita de vie (nu degeaba Italia se numara printre cei mai mari producatori de vin de la nivel mondial), plaje cu nisip fin si auriu si apa limpede de culoare albastru-verzui a marii…
Vulcanul Etna – obiectivul numarul unu al insulei
O excursie in Sicilia este de neconceput fara o vizita la vulcanul Etna. Situat intre orasele Messina si Catania, acesta are o inaltime de 3340 metri, fiind cunoscut drept cel mai inalt si longeviv vulcan existent pe continentul european. Datele statistice ne arata ca erupe cel putin odata la 3 luni, iar unele dintre eruptii sunt extrem de violente, producand pagube materiale insemnate. Ciudatenia fenomenului consta in faptul ca, din cauza distrugerilor partiale ale conului vulcanului ca urmare a “activitatii” sale, se estimeaza ca s-au format de-a lungul timpului aproape 400 de cratere secundare. Incepand din anul 1981, turismul in zona Etna a cunoscut o amploare fara precedent, deoarece teritoriul a fost declarat parc national.
Catania si Palermo –cele mai importante orase ale Siciliei
Cu o populatie de aproximativ 650000 de locuitori si o zona metropolitana cu peste 1,2 milioane de oameni, Palermo este capitala si cel mai mare oras al Siciliei. Cunsocut din vremea fenicienilor si devenit apoi fortareata greceasca, Palermo a fost in perioada Evului Mediu un centru cultural de prima importanta si o zona de intrepatrundere a religiilor crestine, musulmana si iudaica. Timp de 3 secole orasul s-a aflat sub dominatie aragoneza, spaniola si bourbona.
Printre cele mai importante obiective turistice se numara: Piata Quattro Canti, Palatul Municipal, Biserica Santa Maria dell’Ammiraglio, Palatul Normanzilor, Catedrala, Palatul Chiaramonte.
Al doilea oras al Siciliei este Catania, cu o populatie de 340000 de locuitori. In Catania nu trebuie sa ratati Palatul Arhiepiscopal si Domul, Fantana elefantului, Palatul Municipal, Piata de Peste, Universitatea, Teatrul Bellini siTeatrul Roman.
Siracusa – un vechi oras al corintienilor
Siracusa, infiintata in sec VIII iHr de catre grecii din zona Corintului, a cunoscut in Antichitate o dezvoltare fara precedent, fiind unul dintre cele mai puternice orase ale Greciei antice. Aici s-a nascut celebrul Arhimede. Orasul a fost cucerit de catre romani in anul 212 iHr, in urma unor lupte crancene, si a devenit parte din Imperiul Roman si mai apoi din cel Bizantin. In 2005 Siracusa a fost inclusa in patrimoniul cultural international al UNESCO.
Pentru peisajele sale unice, dar si pentru clima placuta, Sicilia se poate inscrie cu succes in topul celor mai populare destinatii pentru circuitele turistice de iarna, fiind o destinatie foarte iubita de catre turistii romani.