De ce sa alegi Agentia
Cardinal Travel Bucuresti?
  • Experienta de 20 ani in turism
  • Pachete fara costuri ascunse
  • Gama foarte variata de oferte, pentru toate bugetele
  • Peste 40 de destinatii vizitate de noi pana in prezent
  • 95% dintre clientii care au calatorit cu noi si ne-au trimis feedback s-au declarat multumiti de calitatea serviciilor
Curs valutar

Circuite turistice in China

A treia tara din lume ca suprafata, dupa Rusia si Canada, China a fost perceputa timp de secole drept un taram indepartat, enigmatic, guvernat de principii misterioase. Incursiunile strainilor pe aceste meleaguri au adus informatii despre aspecte specifice ale culturii chineze, precum fengshui, tai chi, medicina traditionala sau bucataria delicioasa, asa ca interesul occidentalilor pentru aceasta civilizatie straveche a crescut din ce in ce mai mult. In prezent, tot mai multi turisti aleg programele de circuit in China, care sunt in principal axate pe explorarea perioadei imperiale.

Circuite China

Inima capitalei Beijing este Orasul Interzis, un refugiu intins pe 32 ha al imparatilor din dinastiile Ming si Qing si una dintre cele mai atragatoare comori ale chinezilor. Peste 800 de cladiri si 9000 de incaperi compun acest veritabil labirint, simbol al imparatului distant si inaccesibil. Inclus in patrimoniul mondial UNESCO in 1987, Orasul Interzis gazduieste colectia cea mai mare din lume de structuri antice din lemn, foarte bine conservate.

Piata Tiananmen, locul de desfasurare a manifestatiilor studentilor din 1989, reprezinta o marturie coplesitoare a puterii statului, aici aflandu-se si mausoleul Presedintelui Mao.


Marele Zid
, de fapt o insiruire de metereze, strajuieste China de la mare, din partea de est, pana dincolo de desertul Gobi. Inceputa in secolul al V-lea i. H. cu scop de aparare impotriva popoarelor nomade din nord, lucrarea a continuat in timpul mai multor dinastii. Constructie gigantica ce masoara peste 21.000 km lungime, este cel mai lung zid de pe Terra si inspira calatorului de astazi un sentiment amestecat de respect si teama.

De la Beijing putem continua circuitul in China cu Xian, oras cu o varsta venerabila, de unde incepea faimosul Drum al Matasii. In epoca dinastiei Tang, Xian purta denumirea de Chang’an si era cea mai prospera capitala a lumii. Cea mai cunoscuta atractie turistica legata de Xian este Armata Razboinicilor de Teracota, veche de 2000 de ani, care a fost ingopata in peretele exterior al mausoleului imparatului Qinshi Huangdi, avand rolul de eterna garda imperiala. Figurile de ceramica au fost descoperite intamplator, abia in 1974, de catre niste tarani care sapau un put.

Hangzhou este una din principalele destinatii de vacanta din China, renumita pentru Lacul Vestic, considerat un lac celest, arhetipal, un model de frumusete clasica chineza, in timp ce Suzhou atrage turistii datorita canalelor pitoresti si gradinilor sale traditionale. Modul de amenajare a pavilioanelor, a salilor de muzica, a palcurilor de bambusi si a locurilor de popas de langa apa reprezinta un exercitiu de armonie cu natura, inducand vizitatorului o stare de relaxare si meditatie.

Din itinerariul oricarui circuit in China nu poate lipsi elegantul Shanghai. Construit din castigurile rezultate din negotul cu opium, orasul a devenit o asezare bogata si locul unde britanicii si-au infiintat prima colonie, dupa Tratatul de la Nanking. Englezii au fost urmati de francezi, americani si japonezi, care au divizat orasul in asezari cu jurisdictii proprii. Devenit cel mai mare port al Chinei, Shanghaiul a atras mari intreprinderi occidentale din sectorul comercial si bancar, ceea ce a impulsionat atat dezvoltarea economica, cat si inflorirea vietii culturale. Odata cu venirea la putere a Partidului Comunist, avantul Shanghaiului a cunoscut o perioada de stagnare, dar reformele lui Deng Xiaoping l-au repus in valoare. Astazi Shanghai este o metropola sofisticata si un centru financiar de importanta uriasa, unde se afla gasesc cele mai inalte cladiri din tara, cele mai scumpe proprietati si se incaseaza cele mai mari salarii. O plimbare de-a lungul debarcaderului Bund ne dezvaluie o arhitectura de inspiratie europeana. Vechi hoteluri de lux si foste sedii de banci cu aer impunator pot fi admirate pe aceasta promenada faimoasa. In partea opusa gasim Pudong, punctul de referinta pentru o lume noua, cu constructii indraznete, moderne, precum Turnul Perlei Orientului sau Jinmao Dasha, o cladire inalta de 420 m a carei priveliste te lasa fara suflare.

Si pentru ca un vechi proverb spune ca β€ž Daca nu ai calatorit pe Yangtze, nu ai fost nicaieri”, va recomandam si circuitele de China care includ o croaziera pe fluviul Yangtze, ocazie cu care, pe langa orasele istorice consacrate, veti putea admira peisaje spectaculoase si va veti bucura de tot confortul la bordul unei nave de 5*.