Articole Top 10 circuite turistice de primavara: destinatii de explorat in 2024

Top 10 circuite turistice de primavara: destinatii de explorat in 2024

Pe masura ce se apropie primavara, devenim din ce in ce mai entuziasti si nerabdatori sa ne planificam urmatoarea aventura de calatorie. Anotimpul renasterii si al bucuriei, cu vremea sa placuta si natura in floare, este foarte potrivit pentru a explora locuri noi sau a revizita teritorii deja cunoscute, dar de care nu ne-am saturat. Chiar daca ne-am obisnuit sa ne luam concediul anual vara, e bine de stiut ca exista pe piata destul circuite turistice cu plecare in lunile martie, aprilie si mai, ideale daca vrem sa calatorim in nordul Africii, in Asia sau in America de Sud. Dar si daca ne propunem sa ramanem in Europa, vacantele de primavara vin cu avantajul unor tarife mai mici, plus ca destinatiile pe care le vom vizita vor fi mult mai putin aglomerate ca in plin sezon.
In acest articol, vom explora cateva dintre cele mai atractive trasee si vom trece in revista principalele obiective incluse in fiecare program. De la frumusetea mistica a Marocului la nuantele spectaculoase ale Muntelui Curcubeu din Peru, circuitele pe care le-am selectat vor fi o doza binevenita de inspiratie si un imbold pentru a porni (din nou) la drum, pentru ca, nu-i asa, o lume intreaga va asteapta sa o descoperiti.

1. Maroc

Imagine din orasul Marrakech
Marrakech, Maroc

Prima noastra propunere este un circuit in Maroc care imbina armonios turul oraselor istorice cu atractiile naturale impresionante. (L.E.: pentru ca grupurile din primavara sunt deja complete, am pus un link catre un program similar din toamna). Traseul de 10 zile include, printre altele, vizite la:

  • Marrakech: Cunoscut drept „Perla Sudului”, Marrakech este un mix vibrant de cultura, istorie si traditii. Aici vom explora locuri emblematice cum ar fi Mormintele Saadiene, minaretul si Moscheea Koutoubia, Palatul Bahia si gradina Menara. Piata Djemaa El Fna, cu multimea de acrobati, povestitori si imblanzitori de serpi, pare desprinsa din povestile de demult si ofera o experienta autentica marocana.
  • Essaouira (optional): Acest orasel portuar de pe coasta Atlanticului este renumit pentru atmosfera sa boema si influentele culturale diverse, un loc perfect pentru a experimenta o alta ipostaza a Marocului. Numele orasului, care se traduce prin “Cea bine desenata”, face referire la planurile de constructie extrem de regulate, datorate arhitectului francez Theodore Cornut.
  • Ait Ben Haddou si Ouarzazate: Ait Ben Haddou, un sit aflat in patrimoniul mondial UNESCO, reprezinta un exemplu remarcabil de arhitectura berbera traditionala. Aici s-au filmat productii celebre, precum „Lawrence al Arabiei”, „Gladiatorul” sau „Urzeala Tronurilor”. Nu departe se afla orasul Ouarzazate, cunoscut drept „Poarta catre Desert”.
  • Defileul Todra si Erfoud: Explorarea Defileului Todra dezvaluie stanci spectaculoase si peisaje naturale uimitoare. Erfoud, cu aerul sau misterios de oras-fantoma, este locul unde s-au turnat scene din filmul „Mumia”.
  • Fez, Meknes, Rabat si Casablanca: Aceste foste capitale imperiale ofera o incursiune in istoria si cultura bogata a Marocului, de la Medina din Fez, pana la eleganta urbana si modernitatea Casablancai.

Circuitul include zborul din Bucuresti, cazare in hoteluri de 4 stele, mese, transport local si ghizi, asigurand o experienta confortabila si completa.

2. Japonia

Continuam lista de sugestii cu una din destinatiile – vedeta ale anului, denumita in mod poetic si Tara Soarelui Rasare. Insa nu vom vorbi acum despre programele dedicate sarbatorii ciresilor infloriti (Sakura), care sunt deja bine cunoscute, ci despre un circuit in Japonia organizat in luna mai, cand se desfasoara doua festivaluri importante, Aoi Matsura si  Shibazakura.
Calatoria incepe in Osaka, un oras vibrant unde traditia intalneste modernitatea. Aici, vom vizita castelul omonim si vom savura delicii locale in cartierul Dotonbori, cunoscut pentru deliciile culinare si atmosfera animata.
Schimbam registrul si mergem la Hiroshima, pentru o perspectiva profunda asupra istoriei recente, cu vizite la Muzeul si Parcul Memorial al Pacii. Ajungem si pe insula Miyajima, unde se afla Sanctuarul Itsukushima, celebru pentru poarta Torii care pare ca „pluteste” pe apa.
Continuam traseul catre inima culturala a Japoniei, Kyoto, care gazduieste Aoi, unul dintre cele mai vechi festivaluri japoneze. Procesiunea impresionanta desfasurata pe strazile orasului include peste 500 de participanti in costume traditionale de culoare verde-deschis. Nu ratam Templul Fushimi Inari Taisha, renumit pentru aleile sale de porti Torii portocalii, si zona comerciala Nishiki.
Turul cuprinde in continuare vizite la Templul Todaiji din Nara, unde se afla cel mai mare Buddha de bronz din Japonia, si Templul Byodoin din Uji, un exemplu remarcabil de arhitectura rafinata.
Evident, nu lipseste din itinerariu capitala Japoniei, Tokyo, un amestec electrizant de traditie si inovatie. Ne vom plimba prin zone precum Ginza, Koukyo Gaien, Harajuku si Shibuya, fiecare cu propria sa personalitate distincta.
Ne rezervam o zi intreaga pentru vizitarea Muntelui Fuji si participarea la Festivalul Shibazakura, unde vom admira minunatul covor de flori de la poalele muntelui.

Serviciile incluse in pachetul de calatorie sunt biletele de avion, cazarea in hoteluri de 3 si 4 stele, mesele conform programului, transportul cu autocarul si trenul Shinkansen, intrarile la obiective turistice si ghidajul unui insotitor roman vorbitor de limba japoneza.

3. Peru

Centrul istoric al orasului Lima, Peru
Centrul istoric al orasului Lima

A treia noastra recomandare este un circuit in Peru, o incursiune de 10 nopti in inima Imperiului Incas. Iata, pe scurt, ce vom vizita:

  • Lima: Capitala tarii combina istoria coloniala cu modernitatea urbana. Turul orasului include vizite la Biserica San Francisco si Muzeul Larco Herrera, amenajat intr-o cladire istoria din secolul al XVIII-lea si care gazduieste o colectie remarcabila de arta precolumbiana.
  • Valea Sacra a Incasilor – Pisac si Ollantaytambo: Explorarea Vaii Sacre ofera o privire asupra agriculturii traditionale, cu terase circulare, si a ruinelor incase. Chiar daca sunt mai putine cunoscute decat Cusco, Pisac si Ollantaytambo au fost unele din cele mai puternice citadele ale Imperiului Inca.
  • Machu Picchu: Vizita la „Orasul Pierdut al Incasilor” reprezinta punctul culminant al calatoriei, oferind oportunitatea de a explora una dintre cele mai faimoase ruine din lume.
  • Cusco: Fosta capitala a Imperiului Incas, Cusco este un amestec fascinant de stiluri arhitecturale. Punctele principale de interes sunt catedrala din granit rosu, in stil baroc, si fortul Sacsayhuaman, construit din blocuri uriase de piata.
  • Puno si Lacul Titicaca: Puno, cunoscut pentru cultura sa vibranta, si Titicaca, cel mai inalt lac navigabil din lume, ofera experiente culturale unice, inclusiv vizite la comunitatile Uros si insula Taquile.
  • Arequipa si Nazca: Arequipa, „Orasul Alb”, este faimos pentru constructiile din piatra vulcanica alba, iar liniile Nazca reprezinta un mister arheologic fascinant, pe care il vom admira dintr-un zbor de 25 minute.
  • Paracas si Insulele Ballestas: Croaziera catre Insulele Ballestas ofera sansa de a observa fauna salbatica diversa, inclusiv pasari si lei de mare.

Circuitul include zborul din Bucuresti, cazare in hoteluri de 3 si 4 stele, mese conform programului, transport intern, intrarile la obiectivele turistice si ghidaj.

4. Franta

Probabil ca ati fost deja la Paris, insa noi va invitam intr-un circuit prin Franta medievala, pe un traseu de la Bordeaux pana la renumitul Carcassonne, cu vizite prin orase fermecatoare din regiunile istorice Aquitania si Occitania. Haideti sa descoperim impreuna locuri precum:

  • Toulouse: Cunoscut ca „Orasul Roz”, Toulouse este faimos pentru industria sa aeronautica si traditia universitara, ce dateaza din 1230. Turul include Biserica Iacobinilor si Bazilica Saint Sernin, ambele parte din patrimoniul UNESCO.
  • Carcassonne (optional): Acest oras-cetate este unul dintre cele mai impresionante exemple de arhitectura medievala, cu fortareata Chateau Comtal si zidurile sale bine conservate.
  • Albi: Orasul Albi este dominat de Sainte Cecile, cea mai mare catedrala din lume construita din caramida rosie. Tot aici, Muzeul Toulouse-Lautrec ofera o incursiune in viata si opera acestui artist atipic, care spunea despre el insusi ca nu apartine nici unei scoli.
  • Viaductul Millau si Roquefort sur Soulzon (optional): Viaductul Millau, un pod rutier de cabluri peste Valea Tarn, este o capodopera moderna de inginerie. In Roquefort sur Soulzon vom vizita o grota unde se matureaza renumita branza Roquefort.
  • Rocamadour si Gouffre de Padirac: Rocamadour, un important loc de pelerinaj inchinat Fecioarei Maria, si Gouffre de Padirac, o impresionanta retea de rauri subterane, sunt doua dintre cele mai spectaculoase atractii ale circuitului.
  • Cahors si Sarlat la Canéda: Cahors este faimos pentru podul fortificat Valentré, construit in secolul al XIV-lea, iar Sarlat la Canéda este un alt exemplu perfect conservat de oras medieval.
  • Complexul Rupestru Lascaux: Aici veti vizita centrul Lascaux IV, care reproduce fidel picturile rupestre din pestera originala.
  • Saint Emilion si Bordeaux: Saint Emilion este renumit pentru vinurile sale si biserica monolitica, iar Bordeaux, traversat de fluviul Garonne, impresioneaza cu centrul sau istoric si arhitectura din secolul al XVIII-lea.

Circuitul include zborul cu avionul din Bucuresti, cazari in hoteluri de 3 si 4 stele, mese, transport local, tururi pietonale cu ghizi locali si insotitor de grup roman.

5. Sicilia

Cefalu, Sicilia
Cefalu, Sicilia

Circuitul in Sicilia de 7 nopti este o ocazie de a explora una dintre cele mai atragatoare insule ale Italiei, unde fiecare colt ascunde povesti din trecutul sau divers si bogat.

  • Catania: Calatoria incepe in Catania, un oras efervescent aflat la poalele Muntelui Etna, care se mandreste cu comorile arhitecturale baroce.
  • Etna si Taormina: Etna, cel mai mare vulcan activ din Europa, si Taormina, o statiune extrem pitoreasca, se numara printre atractiile de top ale acestui circuit. Taormina va va cuceri cu teatrul grecesc antic si privelistile spectaculoase asupra Marii Ionice.
  • Insulele Eoliene (optional): O excursie optionala spre Insulele Eoliene Lipari si Vulcano ofera o zi plina de explorari intr-un arhipelag vulcanic fascinant, al carui nume vine de la zeul vantului.
  • Siracuza (optional): O alta excursie optionala este la Siracuza, orasul lui Arhimede, un important centru istoric si arheologic.
  • Cefalu si Palermo: Cefalu, un oras de coasta pitoresc, si Palermo, capitala Siciliei, sunt urmatoarele puncte din itinerariu. Palermo este cunoscut pentru arhitectura sa cu influente mixte si numeroasele delicii gastronomice.
  • Monreale: Vizita la Monreale, cu catedrala sa impresionanta, inceputa in 1174 si terminata in doar patru ani, este o alta atractie deosebita.
  • Marsala si Erice: Aceasta excursie optionala include o degustarea faimosului vin de Marsala si un tur al coastei de vest a Siciliei.

Pachetul include zborul din Bucuresti, cazare in hoteluri de 3* cu mic dejun, 4 cine, vizite si serviciile insotitorului de grup.

6. Thailanda

Aveti chef de o aventura exotica printre orhidee, temple aurite, piete plutitoare si plaje superbe bordate de palmieri? Daca da, atunci un circuit in Thailanda este varianta cea mai potrivita pentru dvs. (L.E.: locurile pentru plecarile din primavara sunt deja epuizate, de aceea linkul este catre editia de toamna a programului). Programul de 11 zile in Tara Oamenilor Liberi include atractii precum:

  • Bangkok: Capitala Thailandei este un oras dinamic si plin de culoare. Vom explora templul Wat Traimit cu statuia impresionanta a lui Buddha din aur masiv, Wat Pho cu celebrul Buddha Culcat si vom face o croaziera pe raul Chao Phraya. Bangkok este cunoscut pentru arhitectura sa grandioasa, pietele sale vibrante si viata de noapte.
  • Piata Plutitoare Damnoen Saduak, unde comerciantii vand fructe, legume si suveniruri direct din barcile lor colorate, ofera o experienta autentica thailandeza,
  • Pattaya: Statiunea este renumita pentru plajele sale pitoresti si viata nocturna animata. Aici puteti sa va bucurati de soare si mare, puteti merge la cumparaturi sau sa participati la diverse activitati optionale, precum vizita la Insula Coralilor si gradina tropicala Nong Nooch.

Serviciile incluse in pachetul de calatorie sunt transportul cu avionul din Bucuresti, cazarea la hoteluri de 4* cu mic dejun, vizite si serviciile insotitorului de grup.

7. Turcia

Minaret din Mardin, Turcia
Minaret din Mardin

Circuitul prin Cappadocia si Mesoptamia pe care l-am inclus in lista noastra de recomandari este o calatorie captivanta prin doua zone spectaculoase din Turcia, in care istoria si peisajele naturale uimitoare se impletesc intr-un mod impresionant.

  • Cappadocia: Cunoscuta pentru peisajele cu formatiuni geologice unice, Cappadocia ofera o veritabila lectie de istorie si cultura antica. Veti putea admira formatiunile stancoase din Valea Devrent, Valea Porumbeilor si Uchisar, precum si orasele subterane si bisericile rupestre din Goreme.
  • Tarsus si Adana: Pe drumul catre Gaziantep vom face o oprire in Tarsus, locul de nastere a Sfantului Pavel, si Adana, un oras important in istoria regiunii, fondat de catre hititi in urma cu 4000 de ani.
  • Gaziantep: Aici veti vizita explora Muzeul Zeugma, renumit pentru colectia sa de mozaicuri antice, va veti plimba prin bazarul local si veti admira cetatea orasului.
  • Gobekli Tepe si Harran: Aceste situri arheologice sunt esentiale pentru intelegerea istoriei umane timpurii. Sanctuarul neolitic Gobekli Tepe este considerat cea mai veche structura religioasa din lume, in timp ce Harran este o veche asezare sumeriana.
  • Sanliurfa si Adiyaman: Sanliurfa, cu pestera unde s-a nascut profetul Ibrahim, este un centru important de pelerinaj islamic, iar Adiyaman reprezinta poarta catre Muntele Nemrut, cu statuile impresionante ale zeilor si regilor antici din jurul mormantului Regelui Antioh I.
  • Mardin: Situat intre Tigru si Eufrat, orasul Mardin este renumit pentru arhitectura sa unica si ofera vederi spectaculoase asupra campiei mesoptamiene. Casele din calcar galben i-au atras denumirea de „Orasul Soarelui.” Manastirea Deyrulzafaran, ce dateaza din secolul al V-lea, este un centru religios al ortodocsilor asirieni, in care se oficiaza slujbe chiar si in prezent.

Serviciile incluse in acest circuit sunt transportul cu avionul din Bucuresti, cazarea la hoteluri de 4 stele cu demipensiune, tururi cu ghid local vorbitor de limba engleza si insotitor de grup roman.

8. Egipt

Primavara este perfecta pentru un circuit in Egipt, o tara cu o istorie si cultura fascinante. Iar pentru ca experienta sa fie completa, pachetul include si trei nopti de cazare cu pensiune completa pe un vas de croaziera de 5*, pe Nil.

  • Cairo: Calatoria incepe in Cairo, unde vom explora platoul Giza cu celebrele sale piramide (Keops, Kefren si Mikerinos) si vom admira misteriosul Sfinx. De asemenea, vom vizita unul dintre cele mai vechi magazine de parfumuri orientale si o fabrica de papirus. A doua zi de dimineata vom merge la Muzeul de Egiptologie si, optional, la Saqqara si Memphis. De asemenea, puteti petrece o seara placuta pe Nil, intr-o croaziera cu cina si spectacol oriental.
  • Aswan: In Aswan, veti avea optiunea de a vizita marele baraj si templul Philae. O alta excursie optionala este la faimosul Templu de la Abu Simbel, dar pentru aceasta va trebui sa va treziti dis de dimineata. Programul include si vizita la gradina botanica din Aswan, cu o ambarcatiune traditionala numita felucca.
  • Croaziera pe Nil: Asa cum am mentionat, o parte semnificativa a circuitului este croaziera de 3 nopti pe Nil, in timpul careia vom vedea templele Kom Ombo si Edfu si vom naviga catre Luxor. Programul include vizite la templele Karnak si Luxor, Valea Regilor, templul Reginei Hatshepsut si Colosii lui Memnon. De asemenea, exista optiunea de a face un zbor cu balonul deasupra Luxorului, la rasaritul soarelui.
  • Programul se incheie de un minisejur de 3 nopti la Hurghada, intr-un hotel de 4* cu all inclusive.

9. India

Circuitul prin India si Goa combina explorarea oraselor din asa-numitul Triunghi de Aur al Indiei cu relaxarea in paradisul tropical din Goa. (L.E.: pentru ca grupul din primavara este deja complet, am pus un link catre un program din toamna, chiar daca traseul acestuia nu este chiar identic)

  • Delhi: Calatoria incepe cu un tur panoramic al Vechiului Delhi, incluzand Red Fort, Jama Masjid si Raj Ghat. Turul New Delhi include Poarta Indiei, Parlamentul, resedinta presedintelui si Complexul Arheologic Qutb.
  • Jaipur: Cunoscut ca „Orasul Roz”, Jaipur impresioneaza prin Fortul Amber si Muzeul din Palatul Orasului. Observatorul Jantar Mantar si Hawa Mahal (Palatul Vanturilor) sunt alte obiective de neratat.
  • Agra: Vizita include Taj Mahal, simbol al iubirii eterne, si Fortul Agra, o fortareata impresionanta cu o istorie bogata, resedinta a dinastiei Mughal pana in 1638, cand capitala s-a mutat la Delhi.
  • Orchha si Khajuraho: Cetatea medievala Orchha si „templele iubirii” din Khajuraho, cunoscute pentru sculpturile lor unice, sunt alte puncte cheie ale circuitului.
  • Varanasi: Acest oras antic ofera o experienta spirituala profunda, cu ritualurile sale de purificare in Gange si turul pietonal al templelor sacre.
  • Goa: Ultima parte a calatoriei se desfasoara in Goa, un fost oras colonial portughez renumit pentru plajele sale cu nisip fin, influentele culturale diverse si atmosfera relaxata.

Serviciile incluse in acest circuit sunt transportul cu avionul, cazarea la hoteluri de 4 si 5 stele, mesele, transportul local, tururile cu ghid si taxele de aeroport.

10. Malezia – Singapore

Turnurile Petronas din Kuala Lumpur, Malaezia
Turnurile Petronas din Kuala Lumpur

Incheiem lista de sugestii cu un circuit in Malaezia si Singapore. (L.E: plecarea din martie s-a realizat deja, asa ca am pus link catre programul similar din toamna). Veti descoperi extravaganta si contrastele Asiei de Est in doua destinatii surprinzatoare si pline de viata.

  • Kuala Lumpur, capitala Malaeziei este un amestec de zgarie-nori moderni, temple si constructii vechi, gradini luxuriante si mall-uri vaste. Atractiile principale includ Palatul Regal, Muzeul National, Monumentul National al Malaeziei, Piata Independentei si celebrele Turnuri Petronas. O excursie optionala la pesterile Batu dezvaluie temple hinduse impresionante.
  • Genting Highlands (optional): Cunoscuta ca “Las Vegasul Malaeziei”, aceasta statiune este situata pe un varf de munte si ofera nenumarate posibilitati de divertisment, de la cazinouri la parcuri tematice.
  • Malacca: Pe drumul spre Singapore, oprim in Malacca, un orasel cu o istorie bogata si multiple influente culturale, unde vom vizita Porta de Santiago si Piata Olandei.
  • Singapore: Un tur panoramic de oras dezvaluie contrastul dintre vechi si nou, precum si influentele orientale si occidentale. Atractiile principale sunt Esplanada, Merlion, Little India, Chinatown si Gradina Botanica, iar excursiile optionale includ Night Safari, Insula Sentosa si Marina Bay Sands.

Serviciile incluse in acest circuit sunt transportul cu avionul, cazarea la hoteluri de 4 stele, micul dejun, tururile de oras in Kuala Lumpur si Singapore, transportul cu autocarul intre Kuala Lumpur si Singapore, precum si serviciile insotitorului roman de grup.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here