Circuite turistice ✈️ 🚌 - Israel
Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.
De ce sa alegi Agentia
Cardinal Travel Bucuresti?
  • Experienta de 20 ani in turism
  • Pachete fara costuri ascunse
  • Gama foarte variata de oferte, pentru toate bugetele
  • Peste 40 de destinatii vizitate de noi pana in prezent
  • 95% dintre clientii care au calatorit cu noi si ne-au trimis feedback s-au declarat multumiti de calitatea serviciilor
Curs valutar

Circuite turistice in Israel

Un circuit in Israel este in primul rand o calatorie pentru suflet. Acest colt din Orientul Mijlociu reprezinta locul de intalnire a marilor religii monoteiste ale lumii - crestinismul, iudaismul si islamul, care isi gasesc aici atat esenta comuna, cat si neasteptate puncte de convergenta. Astfel, Tara Sfanta este taramul in care s-a nascut, a trait, a predicat, si-a sarvarsit minunile si s-a jertfit Iisus, dar si locul de desfasurare a evenimentelor descrise in Vechiul Testament, precum si locul misticei inaltari a Profetului Mahomed. De aceea, aproape toate programele de circuit Israel sunt concepute sub forma un pelerinaj turistic la Locurile Sfinte. Vizitarea bisericilor, a bazilicilor, a templelor, a Zidului Plangerii si a altor lacasuri cu semnificatie pentru fiecare dintre cele trei credinte universale reprezinta o experienta unica, care nu va putea lasa indiferent pe nici un calator.

Itinerariul pe care il parcurge orice crestin care ajunge in Tara Sfanta trece prin puncte cu profunda incarcatura emotionala. In Biserica Nativitatii din Bethlehem o stea de argint, luminata de 14 candele, indica locul unde s-a nascut pruncul Iisus, in timp ce Grota Maicii Domnului din Biserica Bunei Vestiri din NazarethΒ evoca episodul in care arhanghelul Gavril a anuntat-o pe Fecioara Maria ca il va naste pe Fiul lui Dumnezeu. In Biserica Fericirilor, pe fiecare din cele opt ferestre este inscris inceputul textului celor opt Fericiri enuntate de Isus in predica de pe munte. Moderna Bazilica a Schimbarii la Fata de pe Muntele Tabor aminteste evenimentul miraculos povestit de Matei, simbol al transfigurarii totale si defintive a lumii, iar localitatea Yardenit de pe Raul Iordan este considerata in traditie drept locul unde Isus a primit Botezul de la Ioan. Gradina Ghetsemani este unul din reperele cele mai sacre pentru crestini, maslinii seculari cu forme contorsionate fiind martorii ultimei nopti petrecute de Isus in Ierusalim inainte de a fi prins si rastignit.Β Via Dolorosa marcheaza drumul parcurs de Hristos sub povara Crucii, de la Fortareata Antonia pana la Golgota, iarΒ Biserica Sfantului Mormant, ultimul popas de pe Via Crucis, constituie una din tintele obligatorii ale vizitatorilor orasului Ierusalim si un pol al asocierii diferitelor confesiuni religioase.

Dar o excursie in Israel este nu numai o experienta spirituala profunda, ci si o ocazie de a vedea peisaje dintre cele mai interesante si contrastante. Lumina intensa, aproape orbitoare, care scalda aceste tinuturi, confera o aura fascinanta muntilor arizi si aspri, oazelor cu o vegetatie luxurianta, coastelor bordate de palmieri, lacurilor albastre si intinderilor desertice. In Tara Sfanta vechiul se imbina cu noul intr-un mix surprinzator: de la extraordinare vestigii arheologice si marturii ale trecutului la zgarie –norii si hotelurile de lux din Tel Aviv (metropola vibranta de pe Malul Mediteranei), Israelul este o destinatie turistica care ofera de toate, inclusiv plaje cu nisip fin si viata de noapte.

Va invitam asadar intr-unul din programele de circuit in Israel sau intr-o excursie combinata prin Israel si Iordania. Iata si cateva impresii trimise de clientii care au mers prin agentia noastra intr-un astfel de circuit:

MUNTELE MASLINILOR SI GRADINA GHETSIMANI

"Biserica de pe Muntele Maslinilor ne intampina cu o mare de verdeata si o multime de flori. Inca din curtea bisericii apar placile de ceramica alba pe care este inscriptionata rugaciunea Tatal Nostru in limbi despre care nu aveam habar.Β  In biserica gasim si placa cu rugaciunea inscriptionata in limba romana. Mergem mai departe si vedem o imensa espalanada unde se afla mormintele profetilor, in valea cedrilor. Pe urma ajungem la Biserica Mormantului Sfintei Maria, care se afla doar in grija ortodocsilor, spre deosebire de alte lacasuri de cult de pe Muntele Maslinilor, care sunt impartite intre mai toate ramurile crestine. Este o biserica semi ingropata in forma de cruce, in care patrunzi dupa ce cobori o serie de trepte. Inainte de intrare se afla un mic monument de piatra rosie, reprezentand Fecioara cu pruncul, avand de o parte si de alta statuile unor ingeri. Dupa ce vedem icoana de argint a Fecioarei din interior, iesim si ne continuam drumul spre Gradina Ghetsimani, incadrata in actuala curte a Bisericii Tuturor Natiunilor. Gradina se intinde pe o suprafata de cca 20 ha de teren plantat cu maslini, care dupa parerea unor specialisti italieni, sunt mai vechi de 900 ani. La cca 40 metri de pestera din Gradina Ghetsimani se afla un palc de 7 maslini, dintre care cel mai gros, cu circumferinta de 8 m, se pare ca exista din timpul vietii lui Iisus, care s-a rugat aici, inainte de a fi parasit de ucenicii sai si crucificat. Tot aici este si locul unde Iuda si-a vandut invatatorul cu sarutul mincinos pentru 30 de arginti. Chiar inainte de a intra in biserica admiram frumoasele coloane cu capiteluri care impodobesc intrarea principala, apoi vedem si piatra in fata careia a ingenuncheat Iisus pentru a se ruga, in noaptea dinaintea patimilor.

De la inaltimea la care se afla biserica se deschide o minunata panorama asupra Ierusalimului. De aici unii dintre noi merg la masa, altii la o cafea, iar noi ne delectam cu o inghetata la Kibutzul Ramat Rachel. Acesta este departe de imaginea pe care o aveam noi despre kibutz ca o gospodarie colectiva. Infiintat in 1926, Ramat Rachel este in prezent un hotel modern, cu 165 camere, restaurant, sala de banchet si conferinte, centru de sport, o gradina ingrijita si care ne lasa o impresie foarte placuta".

BISERICA SFANTULUI MORMANT

" Biserica Sfantului Mormant dispune de doua arce, ce reprezinta intrarile: una este zidita, prin cealalta se permite accesul. Boltile arcelor sunt sustinute de coloane inalte de piatra terminate cu capiteluri. Patrundem intr-o rotonda foarte mare, inconjurata de coloane, care sustin la randul lor alte arce cu bolti. In extremitatea stanga a rotondei, de cum intram ne apare capela care adaposteste Sfantul Mormant, impodobita cu o multime de candele. Dupa multimea care asteapta la rand ne dam seama ca si aici vom avea de stat. In adevar, pentru a ajunge la mormant am asteptat 2.5 ore numai pentru a inconjura mica capela si a intra. Si inca noi am fost norocosi, pentru ca la iesire am constatat ca randul celor care asteptau era impresionant. In Sfantul Mormant intrarea se face pe o usa extrem de scunda, incat nu se poate intra decat aplecat si numai cate o persoana. Incaperea are cam doi metri lungime, spatiu suficient doar pentru 4-5 persoane, ceea ce explica indelungata asteptare. In interior un calugar ortodox supravegheaza ordinea si nu permite stationarea mai mult de un minut - un minut si jumatate. Vizita continua cu Biserica Invierii; urcam un rand de scari catre paraclisele superioare, unde admiram altare de argint frumos lucrate cu figuri de ingeri si inconjurate de numeroase candele. De la inaltimea paracliselor privim minunatele sculpturi ale arcadelor si imensa pictura myrala aflata deasupra Pietrei Ungerii. Lespedea de piatra reprezinta locul unde a fost asezat trupul lui Iisus dupa ce l-au coborat de pe cruce. "

TEL AVIV

"Facem cunostinta cu frumusetea Marii Mediterane, pentru inceput printr-un crampei de apeduct, din care o parte se pastreaza inca bine, dupa care incercam sa ne obisnuim cu peisajul plin de verdeata si flori. Portul Yaffo - Tel Aviv se prezinta ca un frumos oras modern cu cladiri impozante, de o arhitectura deosebita si in unele locuri chiar futurista. Efectiv ramai impresionat de imaginatia arhitectilor pusa in valoare prin aceste cladiri. Facem si o mica plimbare pe faleza pe malul marii in admirarea peisajului. Dupa ce am facut acest mic tur pe malul marii intram in Cartierul Artistilor. Intr-o suburbie a Yaffei, pe stradute inguste, cu case de piatra, a fost incurajata de catre autoritati stabilirea artistilor. Acestia si-au deschis la parter mici magazine in care isi prezinta produsele, iar la etaj locuiesc. Micile magazine etaleaza tot felul de produse: picturi, argintarie, podoabe, unele extrem de frumoase, dar si cu preturi pe masura. Vizita unui astfel de magazin, care apartinea unei evreice originara din Romania, ne-a facut mare placere.

Ne continuam plimbarea printre zidurile care marginesc strazile micute, pana ajungem din nou pe malul marii. In final ne oprim sa ne tragem sufletul la o cafenea (Rihan) si comandam un capuccino. Din pacate, nu am incercat si o narghilea. De aici drumul catre casa e lung, zborul e noaptea tarziu, cam obositor. Insa turul a fost frumos si a meritat pe deplin."